Ogólne > Podatki
skat
Ania_ai:
Trochę to wszystko bardziej skomplikowane niz mi się wydawało :o
Mam nadzieję że uda mi się we wszystkim połapać i że jakoś się rozliczę ;D
Z rozliczeniem holenderskim mam większe doświadczenie i muszę przyznać że jest łatwiej.
Dziękuję ;)
[Dodane: 02 Czerwiec 2008, 12:23:45]
Oby tylko biuro do którego się udam znało się na tym wszystkim bo ja juz nie wiem nic :o
Słyszałam że na duńskim rozliczeniu jest wszystko i niczego nie trzeba wypełniać wystarczy tylko coś zakreślic i jazda a ty mi piszesz :o ulgach :P :'(
Klingon:
Duńskie rozliczenie w wielu przypadkach nie może być prostsze - nie trzeba nic robić. Osoby z ograniczonym obowiązkiem podatkowym muszą zatwierdzić podane kwoty - najczęściej tylko dochód.
Jeżeli chcesz dodatkowe ulgi to musisz je obliczyć i zadeklarować - tak samo jak w Polsce.
Najczęściej chodzi o ulgi związane z tymczasowym miejscem pracy (mając kontrakt na czas określony). Zobacz Ulga za koszty podróży (diety).
Ania_ai:
Klingonie czy jeżeli już będę miała całą moją dokumentację do rozliczenia, czy mogłabym się zwrócić o pomoc bezpośrednio do ciebie? Przesłałabym tobie moje rozliczenie i wtedy ewentualnie powiedziałbyś mi jak wygląda sprawa i czy moge starać się o jakis ulgi ??? :) Pozdrawiam
Klingon:
Trzeba zacząć, czy miałaś tymczasowe miejsce pracy - na umowie o pracę powinna być podana data zatrudnienia od - do.
Na twoje dokumenty mogę spojrzeć jeżeli przyślesz mi personnummer i TastSelv-kod. Mój email jest moim profilu.
Pozdrawiam
Ania_ai:
Ok. znowu dziękuję ci za wszystko :) i za czas mi poświęcony :-*
Moj okres zatrudnienia był od 01. 05. 2006 - 09. 06. 2006.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej