Ogólne > Hydepark

Artykuly o Danii w prasie polskiej

<< < (19/129) > >>

cwsm111:
Tutaj jest tylko mały artykuł o tym co dzieje się w dani , jakiś czas temu trafiła w moje ręce książka napisana przez Duńczyka  który po urodzeniu i ukończeniu szkół wyjechał z dani ,pracował  jako fotograf  krajach azjatyckich , wrócił  wytrzymał kilka lat ,opisał kraj jak go widzi jako osoba która jest Duńczykiem albo raczej była , i wyjechał z postanowieniem że nigdy nie wróci. Książka była dołączona do Polityki lub Newsweeka , rok temu.

lilia:
Jamjurand- zle przeczytałeś artykuł. Albo WCALE nie przeczytałeś- mowa o 16-latce zmuszanej do prostytaucji.
 Więc terapeutki "zmuszano" nie raz. Czytałeś o HANDLU ŻYWYM TOWAREM???

Przepraszam, ale na takim poziomie nie mam ochoty na dyskusje. >:(

A tę książkę też czytałam, ale jakoś mnie specjalnie podówczas nie poraziła..Natomist ten artykuł to wydzwięk mnóstwa spraw, które widzę i mam w głowie, nie do końca umiejąc je nazwać..

Tula:

--- Cytat: cwsm111 w 25 Maj 2009, 18:03:22 ---Tutaj jest tylko mały artykuł o tym co dzieje się w dani , jakiś czas temu trafiła w moje ręce książka napisana przez Duńczyka  który po urodzeniu i ukończeniu szkół wyjechał z dani ,pracował  jako fotograf  krajach azjatyckich , wrócił  wytrzymał kilka lat ,opisał kraj jak go widzi jako osoba która jest Duńczykiem albo raczej była , i wyjechał z postanowieniem że nigdy nie wróci. Książka była dołączona do Polityki lub Newsweeka , rok temu.
--- Koniec cytatu ---
Do Newsweeka, to byl przewodnik. Dyskutowalismy o niej, jak znajde, to Ci wkleje. Z nia sie tez nie zgadzalam :D.

[Posted on: 25 Maj  2009, 18:10:32]
Værsgo:
http://poloniainfo.dk/forum?topic=3754.0
 ;)

jamjurand:

--- Cytat: lilia w 25 Maj 2009, 18:05:45 ---
Przepraszam, ale na takim poziomie nie mam ochoty na dyskusje. >:(

--- Koniec cytatu ---
Jaki poziom?  Moje argumenty sa rzeczowe i realne twoje ... hmm... naiwne.W Danii bardzo nikla ilosc dziewczyn jest do tego zmuszana.

cwsm111:
Coś mi się wydaje , że każdy artykuł /książka napisany przez Duńczyka, Polaka,itd stawiający ten kraj w złym świetle zostanie skrytykowany przez emigrantów /pracowników zarobkowych tego forum, ja wiem że w Polsce jest źle i nie zanosi się na poprawę, ale nie róbmy z tego kraju krainy mlekiem i miodem płynącej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej