Ogólne > Hydepark

Artykuly o Danii w prasie polskiej

<< < (60/129) > >>

roga:
Generalnie tak, wiele trafnych spostrzezen, bazowanych na pobycie w wielkomieskiej Kpenhadze. Kopenhaga to jeszcze nie cala Dania, a prawdziwi dunczycy (jezeli mozna o takich mowic) to rowniz ci z zachodniego wybrzeza utlandii, jak i na Lolland Falster czy Læsø. Od lat jest takie powiedzenie u tych "innych" dunczykow: Co tam Kopenhaga, djævleøen. Lepiej ja sprzedac szwedom. Oczywiscie to tak przesada/przekornosc.

foreverdevil:
hehe prawda :D
osobiscie to mi sie tutaj podoba ale czasami nie moge sie powstrzymac od niekonwencjonalnych zachowan tutaj :D

aarhusN:
wprawdzie nie o Danii,ale o nas samych.polecam goraco ten artykul.to naprawde my polacy.....
niestety :o

CzaryMary:
Trochę do porzedniego wątku, ale ja się też cieszę, że Solaris podbija rynki Europy Zachodniej i nie tylko. Mam nadzieję, że takich firm będzie coraz więcej. Z Solarisa możemy rzeczywiście być dumni, bo to świetne i nowoczesne autobusy, a firma ma polski kapitał. W Arhus też jeżdżą Solarisy, coś mi się kojarzy, że widziałam kiedyś w duńskiej TV, jak dumne władze chwaliły się zakupem nowoczesnych autobsów, coś mi się kojarzy, że pokazywali jakiegoś Solarisa o napędzie hybrydowym. Jeżeli chodziłoby tylko o cenę, to z pewnością Chińczycy robią tańsze autobusy. Solarisy jeżdżą też w Dubaju, a ten kraj jakoś w ogóle z oszczędnością mi się nie kojarzy.
Solaris to Solaris a Man to Man, to dwie konkurujące ze sobą firmy, i to wiem na pewno, bo mam swoje wtyczki i w Solarisie i w Manie  ;)

aarhusN:
wprawdzie nie o Danii,ale o nas samych.polecam goraco ten artykul.to naprawde my polacy.....
niestety Szok

hihihii

sorry linka nie wkleilem ;D

http://facet.wp.pl/kat,70996,wid,13097044,wiadomosc.html

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej