Ogólne > Hydepark

Rejestracja i ubezpieczenie psa

<< < (4/6) > >>

Jomir:
No niestety, powyzej 4 roku zycia juz nie da rady.
:) A staruszka kochac i leczyc :) chocby za ostatnie pieniadze..

vaxa_rys:
a chcialam ją ostatnio zarejestrowac i ubezpieczyc, ale widac larwa doczeka sie tylko rejestracj, trudo :)

Jomir:
Ja Rudego tez ubezpieczylam praktycznie rzutem na tasme - ma 3 lata i 3 miesiace.

[Posted on: 19 Wrzesień  2008, 16:20:53]
No wiec otrzymalam informacje z wykazem wydatkow zwracanych przez ubezpieczalnie sa to:
1. wydatki na leczenie
2. wydatki zwiazane z pobytem w szpitalu lub klinice
3. Lekarstwa, ktore lekarz daje bezposrednio w czasie konsultacji lub leczenia
4. Leczenie zebow, w przyadkach zwiaznych z nieszczesliwym wypadkiem.
5. Koszty badan rentgenowskich, elektrokardiografi, jezeli sa konieczne w zwiazku z wypadkiem lub choroba
6. Koszty badan laboratoryjnych, do kwoty 1882 kr. w roku ubezpieczeniowym.

Warunkiem podpisania polisy jest zaszczepienie psa przeciwko parowirozie, leptospirozie,.

Ubezpiecznie nie pokrywa:
1. Dodatkowych badan
2. kastracji i sterylizacji.
3. leczenia konczyn - zwlaszcza chorob stawow.
4. zabiegow kosmetycznych.
5. leczenia zebow wynikajacego z naturalnego zuzywania
6. Badan ókresowych i innych badan
7. wydatkow na leki nie zwiazane z choroba, np. witaminy i odzywki
8. wydatkow zwiazanych z przeciwdzialaniem kleszczom, pchlom lub wyposazenia psa.
9. Transportu do lekarza

vaxa_rys:

--- Cytat: mala_z_Aarhus w 11 Maj 2008, 11:02:47 ---Te ubezpieczenie od kosztow leczenia jest oplacalne w przypadku mlodego psa. Szczeniaki potrafia zjesc, to co znajda na ulicy i ogolnie sa nieprzewidywalne.  Czasem firma zada specjalistycznych badan psa w przypadku nowej rasy lub wysokiej kwoty ubezpieczenia.
I jak tu wytlumaczyc takiemu "wierciogonowi", ze USG rytmu serca jest zabawne i potem dostanie nagrode.

Ubezpieczenie od NW (tak nazwalambym wypadek lub ugryzienie) jest obowiazkowe.

--- Koniec cytatu ---

wlasnie zamierzamy zarejestrowac nasza suke, wiem ze ubezpieczyc na wypadek chorob psa ponad 5 letniego się nie da.

--- Cytat: kowadelko49 ---Pamiętaj że psa trzeba również ubezpieczyc.Ja osobiscie ubezpieczylam mojego psa i jestem spokojna.W razie jaiegos wypadku (chodzi o pogryzienie musisz miec ubezpieczenie) bez wzgledu na to czy pies jest agresywny lub nie.
--- Koniec cytatu ---

ale mozna ubezpieczyc na wypadek pogryzienia (naszego psa przez obcego psa badz obcego psa przez naszego?

Jomir:
Tak mozna i jest to w Danii obowiazkowe to sie nazywa: HUNDEANSVARFORSIKRING obejmuje nie tylko pogryzienie, ale inne szkody jakie pies moze wyrzadzic - wykopanie krzaka, pobrudzenie plaszcza itp...

Ja ostatnio wynalazlam cos jeszcze.
Miesiac temu napadl na mojego psa 7o kilogramowy mastif... Z przerazeniem pomyslalam wtedy co by bylo, gdyby stalo sie cos powazniejszego - sa sama w srodku parku, z przepuklina w kregoslupie i 30 kilogramowym psem, ktory nie moze isc o wlasnych silach... Nie dawalo mi to spokoju, wiec grzebalam do skutku.

Mozna w Falcku wykupic za 270 koron rocznie ubezpieczenie na transport do i od lekarza, nie tylko w razie wypadku, ale rowniez w przypadku choroby uniemozliwiajacej psu samodzielne poruszanie.
Transport obejmuje rowniez zniesienie i wniesienie zwierzaka do domu, co przy moim drugim pietrze, 30 kilogramowym psie i przepuklinie jest rozwiazaniem rewelacyjnym.

Bo co z tego, ze samochod stoi pod domem, jesli nie jestem w stanie psa podniesc????

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej