Ogólne > Edukacja
Studieprøve????
kingusia79:
Dziękuję Mirra za cieplutkie słówka :) Masz rację a więc...głowa do góry i dziś o 17-tej pierwsze zajęcia więc sama się przekonam ;) Milutkiego dzionka życzę wszystkim :)
motylek87:
Czy jest moze ktos kto serio chodzi na 6 modul czyli Studieprøve ?
Jestem na 5 module i listopadzie czekaja mnie egzaminy, kiedy to bardzo chce sie dostac na 6 modul.
Jestem zainteresowana dowiedziec sie jak przebegaja zajecia na tym poziomie. Czy naprawde jest ciezko jak zastrzega mnie nauczyciel ?
Niestety aby dostac sie tam trzeba zdac PD3 egzamin na 7 ,10 ,10 , . Prosze o opinie osoby ktore maja jakies pojecie o tym.
Pozdrawiam
CzaryMary:
Nie jest tak trudno jak straszy cię nauczyciel, ale rzeczywiście pod warunkiem, że wcześniejszy egzamin zda się dobrze. Pamiętaj też, że moduł szósty trzeba ukończyć w czasie, który komuna przyznaje na bezpłatną naukę (zdaje się trzy lata), albo przynajmniej niewiele tylko przedłużyć.
Jomir:
Uwazam, ze sama nauka nie jest trudna.
Pytanie czego oczekujesz i do czego jest CI to STudieprøven potrzebne.
Bylam w dwoch szkolach na Studieprøven z racji przeprowadzki i w obydwoch nauka byla nakierunkowana glownie na pokonanie testow na egzaminach.
W zwiazku z tym nie wnosi za wiele do samej nauki dunskiego. Z czasem czlowiek staje sie dobrze wytrenowanym psem Pawlowa :)
Jak wygladaja zajecia?
BYnajmniej u mnie - masa dyktand oraz lytte- og læseforståelse. Jako zadanie domowe wypracowania.
Kwestie ustna zostawiaja na ostatnie poltora miesiaca przed egzaminem, jako, ze jest to ostatni egzamin.
Oczywiscie troche sie mowi, troche wyjasnien gramatycznych, ale generalnie zaklada sie, ze nie uczy sie tam juz podstaw, zalozeniem jest, ze przychodza juz ludzie znajacy dobrze jezyk.
Sam egzamin, bardzo zalezy od szczescia, czyli od tego na jaki tekst sie trafi oraz czy nasze widzenie sprawy jest zgodne z widzeniem autora pytan.
Tutaj jest tez tak, jak z DP3 - jezeli w tekscie jest napisane, ze sukienka miala kolor lodow malinowych, to trzeba napisac, ze lodow malinowych. Napiszesz, ze byla rozowa, bedzie oznaczalo, ze nie rozumiesz tekstu :) Choc moim zdaniem jest to wlasnie rozumienie tekstu :)
[Posted on: 14 Paź 2011, 21:48:06]
Mi osobiscie bardziej celowe wydawaly sie zajecia na zwyklym HF na poziomie A. Bylam w klasie z Dunczykami i rozmawialismy sobie o literaturze.
Emill:
Jomir:
http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej
Co do reszty to się zgadzam.
Warto też dodać że na studieprøve kładzie się duży nacisk na szczegóły i tak użycie nieodpowiednich słów (bynajmniej, zastrzega mnie nauczyciel, itp.) na egzaminie kosztuje duuużo punktów. ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej