Ogólne > Pomoc!

Bezplatna nauka j. dunskiego - jak to zrobic??

<< < (10/15) > >>

malyszk:

--- Cytat: gosia holstebro w 07 Paź 2008, 08:20:00 ---hej Małszyk wybieram sie właśnie dziś do job center żeby załatwić sobie szkolę.Ja mam na żółtej karcie adres duński,dziwi mnie ze ty masz Polski.pozdrowienia

--- Koniec cytatu ---

Witaj Gosiu
Dostałem już to pozwolenie na pobyt i pracę. Poszedłem z tym do komune w Holstebro,i zapytałem czy musze mieć coś od nich chcąc zacząć naukę duńskiego, powiedziała, że nic wystarczy jak pójde do Jobcenter i zapytam. Powiedziała, że jestem już zarejstrowny w systemie i w Jobcenter powinni juz miec mnie i mój duński adres.Jeśli możesz mi napisać jak poszło z załatwieniem szkoły, bo ja dopabuse idę w czwartek będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam Paweł

gosia holstebro:
Witaj poszło gładko i bez problemu,dałam tylko żółta kartę i powiedziałam że chce chodzić na rano i po wszystkim.Tylko że teraz są te ferie kartoflane i zacznę pewnie po nich,maja mi przysłac plan i o kiedy mam się zgłośić do sekretariatu na rozmowe.A jak Tobie poszło?pozdrawiam 

malyszk:
Hej
 Ja bylem wraz z kolegą,także było bez problemów. Koledze już przysłali papier, zktorym ma się stawić do szkoły i od kiedy może zacząć szkołę, ja jeszcze czekam, ale liczę że do końca tyogdnia i ja dostane. A co do wakacji to jest tak jak piszesz, pewnie szkoła zacznie się po nich.
Pozdrawiam

gosia holstebro:
Hej
 To dobrze ze sie udalo,a wybrales sobie na rano , czy wieczorowo?

pozdrowienia

malyszk:
Witaj
Jeszcze nie zdecydowałem, kiedy. Ale tylko moge wieczorami bo pracuje na rano.A Ty??

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej