Ogólne > Hydepark

Artykuly o Danii w prasie polskiej

<< < (124/129) > >>

cwsm111:

--- Cytat: suso w 04 Lut 2016, 17:36:58 ---Słyszałem podobne wypowiedzi kolegow z pracy, no może nie aż tak dramatycznych. Mogę je podsumować tak że w Danii rząd dużo robi na pokaz a nie faktycznie dla ludności. To są oczywiście wypowiedzi zwykłych robotników po zawodowce, w większości pracowitych i porządnych Dunczyków
--- Koniec cytatu ---

Daj spokój ,zlinczują ciebie.

vordingborg:
Duński rząd naprawde robi dużo dla ludnosci ::) tyle, że tej zafriko i z arabio. Cała reszta to dojne krowy.

roga:
Bardzo mi to odpowiada, to "dojenie", jezeli masz na mysli placone podatki. Przez wiele, wiele lat oddawalem skatowi okolo 73% moich dochodow (liczac osobiste i z dzialalnosci) i mi to odpowiadalo i nadal odpowiada, bo w zamian tego i ja i ty i wszyscy inni mogli i nadal moga "doic" i nie tylko w postaci tego co im przysluguje, ale i wykorzystania niesamowitych mozliwosci, jezeli sie je widzi i potrafi sie z nich korzystac, probujac realizowac swoje pomysly. Nadmierne sleczenie nad polska prasa, szukanie artykulow o Danii w prasie polskiej i wrzucanie linkow, to strata czasu - tak sadze. Lepiej koncentrowac sie nad tym co faktycznie tutaj sie dzieje i samemu oceniac sytuacje. Ale to wymaga nie tylko niezlej znajomosci jezyka, ale przede wszystkim wiedzy o "systemie" w ktorym sie na codzien obracamy.         

vordingborg:
Przecież ten wątek nazywa się Artykuly o Danii w prasie polskiej, więc w czym problem  ;) i bardzo wątpię żeby ktoś ślęczał nad prasą polską wyszukując artykułów o Danii :) A propos podatku 73% jak nadmieniłeś powinieneś chyba jeszcze dodać moms, podatek rejestracyjny, podatki od nieruchomości itd.itp. Mój znajomy Duńczyk ostatnio obliczył, że z 100kr realnie pozostaje 1może 2kr w kieszeni(może się myli ,nie analizowałem tak dogłębnie). No ale płacić musimy czy to się komuś podoba czy nie. Problem jest w tym, że to nadal mało i rządzący wciąż szukają oszczędności, a teraz dobierają się nawet do edukacji ::) Na koniec coś na temat podatków oczywiście z prasy polskiej
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Kto-placi-najwyzsze-podatki-w-Europie-2550746.html

roga:
http://www.pb.pl/4422054,76923,emigrant-wprowadzi-giganta-do-polski

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej