Ogólne > Rodzina ...
dziecko w drodze... co dalej??
MargaretMitchell:
Proponowałabym nie oceniać postepowania A&M tylko pomóc wybrać najlepsze dla niej rozwiązanie, po to weszła na to forum.
Wygląda na to, że sytuacja ją nieco zaskoczyła więc zamiast dziewczynę bardziej stresować - pomóżmy jej przedstawiając realia a ona sama zdecyduje czy korzystniejszy dla niej bedzie ślub i pozostanie w Danii czy bezpieczniej będzie wrócić do Polski.
A&M - oiczytaj sobie na spokojnie tematy związane z życiem w Danii, jesli czegoś nie zrozumiesz pytaj - a przede wszystkim mysl pozytywnie :)
Jomir:
Zapomnialas Tulo dodac, ze wizyta u Pana Wolnego kosztuje 500 koron, a to przeciez chore.
Na tyle ile zrozumialam Dziewczyna przyjechala do Danii juz wiedzac, ze jest w ciazy, wiec chyba problem nie lezy w tym, ze ja ciaza zaskoczyla, a w tym, ze Daniia nie chce leczyc obcokrajowcow za darmo.
Od osoby, ktora szczyci sie legitymacja studencka mozna juz chyba oczekiwac jakiegokolwiek rozmienia wspolnoty europejskiejskiej, demokracji i panstwowosci.... Tak mi sie wydaje.
A&M:
Bylam u lekarza, ktory dal mi skabusewanie na USG w szpitalu. Nie z powodu powiklan czy NAGLEJ potrzeby, na zwyczajne badanie kontronle. Poszlam na to USG, i wszystko na karte europejskiego ubezpieczenia. Nie zaplacilam za to ani korony. Wyslali mi rowniez list ze szpitala ze mam sie stawic na badania krwi i kolejne badanie. Jednak mozna cos zalatwic :)
Jedna z uczestniczek forum najwidoczniej nigdy w ciazy nie byla pewnie dlatego, ze nikt z nia jej dzielic nie chce, wiec jezeli zadnych istotnych porad nie ma zamiat wytykac innym ichslaba znajomosc obcej sluzby zdrowia to niech sie nie wypowiada.
Pozdrawiam wszystkich zyczliwych uczestnikow forum ;)
anha:
Jeżeli miałaś na myśli mnie to trafiłaś "kulą w płot" ;D
Edma:
--- Cytat: Juta w 28 Paź 2008, 11:57:31 ---Czy to dotyczy wszystkich kobiet, takze Rosjanek, Chinek i Peruwianek, ktore przyjechaly sobie turystycznie do Polski? Moga sobie zostac w Polsce przez x miesiecy i beda objete bezplatna opieka zdrowotna?
--- Koniec cytatu ---
Tylko Polek
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej