Ogólne > Pomoc!
Bezplatna nauka j. dunskiego - jak to zrobic??
Jomir:
Prosze bardzo.
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=29017
Bluszcz:
No to tak naprawde to jak to jest bo juz sie pogmatwałam w Waszych odpowiedziach...
Czy istniej w ogole taka mozliwosc, zeby uczyc sie jezyka dunskiego bezplatnie lub placac niewielka kwote (nie posiadajac pobytu stałego)?
Tyle sie czyta w internecie o bezplatnej nauce jezyka, ze Dania pomaga obcokrajowcom w tym i w wielu innych sprawach a jak przyszlo co do czego to mamy problem, bo wszyscy wkolo chca, zeby sie uczyc tego jezyka a nikt nie pomoze (tzn. kommuna czy pracodawca).
Moze od Was czegos konkretnego sie dowiem? Moze ktos zna sposob na to, zeby moc sie uczyc ale nie za duzym kosztem.
P.S. To chyba dobrze, ze mamy chec na nauke tego dziwnego jezyka? :-))
madzialenasz:
--- Cytat: Mirra w 21 Kwi 2008, 21:36:33 ---JA nie place 5000 za modul, ja place 500 kr.
[Dodane: 21 Kwiecień 2008, 21:33:57]
Probowalam znalezc o tych 5000, ale chyba ktos to wykasowal...
Chodzilo o to, ze mozna sobie isc do szkoly kiedy sie chce, tylko placic trzeba okolo 5000....
--- Koniec cytatu ---
Jak to jest , ze niektorzy placa za modul a niektorzy nie?Ja nic nie place i wcale nie narzekam ;)
Jomir:
To zalezy od Komuny. Kopenhaska pobiera pincset od czlonkow UE ;D w ramach wspolnoty :)
Trzeci Swiat nie placi wcale... I bylo nam do tej Unii????
Juta:
--- Cytat: Bluszcz w 22 Kwi 2008, 20:27:26 ---Czy istniej w ogole taka mozliwosc, zeby uczyc sie jezyka dunskiego bezplatnie lub placac niewielka kwote (nie posiadajac pobytu stałego)?
--- Koniec cytatu ---
Aby dostac pobyt staly trzeba zdac egzamin z jezyka dunskiego ;)
Kazda znana mi osoba, ktora ma zolta karte z dunskim adresem dostala oferte bezplatnej (lub prawie bezplatnej) nauki. O innych mozliwosciach nie wiem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej