Ogólne > Podatki

Rozliczenie podatkowe

<< < (10/15) > >>

dunczyk21:
Czy bedac w szkole dunskiej i oczywiscie nie pracujac, a otrzymujac od farmera pieniadze ( na pokrycie szkoly rolniczej) nalezy uwzglednioc to jako ilosc dni w Danii?
Czy nowe rozliczenie Skat wysle poczta?

Biker:
Jeżeli dostałem rozliczenie podatkowe pocztą mogę dokonać odliczeń poprzez internet logując się na stronie skatu?

dunczyk21:
Tak mozna, logujac sie przez Tast selv

Klingon:
Dodałem przetłumaczenie PITu dla osób z ograniczonym obowiązkiem podatkowym i też zmieniłem tekst na dole tej strony Rozliczenie podatkowe.

--- Cytat: dunczyk21 w 12 Kwi 2008, 11:33:27 ---Czy bedac w szkole dunskiej i oczywiscie nie pracujac, a otrzymujac od farmera pieniadze ( na pokrycie szkoly rolniczej) nalezy uwzglednioc to jako ilosc dni w Danii?
Czy nowe rozliczenie Skat wysle poczta?

--- Koniec cytatu ---
Jeżeli masz na myśłi diety to normalnie przysługują one w przypadku tymczasowego miejsca zamieszkania z powodu pracy. Ewentualnie zapytaj w SKAT. Natomiast jeżeli chodzi o osobistą kwotę wolną (personfradrag) to przysługuje bez względu na pracę.

dunczyk21:
Mam na mysli to, ze bedac w szkole otrzymywalem czesne od farmera a napokrycie kosztow szkoly. W zwiazku z tym czy mam ten okres liczyc jako liczba dni spedzonych w Danii? bedac w szkole nie pracowalem.
Jesli zmienei rozliczenie online czy skat przysle mi poczta potwierdzenie?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej