Ogólne > Rodzina ...

dziecko w drodze... co dalej??

<< < (9/10) > >>

judi:
TO KOBIETA W CIAZY W DANII WRESZCIE JEST CHRONIONA CZY NIE? PRZECIEZ TO NIE JEST ZWYKLY PACJENT!

anha:

--- Cytat: judi w 02 Lis 2008, 13:32:20 ---TO KOBIETA W CIAZY W DANII WRESZCIE JEST CHRONIONA CZY NIE? PRZECIEZ TO NIE JEST ZWYKLY PACJENT!

--- Koniec cytatu ---
Oczywiście! Robią usg na każde życzenie,nie żadziej niż co 2 tyg. faszerują progesteronem,dają zwolnienie już od chwili zapłodnienia,do szpitala przyjmują na miesiąc przed terminem porodu >:(

Jomir:
No jesli to bylo do mnie to tez kula w plot :)
Dzieci mam dwoje i trzecie w planach, na ktore moj maz z niecierpliwoscia czeka.

A co ochrony kobiet w ciazy juz napisalam, co mowi kodeks pracy. Wystarczy watek przejrzec.

elarela:

--- Cytat: Edma w 28 Paź 2008, 11:09:53 ---W Polsce kobieta w ciazy jest chroniona i ma prawo do bezplatnej opieki zdrowotnej do zakonczenia ciazy i w pologu, nawet jak nie ma ubezpieczenia.

--- Koniec cytatu ---
Niestety nie jest to prawdą. Wczasie Świąt spędziłam 3 dni w polskim szpitalu z powodu poronienia zagrażającego i zaplaciłam za tą przyjemność ponad 1000 zł. Całe szczęście duńska ubezpieczalnia mi zwróci, bo wprawdzie ciąża nie jest nagłym wypadkiem, ale nagłe komplikacje są.

Przyjazd do obcego kraju w ciąży bez wiadomości o możliwości opieki medycznej uważam za ogromną nieodpowiedzialność.

kiki:
Witam.mam pytanie.jestem w 7 miesiacu ciazy.obecnie przebywam w danii ale tylko jako turystka.moj maz tu pracuje.chcialabym sie dowiedziec jesli to mozliwe ile kosztuje porod w danii.bo nie wiem czy zdaze wrocic do polski przed porodem.z gory dziekuje za odp.pozdrawiam wszystkich

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej