Ogólne > Podatki

zwrot ze skata

(1/6) > >>

kuku4:
Jeżeli sie nie posiada założonego konta w banku, to skat wysyła pieniądze (zwrot z podatku) na adres podany w spisie ludności??

Tula:
Dostajesz czek na adres, jaki widnieje w folkeregistret. Ale aby go zrealizowac, musisz miec konto w banku, nie ma szans, ze dostaniesz gotowke do reki.
Dlaczego nie masz konta? Przeciez je zaklada sie w ciagu 15 minut idac do banku z kontraktem i paszportem.

kuku4:
Moja siostra pracowała tutaj w Danii ale nie miała założonego konta. Teraz jest w Polsce i ma dostać zwrot i właśnie nie wiem jak ma go dostac:/

Tula:
Powinien przyjsc czek na polski adres w takim razie, jesli go gdzies podawala. Czek zrealizuje w polskim banku.
Swoja droga, dziwne, ze pracodawca placil jej do reki; wydawalo mi sie, ze w kazdej legalnej pracy wymaga sie od pracownika posiadania konta.

Esentiale:
Witam,
Od momentu wprowadzenia poprawek do PIT'a online ile trzeba czekać aż SKAT przyśle mi nowe rozliczenie do domu (do Polski)?
Ten czek który przyślą będzie można zrealizować w polskim banku tak ? wiadomo w jakim konkretnie ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej