Ogólne > Pomoc!
Jak się żyję w Danii?
Klingon:
--- Cytat: izawie w 22 Kwi 2008, 22:13:59 ---Czy np 1,5 mln k miesięcznie to realna stawka?
--- Koniec cytatu ---
1.500.000 kr. miesięcznie jest tak samo realne jak życie za 175 kr. miesięcznie.
Normalnie w IT są zarobki 25.000 - 45.000 kr., zobacz http://www.prosa.dk/loen_job/loenstatistik/lon2007/maintables.shtml#oestanc
Już o tym było na forum.
Manior:
Trochę łzawie jak czytam tę liczbę izawie. 1,5 mln koron duńskich?!?
Chyba czegoś nie dopisałaś zadając pytanie?
Domyślam się, że powinno ono brzmieć:
Czy jest możliwe dla firmy z branży IT mieć obrót 1,5 mln. dkk miesięcznie ?
Na tak sformułowane pytanie można śmiało odpowiedzieć - Tak ! Jest to możliwe.
Gdybyś bliżej określiła konkretny zakres działalności firmy, to można by się pokusić o bardziej precyzyjne rozeznanie.
Ba, nawet plan biznesowy (za drobną opłatą :) )
Nie sądzę jednak, żeby było możliwe przyjechać tu i na początek mieć pensję brutto na tym pułapie.
Może jestem pesymistą....
Pozdrawiam
izawie:
Miało być 1,5 mln dkk rocznie:) Przepraszam, ot wkradła się drobna pomyłka :) Miło mi że Manior doprowadziłam Cię do łez, mam nadzieję że nie były to łzy rozpaczy :) Pozdrawiam
Jomir:
Tez nie mozliwe.
Tak jak napisal Klington 25-45.000 miesiecznie
Stawka zalezy od lat przepracowanych po ukonczeniu studiow i od sektora.
mikro:
moja rodzina liczy osiem osob i srednio na tydzien wydajemy 1.500-2.000kr na zywnosc wiec jesli w Irlandi wydajesz 1200 euro na miesiac na was dwuch to to kwota na korony okolo 9000 kr rachunek prosty jak tam dajecie rade to tutaj tez.
Rekamy bardzo pomagaja sa promocje i mysle ze kazdy kto tu przyjezdza to znajdzie tani sklep gdzie mozna kupic towar za niewielkie pieniadze.
Pozdrawiam. :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej