Ogólne > Hydepark
Rejestracja i ubezpieczenie psa
alusia:
Wiem ile co kosztuje w Danii i jak ktos chce rejestrowac psa w Danii to wyglada na to , ze mieszka tu na co dzien a napisalam wyraznie ze na zyczenie mozna dostac paszport i jest sie automatycznie zarejestrowanym.A poza tym jak pies bedzie zarejestrowany w dunskim rejestrze to bedzie musial byc szczepiony .Poza tym pilnowanie ( nawet drogich szczepien) jest tansze niz ewentualne leczenie chorego psa. A zakladam ze dziewczynie , ktora pyta o to zalezy na zdrowym, zadbanym i szczesliwym zwierzaku.
mala_z_Aarhus:
Wiele zalezy od tego, czy pies jest kupiony od hodowcy, czy od osoby prywatnej.
Hodowcy juz szczeniaki biora do weterynarza, ktory je tatuuje (?) lub umieszcza chip = rejestruje, sprawdza ich zdrowie itd. Jest to wliczone w cene psa i ulawia to sprawe pozniejszego ubezpieczenia (zwl. od kosztow leczenia psa).
Moze warto zapytac osobe od ktorej kupila pani psa. Tak aby na wszelki wypadek nie dublowac rejestracji szczeniaka.
Czy mozna wiedziec, na jaka rase sie pani zdecydowala?
kowadelko49:
Pamiętaj że psa trzeba również ubezpieczyc.Ja osobiscie ubezpieczylam mojego psa i jestem spokojna.W razie jaiegos wypadku (chodzi o pogryzienie musisz miec ubezpieczenie) bez wzgledu na to czy pies jest agresywny lub nie.
Jomir:
MOzna tez ubezpieczyc psa od naglych chorob. W przypadku naglych powaznych zachorowan, ubezpieczyciel pokrywa kosztu leczenia powyzej kwoty zawartej w umowie.
mala_z_Aarhus:
Te ubezpieczenie od kosztow leczenia jest oplacalne w przypadku mlodego psa. Szczeniaki potrafia zjesc, to co znajda na ulicy i ogolnie sa nieprzewidywalne. Czasem firma zada specjalistycznych badan psa w przypadku nowej rasy lub wysokiej kwoty ubezpieczenia.
I jak tu wytlumaczyc takiemu "wierciogonowi", ze USG rytmu serca jest zabawne i potem dostanie nagrode.
Ubezpieczenie od NW (tak nazwalambym wypadek lub ugryzienie) jest obowiazkowe.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej