Ogólne > Pomoc!
Bezplatna nauka j. dunskiego - jak to zrobic??
piatka:
Kommune chce stworzyc takie wrazenie..................
pana i wladcy.........
tez z tym sie spotkalam, ze odmowiono mi prawa do nauki dunskiego............
Ale na forum ktos wspomnial o FVU i okazalo sie, ze ucza jezyka w FOF, AOF, FO i innych szkolach
w FO Århus, ucza sie dunskiego od podstaw!.
Zycze odwagi i inicjatywy!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dunczycy sa dumni z tego, ze ich jezyk jest wciaz zywy, wciaz w uzyciu............
mala_z_Aarhus:
Tak ucza osob posiadajacych CPR, najchetniej wladajacych juz odrobina jezyka - znajmosc jezyka mowionego bez znajmosci zasad gramaycznych itd.
Jest jeden kurs nauki jezyka dunskiego dla osob bez CPRu - raz na tydzien za 1500kr za 30 godzin organizowany przez FOF w semestrze zimowym 2008. Osoby musza znac j.angielski.
Ponawiam swoja prosbe wskazania fragmentu ustawy itp dotyczaca uznania egzaminu z FVU trin 3 za rownorzedny z DP3.
piatka:
Czy ty konczysz prawo?
Wciaz zadasz paragrafow..................
Wskazuje zrodla, wiec zajrzyj do szkol i zasiegnij jezyka,
trin 3 w FVU daje prawo do ubiegania sie o obywatelstwo.
mala_z_Aarhus:
Musze Cie pocieszyc Piatko, studiuje prawo. ;D
Prosilam Cie o podanie ustawy, gdyz czytajac Integrationsloven nie znalazlam informacji podanej przez Ciebie wczoraj.
Uwazam, ze podawanie zrodel i odsylaczy do wielu informacji, ktore podaje sie na tym forum, zapobiegloby wielu nieporozumieniom, rozczarowaniom i z pewnoscia pomogloby Nam w czasie rozmow z komuna.
Ignorantia iuris nocet!
Dziekuje Mirze, ktora znalazla dla mnie wlasciwa ustawe.
Okazuje sie, ze Sprogcenter i egzaminy przez nie organizowane nie maja wylacznosci na udokumentowanie znajomosci jezyka dunskiego przy skladaniu wniosku na przyznanie obywatelstwa dunskiego.
piatka:
Szkoda, ze Mira nie podala tych ustaw na forum, moze inny niedowiarek by na tym skorzystal.
Moje informacje sa sprawdzone, ale nie zapisuje dokladnie paragrafow, jak potrzebuje umiem znalezc w internecie przepisy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej