Ogólne > Tłumaczenia
prośba o tłumaczenie- SKAT TASTSELV
Klingon:
Nowy kod mozesz zamowic tutaj
https://www.tastselv.skat.dk/borger/bestilkode
Potem wpisz dunski PESEL
W ewiedencji ludnosci jest ten adres na ktory SKAT wysyla korespondecje. Ewt. napisz jaki pokazuje sie komunikat kiedy probujesz zamowic podpis cyfrowy.
willy:
Mi sie poprostu wydaje ze servery skatu sa za bardzo obciazone i nie daja sobie rady. Tak to przynajmniej wyglada z mojego punktu widzenia. Dziwne komunikaty itd...
Klingon:
Komunikaty nie sa dziwne kiedy je sie przeczyta, np.
"Du har i TastSelv-koden forsøgt at taste telefonnummeret til TastSelv."
W pole z TastSelv-kodem probowles wpisac numer telefonu do TastSelv.
To ilustruje jakie ludzie maja problemy nie znajac jezyka.
Dlatego jest wazna aby wkleic komunikat, wtedy bedzie latwiej znalezc przyczyne.
willy:
Owszem w tym przypadku sie zgodze, jednak sam kilka dni temu probowalem sie zalogowac korzystajac z podpisu cyfrowego i przez dobra godzine nie udalo mi sie ... ciagle jakies bledy byly itd.
Jan Odense:
Niestety, jak pisalem bylem sam osobiscie w skacie i tam dojrzala pani powiedziala mi, ze nie moze znalezc w ich systemie kodu dla mnie. Zazartowalem, ze jak mnie wywaliliscie z DK to mi oddajcie 90 tys. skatu- na to nie poszla. wpisala moje poprawki na miejscu wyprintowala nowy PIT a potwierdzenie nadplaty i poprawiony PIT przesla mi poczta. Wychodzi na to, ze ten zapowiadany przez nich farvel til selvangivelsen jakos jeszcze dobrze nie dziala
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej