Ogólne > Pomoc!
Bezplatna nauka j. dunskiego - jak to zrobic??
gosia holstebro:
hej
No ja zdecydowałam na rano gdyż nie pracuje,ale wolała bym chodzić z polakami , razem zawsze raźniej.Zawsze mogę zmienić bez problemu, to była tylko wstępna umowa w job center.A jeśli mogę spytać w którym miejscu w Holstebro mieszkasz?
Jomir:
CO za bzdura dopasowywac sie do kolegow??? I to jeszcze, znajomych z internetu????
Nie wiesz jeszcze czy sie polubicie, a juz chcesz swoje plany dopasowac.
Poza tym rodacy w grupie wcale nie sa ulatwieniem.
Jak masz obcokrajowcow, to na przerwie tez musisz sie po dunsku gimnastykowac.
Wiem cos o tym, bo sama z przyjaciolka po polsku na przerwach szelesicilam.
Poza tym na kursach porannych nauka jest intensywniejsza i mozg lepiej pracuje.
A jeszcze poza tym :) skad wiesz, ze tam tez rodakow nie bedzie???
malyszk:
Witam
Dziękuję Mirra za miłe słowa,zapewne nie jestem do polubienia przez Nikogo.I nie jestem ułatwieniem. Przepraszam, że jestem Polakiem ;D.Może lepiej Gosiu zostań na porannych kursach tam zapewne będą "dopasowani" rodacy. ;D, a może ja zacznę pracować na nocki i uczyć się na porannych kursach ;).
Pozdrawiam Paweł
[Posted on: 15 Październik 2008, 16:47:42]
A mieszkam w Hvam to jest poza granicą miasta ale podlego pod Holstebro.
gosia holstebro:
Witaj Paweł
właśnie zamierzam jak tylko przyjdzie mi pismo zmienić naukę na wieczory,mi i tak to jest obojętne o której będę chodzić, a tak jak wcześniej napisałam chce być w grupie z rodakami.
Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia gdzie jest Hvam,ale pracujesz w Holstebro?
pozdrawiam serdecznie
malyszk:
Witaj
Pani w Jobcneter powiedziała, że wiczorami szkoła jest tylko raz w tygodniu, w czwartki i nie jest pewna czy można sobie dobrać jeszcze inne terminy wieczorami, trzeba zapytać w szkole.Kolega ze Słowacji, który ze mna pracuje zmienił sobie na poranne zajęcia, bo może chodzić trzy razy w tygodniu.
Ja wciąż czekam na ten papier z Jobcenter mimo, że kolega juz dostał, a byliśmy razem i liczę,że dostane go w tym tygodniu jeszcze.
Hvam to kilka domków przy drodze do Vinderup, 8 kilomterów od Holstebro.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej