Ogólne > Hydepark
Artykuly o Danii w prasie polskiej
roga:
Nie wiem dal innych, ale dla mnue nie jest waznym ile place podatku okres,onego jakims procentem, ale jaki jest moj standard zycia po zaplaceniu podatku, jak funkcjonuje spoleczenstwo, jakie sa mozliwosci dla mlodziezy, jak wyglada opieka zdrowotna, jak zyja emeryci / a to wszystko przeciez finansowane przez kazdego z nas. Paier jest cierpliwy i roznego rodzaju statystyki nie zawsze nie zawsze mozna bezkrytycznie zastosowac porownuja standard w poszeczegolnych krajach. Zgadzam sie, ze podatki w danii, Szwecjii sa realtywnie wyzsze jezeli mowimy o opodatkwaniu w stosunku do PKB, ale to zadziwiajace, ze wlasnie w tych krajach zyje sie dostatnio i materialnie i socjalnie. Znamy na pewno wiele krajow, w ktorych podatek jest duzo nizszy, ale podatnicy w tycvch krajach sami placa wiele swiadczen, za edukacje, za leczenie (ube za opieke nad osobami starszymi i gzie nie wszyscy maja socjalne zabezpieczenie. A wiec, ja niewiele daje za to co pisza dziennikarze i dlatego zamiszczne linki o Danii w prasoe polskiej nalezy brac z przymruzeniem oka i odwrotnie artykuly dotyczace polakow i Polski w prazie zagranicznej.
roga:
.. i jak zwykle blad na bledzie, oj Roga, Roga, gdzie ci sie tak spieszy.......wlasnie spiesze z rodzinka do kina......
krolik:
--- Cytat: roga w 05 Lut 2016, 20:03:34 ---http://www.pb.pl/4422054,76923,emigrant-wprowadzi-giganta-do-polski
--- Koniec cytatu ---
Graulacje dla pana ROGAczewskiego.. i jego ojca ;) Well done!!!
suso:
Jeśli to prawda to gratulacje ;).A co do poprzednich postów, to ja chyba kocham ten kraj, nie przeszkadzają mi wysokie podatki. Ale już je późniejsze wykorzystanie już często tak.
happybeti:
--- Cytat: krolik w 07 Lut 2016, 13:59:30 ---Graulacje dla pana ROGAczewskiego.. i jego ojca ;) Well done!!!
--- Koniec cytatu ---
Gratulacje za spostrzegawczość :)
A tak w ogóle, to dołączam :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej