Ogólne > Rodzina ...

dziecko w drodze... co dalej??

<< < (3/10) > >>

maxtor:
zawsze mnie to zastanawiało dlaczego ludzie myślą, że jak dziecko urodzi się za granicą to otrzymuje obywatelstwo danego kraju. W europie obowiązuje prawo krwi. Jak również przyjazdu we dwoje kiedy tylko jedno ma pracę. To nie jest tanie państwo. Uważaj abyś nie otrzymała tak zwanego misia za prace na czarno. Z tego co pamiętam 5 lat zakazu pracy w UE.pozdro

karolcia19877:
staraj sie o ta prace legalna jak najszybciej, jak bedziesz miala papiery (to tak ok 3miesiecy) bedziesz mogla normalnie chodzic do lekarza i rodzic tutaj, powodzenia

Tula:

--- Cytat: maxtor w 02 Maj 2008, 09:41:07 ---zawsze mnie to zastanawiało dlaczego ludzie myślą, że jak dziecko urodzi się za granicą to otrzymuje obywatelstwo danego kraju.
--- Koniec cytatu ---
Zapewne mysla, ze caly swiat robi tak, jak USA...
Swoja droga wydaje mi sie, ze w obu Amerykach jest prawo ziemi, nie wiem, czy gdzies jeszcze.

zyrafffkaa:
A ja mimo ze nie mam tutaj zadnych papabusew jeszcze to rodzilam tutaj dokladnie miesiac temu i nasza dzidzia dostanie po tatusiu wszystkie papiery mimo ze tatus polak tylko ze stalym pobytem :)

Tula:

--- Cytat: zyrafffkaa w 02 Maj 2008, 17:23:04 ---A ja mimo ze nie mam tutaj zadnych papabusew jeszcze to rodzilam tutaj dokladnie miesiac temu i nasza dzidzia dostanie po tatusiu wszystkie papiery mimo ze tatus polak tylko ze stalym pobytem :)

--- Koniec cytatu ---
Sadze, ze jest roznica miedzy tatusiem ze stalym pobytem a tatusiem bedacym tu od listopada zeszlego roku...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej