Ogólne > Hydepark

Artykuly o Danii w prasie polskiej

<< < (111/129) > >>

vordingborg:
Ja chcę rzucić na sprawę troszkę inne światło  "Kowal zawinił, Cygana powiesili"?

Jak się zakochali to dlaczego nie mogą mieć dzieci jeżeli mogą mieć ??? 
Dziecko też było zdrowe  :)
Dalej
Kto jest chory  ?
Ta żyrafa czy  ten rzeźnik z zoo któremu wyłączono myślenie  ???
A może te osły  ::) znaczy posły które wymyśliły takie prawo czy też bezprawie do życia ?
No i wreszcie Helle czy to nie dyskryminacja mniejszości seksualnych  ?
Mnóstwo pytań  :-\ a tanie mięso psy zjedli faja

vordingborg:
HA właśnie wyszło na jaw że chcą ukatrupić kolejnego zwierzaka tym razem powodem jest brak  miejsca  ??? http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1051408,Dyrektor-krakowskiego-zoo-chce-uratowac-dunska-zyrafe
zrobił się niezły szum w mediach więc ofiara może tym razem uniknie kata  :)

seba08:
Tez jestem rozbity po tym wszystkim kiedy tu sie dowiedzialem  :o
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15448736,Kolejna_zyrafa_o_imieniu_Marius_moze_zostac_zabita.html#TRrelSST i bardzo podoba mi sie przy okazji ten komentarz 1x1 Skandynawowie pod płaszczem dobrobytu ukrywają swoją prawdziwą, wyrachowaną naturę.  Jakie to prawdziwe . :'( :'(

ravensedyta:
Tłumacząc  śmierć zwierzęcia przez to iż geny się nie wymieszały trzeba by wybić 5 milionów tych duńskich fanatyków zła

@ae@:
...Pozwolilibyscie swoim dzieciom zabijac zwierzeta?...

Jak znam rodaków to odpowiedz bedzie NIE! ale jesc swinke, kurczaczka, cielatko to i owszem niam, niam.
Kozuszek, skórzana kutrka i buty, torebka...

Po dunsku tak ladnie to sie opisuje: moral er godt, dobbeltmoral er dobbelt så godt.

Rzeczywistosc jest taka ze dzien w dzien z naszego powodu i dla nas zabijane sa zwierzeta.
I co ? I nic.
Uzywamy ich cial (zelatyna, torebka, fotel), zjadamy je - tak samo jak lwy zjadly zyrafe.
Kto ma wyrzuty sumienia z powodu dzisiejszej pieczeni na obiad - ja nie.
A inni ? Maja ? Przestana od dzisiaj jesc, uzywac produktów " zrobionych" ze zwierzat?
Watpie.

To tak milo protestowac, bo taka mila zyrafa, taka jak zabawki-przytulanki, nie mozna zabijac zyrafki, setki tysiecy swin, cielat, kur - no...ja... to tylko zwierzeta....ale taka jedna milutka zyrafka....

;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej