Ogólne > Podatki

Rozliczenie podatkowe

<< < (9/15) > >>

jonny2003:
Właśnie udało mi się poprawić rozliczenie roczne poprzez internet wpisując obliczoną ulgę, a tu następny problem. Dostałem drugie rozliczenie roczne tym razem na mój adres. Tamto rozliczenie dostałem na adres pracodawcy. Co dziwne mam na nim inny CPR numer niż na tym które teraz dostałem. Na tamtym, otrzymanym na adres pracodawcy było wszystko wpisane ok, plus wielka dopłata, którą wczoraj wieczorem poprawiłem przez internet. Za to dzisiaj po powrocie z pracy otrzymałem rozliczenie roczne na którym są same zera i nic do zapłaty, na mój adres. Na obydwu jest moje imię i nazwisko tylko 2 różne adresy i 2 różne cpr-y. Czyli skat uważa mnie za 2 różne osoby. No i co mam teraz z tym zrobić? Czy mam to załatwiać w komunie czy u pracodawcy bo już sie pogubiłem.

Klingon:
Zwróciłbym się do SKAT. Na TastSelv możesz zobaczyc jakie informacjie SKAT otrzymał od pracodawcy.

kasia79:
A gdzie wpisuje sie odliczenie kredytu samochodowego?
Swoja droga ja musze zwrocic 40 tys ( bede mogla mowic, ze to z moich podatkow dunski dobrobyt sie buduje ?;))

Klingon:

--- Cytat: kasia79 w 11 Kwi 2008, 20:10:17 ---Swoja droga ja musze zwrocic 40 tys ( bede mogla mowic, ze to z moich podatkow dunski dobrobyt sie buduje ?;))
--- Koniec cytatu ---
Cieszymy się i serdecznie dziękujemy. ;D

Koszty odsetek wpisuje się w rubrykę 42 ale banki przekazują informację do SKATu i dlatego ta rubryka jest już wypełniona.

Jomir:

--- Cytat: Klingon w 11 Kwi 2008, 11:17:03 ---Ja też mam duża dopłatę - myślisz że jak pójdę do SKATa do dostanę zwrot? ???

--- Koniec cytatu ---

Czemu nie???

W koncu jak mozna nie placac wcale podatkow w zadnym kraju dostac zwrot w wyniku abolicji, to czemu nie w SKACIE???
MOze tez jakas abolicja CI sie trafi.

Zapytaj, bo moze dostaniesz tez abolicje na nastepne lata juz z gory :)

;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej