Cieszę się, że wątek wzbudza zainteresowanie

nic nie brzydzi bardziej niż poprawność polityczna i przytakiwanie tłumom.
Cieszę się, że Ewangelia jest znakiem sprzeciwu. To nic nowego. Sam Pan Jezus powiedział, że przyszedł rzucić ogień na ziemię a wyznawcy Jego imienia będą prześladowani. No ale bez przesady, to jeszcze żadne prześladowania
Uważam się za uprzejmego gościa, ale czasem umiem też przywalić. W tym jednak wypadku nie muszę nikogo za nic przepraszać, bo jeśli ktoś czuje się "chamem czy brudasem" to po prostu jest mi go żal.
Normalny człowiek to taki, który jest zwyczajnie normalny:
- chodzi po ziemi, obiema stopami
- zarabia pieniądze i chce mieć dobrą pracę
- chce godnie mieszkać i żyć, dobrze wyglądać i się ubierać
- chodzi na siłownie, ma samochód, ogląda czasem tv, używa kompa
- i robi całe jeszcze inne mnóstwo fajnych ciekawych rzeczy...
..i mając i robiąc to wszystko, można być chrześcijaninem.
Dla mnie chrześcijaństwo kojarzyło się kiedyś z czymś potwornie nudnym. Dziś wiem, że moja wiara opiera się o Osobę, której istnienie potwierdza najbardziej dokładny dokumenty historyczny świata - Biblia, o Osobę, która zmartwychwstała i żyje, po to abym Ja miał życie. Osobę, która działała cuda i znaki i która i dziś udziela swojej mocy. Cieszę się, że Jezus jakiego znam, to Bóg Mocny i Wierny, nie malowany słodki z jarmarcznego obrazka, ale Syn Boży, pełen mocy. I to nie tylko jako Bóg.. ale wystarczy prześledzić Jego dzieje w Ewangeliach. Braveheart z melą gips się chowa. Jezus, który potrafi wypędzić przekupniów ze świątyni, który ma odwagę powiedzieć kohorcie, która przyszła go zgładzić - kogo szukacie, Ja Jestem, który potrafi przeciwstawić się faryzeuszom i piastującym stołki obłudnikom...
... i Jezus, który potrafi pochylić się nad cierpieniem, wzruszyć się do łez i objąć opieką potrzebujących, miłujący braci swoich i przyjaciół. To jest nasz Bóg. Oddający życie nie uroniwszy łzy czy głosu narzekania.
Masz rację K3, chrześcijaństwo nie jest dla mięczaków.
Lolo, brachu, dzięki za piękne świadectwo! CU next czw
[Dodane: 14 Maj 2008, 19:37:55]
aha no i zgodnie z prośbą, podaję miejsca w Biblii, którymi jutro
będziemy się zajmować, dla tych, którzy chcieli odszukać je sobie już w domu,
dokładne wersety podam w trakcie, poniżej rozdziały
Księga Mądrości, rozdział 1 (Mdr)
Psalm 51 (Ps)
List do Rzymian 3 + 6 (Rz)
Ewangelia Św. Jana 8 (Jn)
Cu!