Ogólne > Edukacja

Studieprøve????

<< < (5/16) > >>

Poli:

--- Cytat: Tula w 02 Lis 2008, 16:40:43 ---A polecalam haslo w wiki wczoraj....
http://wiki.poloniainfo.dk/index.php/Studiepr%C3%B8ven

--- Koniec cytatu ---

Znalazlam link, po  napisaniu tego posta   ;D

Tula:
Zaczelam w poniedzialek zajecia przygotowujace do studieprøve. Coz, w sesji letniej do egzaminu na pewno nie podejde, co uswiadomil mi dobitnie wynik robionego na zajeciach lytteforståelse... To jest jakas masakra :o.

Poli:

--- Cytat: Tula w 08 Sty 2009, 12:27:31 ---Zaczelam w poniedzialek zajecia przygotowujace do studieprøve. Coz, w sesji letniej do egzaminu na pewno nie podejde, co uswiadomil mi dobitnie wynik robionego na zajeciach lytteforståelse... To jest jakas masakra :o.

--- Koniec cytatu ---

Moja nauczycielka mowila  ,ze na studieprøver min to rok szkolny, poniewaz jest naprawde ciezki.

Ale teraz od stycznia zmienil sie caly zarzad szkol jezykowych, i jesli chodzi o DP3 nie mozna juz samemu decydowac o egzaminie, , decyduja o tym odgórnie  , wiec moze jest to samo takze ze Studieprøven ? ::)

Jomir:
Tylko znajdz szkole, w ktorej kurs trwa rok.

Jak to nie mozna decydowac???
Przeciez nikt nie zmusi Cie do podejscia do egzaminu. Moga nie pozwolic Ci chodzic dluzej na kurs, ale nie zmusza do egzaminu.
Ja tez raczej nie zamierzam zdawac w maju.

Lytteforståelse... rozumiem :) ale nie nadazam z notowaniem... Jak zaczynam notowac, to umyka mi czesc tekstu...
Ma ktos jakas technike sluchania i odpowiadania na pytania?

Poli:

--- Cytat: Mirra w 08 Sty 2009, 17:57:10 ---Tylko znajdz szkole, w ktorej kurs trwa rok.

Jak to nie mozna decydowac???
Przeciez nikt nie zmusi Cie do podejscia do egzaminu. Moga nie pozwolic Ci chodzic dluzej na kurs, ale nie zmusza do egzaminu.
Ja tez raczej nie zamierzam zdawac w maju.

--- Koniec cytatu ---

Dla jasnosci podaje przyklad: modul 4 ma trwac 4 miesiace, po 4 miesiacach jest sie wzywanym na egzamin, jesli nie czujemy sie pewni  i uwaza to samo nauczycielka to musi sie wybrac do szefa i uargumentować to.
W tym jest problem, ze jak ktos chce wczesniej podejsc do egzaminu, powiedzmy po 3 miesiacach to NIE MA TAKIEJ MOZLIWOSCI. I z tego wzgledu wiele osob jest wkurzonych , poniewaz w tej chwili trzeba swoje wychodzic i nie ma ze boli.
Ja przez ten przepis takze nie bede  mogla podejsc do egzaminu w maju.

Wiec radze dowiedziec sie jak jest teraz ze studieprøven , czy maja takze okreslony czas .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej