Ogólne > Podatki
Podatek - Help !
mart_sz:
WITAM
Wyszło mi z rozliczenia że mam do zwrotu ok 2000 kr.
Jeżeli nie mam konta w Danii to gdzie zostaną przesłane pieniądze?
Czy można podać polskie konto w moich danych "Indberetning/ændring af kontonummer"?
Pozdrawiam
Klingon:
--- Cytat: Quit w 28 Kwi 2008, 20:30:50 ---Skoro jednak ulgi sie nie naleza, jak nalezaloby prawidlowo rozliczyc podatek w tej sytuacji?
--- Koniec cytatu ---
Jezeli mieszkasz z malzonkiem w Polsce to mozesz otrzymac dodatkowa kwote wolna za 4 miesiace, czyli 13167 do rubryki 59.
[Dodane: 28 Kwiecień 2008, 21:51:58]
--- Cytat: mart_sz w 28 Kwi 2008, 21:47:38 ---Czy można podać polskie konto w moich danych "Indberetning/ændring af kontonummer"?
--- Koniec cytatu ---
Nie, tam jest tylko miejsce na wpisanie dunskiego numeru konta.
Pytanie o wplate na polskie konto czek bylo juz kilka razy ale nie bylo jeszcze odpowiedzi - czy ktos cos sie dowiedzial w SKAT?
Moze SKAT wysyla czek? ???
ptaszkin:
Mam pytanie odnośnie ulgi na współmałżonka w polsce.Mianowicie - ja z żoną mieszkamy razem ale zameldowni jesteśmy oddzielnie . Jednym z warunków otrzymania ulgi jest fakt zamieszkiwania pod tym samym adresem.Ale czy można to jakoś inaczej udokumentować ,czy w skacie liczy się tylko zaświadczenie o zameldowaniu?
Roberto261:
Czesc
Mam pytanie jestem w danii 2 miesiace (kontrakt na rok) i mam zameldowanie stale w Polsce. Dostalem 1 karte ze skatu nie mam odliczenia za mieszkanie i wyzywienie - pomozcie prosze jak to zalatwic i co potrzebuje. Drugie pytanie czy jezeli dojezdzam 14 km codziennie do pracy (w dwie strony) to moge miec dodatkowa ulge za dojazdy. Pozdrawiam Rob
K3:
--- Cytat: Roberto261 w 02 Maj 2008, 16:43:27 ---Czesc
Mam pytanie jestem w danii 2 miesiace (kontrakt na rok) i mam zameldowanie stale w Polsce. Dostalem 1 karte ze skatu nie mam odliczenia za mieszkanie i wyzywienie - pomozcie prosze jak to zalatwic i co potrzebuje. Drugie pytanie czy jezeli dojezdzam 14 km codziennie do pracy (w dwie strony) to moge miec dodatkowa ulge za dojazdy. Pozdrawiam Rob
--- Koniec cytatu ---
zdecyduj się, co chcesz: ulgę za dojazdy, czy ulgę ze względu na tymczasowe miejsce pracy ??
Bo dwóch na raz nie dostaniesz, to jakby ci płacili za to że jednocześnie "dojeżdzasz' z PL i dojeżdżasz na terenie DK
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej