Ogólne > Hydepark

Artykuly o Danii w prasie polskiej

<< < (38/129) > >>

sonka:
Sama jestem rozdarta bo z jednej strony szkoda mi ludzi bo co im szkodzilo zostawic te pare osób a z drugiej strony nie mozna stwarzać precedensu ze wystarczy ze muslimy posiedza w protestanckim kościele i dostaną pobyt. Należy też pamiętac, że jakaś ilość tych ludzi miała fałszywe papiery.
Felis pewnie jeszcze wtedy sie nie urodziłeś ale ja pamiętam jak w okresie stanu wojennego w Polsce jacys polacy siedzieli na dachu w Sandholmie i nie chcieli zleźc bo bali sie deportacji.

felis:
Mnie natomiast dziwi jedna rzecz.
Są to muzułmanie a schowali się do kościoła.
Więc jak to jest....

Klingon:
Juz byl precendens kilka lat temu z Palestynczykami.

To jest sprawa polityczna ale szkoda dzieci ktore tu sie wychowaly, tu chodzily do szkoly.

Manior:

--- Cytat: felis w 13 Sie 2009, 20:04:54 ---Mnie natomiast dziwi jedna rzecz.
Więc jak to jest....

--- Koniec cytatu ---
Mają, mieli duńskich przyjaciół, którzy mogli im powiedziec, że byc może jedyną szansą uniknięcia deportacji
będzie schowanie się do Kościoła. Niestety duńska policja nie uszanowała azylu kościelnego.

jamjurand:

--- Cytat: felis w 13 Sie 2009, 20:04:54 ---Mnie natomiast dziwi jedna rzecz.
Więc jak to jest....

--- Koniec cytatu ---
Bo nie ma w Kopenhadze wcale meczetow o odpowiedniej wielkosci i z mozliwoscia wspolnego pobytu w jednym pomieszczeniu kobiet i mezczyzn, znajac racjonalny sposob myslenia dunczykow to dowiezli by jeszcze wielu azylowcow do kazdego meczetu :)
Sadze, ze rzad straci wiele w oczach opini publicznej w zwiazku z ta akcja.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej