Zainspirowana pogoda za oknem zakladam temat, ktory -- mam nadzieje -- pomoze nam wszystkim znalezc plaze dla siebie idealna. Ja mam doswiadczenia z czterech, licze na innych forumowiczow takze

.
Aha, moje sa w kolejnosci przypadkowej i sila rzeczy ocena jest subiektywna, choc skonsultowana

.
1.
Amager Strand -- swietna infrastruktura, duzo mozliwosci dla aktywnych (windsurfing, kitesurfing, kajaki itp.), osobne plytkie kapielisko dla dzieci. Ale plaza taka sobie (o jakosc piasku mi chodzi), a w wodzie wodorosty po pas, nieprzyjemne to dosc.
2.
Hellerup -- tloczno, ciasno, piasek taki sobie i takie sobie zejscia do wody. Ale jest w poblizu najlepszych lodow na Zelandii

.
3.
Klampenborg -- ladna, spora plaza, z przyzwoitym piaskiem i przyzwoita infrastruktura; tlumy dzikie, bo ludzie czesto lacza plazowanie z wizyta w niedalekim Bakken i parku.
4.
Tisvildeleje -- miasteczko urokliwe, plaza ciagnie sie dluuuugo, sa miejsca z mialkim piaskiem, ale w wiekszosci jest tam sporo kamieni, takze przy zejsciu do wody. Woda za to czysciutka. Spory parking, natomiast toaleta o godzinie 11.30 wygladala jak po dlugim weekendzie, bardzo nieprzyjemne doznanie. Jeden kiosk na plazy z lodami, napojami i pølserami.