Ogólne > Hydepark

Artykuly o Danii w prasie polskiej

<< < (39/129) > >>

Jomir:
A ja sie zgadzam z Sonka, rzad nie mogl sobie pozwolic na precedens. Kazdy precedens prawny czka sie pozniej przez wiele lat.

jamjurand:
Rzad powinien zaproponowac duzo pieniedzy kazdemu azylowcowi za powrot do swojego kraju, to by sie kazdemu oplacalo.
I tylko "prawdziwi" azylowcy by zostali w Dani.
Ten sam rzad powinien byl bardziej konskwentnie ustalic z wladzami Iraku zasady powrotu azylowcow do domu.
To dziwne ze rencisci, inwalidzi i inne schorowane ofiary jezda nalogowo do kraju z ktorego uciekli i do ktorego boja sie oficjalnie wracac, robiac tam m.in. polityczna kariere w parlamencie.

sonka:
Oj były sytuacje ze rząd proponował pieniądze turkom za wyjazd no i chętnych nie było a ci co wzieli i wyjechali za pare lat wrócili. No bo jak mozna porównać wygodne zycie na zasiłkach i bez męczenia sie pracą do pasienia kóz gdzieś na totalnym zadupiu? Palestyńczycy którzy sie wybronili przed deportacją na wakacje do krajów arabskich śmigają i sobie bardzo chwalą juz sie nie boją. Przecież ktoś kto udziela tych zezwolen na pobyt musi tych ludzi sortować według jakichś tam kryteriów i trudno stwierdzić czy dobrze robią swoją robotę. Dlaczego biali nie zalewają krajów arabskich tylko araby prą do europy? I bomby tu potem podkładają

Jomir:
Bo im ciasno u siebie  ;D
A bomby podkladaja, bo im sie nasze budowle nie podobaja... po bombie mozna spychaczem gruz wyrownac i bach :) piekny meczecik postawic  ;D

felis:
Ja osobiście mam mieszane uczucia do tego.
Bo z jednej strony współczuję im ale ...
nie powinni się ukrywać w kościele. W końcu to muzułmanie. Jakoś katolikom nie można za bardzo wchodzić do meczetów.
Prawo to prawo. Sam się nie zgadzam czasami z nim ale jednak wiedzieli o możliwości deportacji.
Jak artysta duński namalował karykaturę Mahometa to chcieli wszystkich pozabijać.
Nie nienawidzą europy.
Więc jak to jest albo jesteśmy braćmi albo nie.
Jeśli im tak źle tutaj to dlaczego chcą tu mieszkać.

Może po prostu nie rozumiem tej całej sytuacji.
Samo życie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej