Ogólne > Pomoc!

prosze o pomoc

<< < (5/5)

lebowski:
serdeczne dzieki za Wasza nieoceniona pomoc. mam nadzieje, ze w trakcie rozmowy z szefami bede asertywna do bolu :Djeszcze raz wielkie dzieki.pozdrawiam.

prosze o pomoc:
witam. czuje sie w obowiazku :) pinformowac Was o tym, co sie wydarzylo, celem ostrzezenia przed tymi ludzmi, z ktorymi moja przygoda na szczescie sie zakonczyla:) A wiec, po otrzymaniu pozwolenia na pobyt, nie bylo zadnego odezwu na podpisanie nowej umowy o prace (umowe z dnia 3 czerwca zabrano mi, w zamian dano mi oferte pracy, z ktora rzekomo mialam sie ubiegac o pozwolenie na pobyt). Do moich codziennych oboiazkow doszlo bialkowanie scian w chlewie, czasami prace na wysokosciach( bialkowanie scian na wysokosci 4 metrow), co nijak sie ma do pracy w firmie bed&breakfast:) Aluzje, ze praca na "countryside" jest specyficzna i wymaga poswiecen (37 godzin w kontrakcie, a w rzeczywistosci oczekiwane 12 godzin dziennie pracy), itp. Pewnego pieknego dnia poinformowalam ich, ze przyjezdza moj maz(w koncu jestem mobilna!!). Minki zrzedly i stwierdzili, ze nie nadaje sie do pracy w ich gospodarstwie (bo trzymalam sie warunkow umowy, czyli 8 godzin dziennie), ale jak chce to jeszcze miesiac moge popracowac:)) podziekowalam za szczodrosc.spakowalam sie.przyjechal maz.poprosilam o wypate pieniedzy. przelicznik byl super, 500 koron dziennie, a powinno byc 650 (wszystko na czarno, bo bylam bez umowy, tracilam pieniadze wakacyjne itp). na pytanie, w jaki sposob wyliczono owa kwote, nie ptrzymalismy odpowiedzi innej, niz mamrotanie, ze to duzo za duzo... wyplacili, nie obylo sie bez trzaskania pieniedzmi po stole itp. nieprzyjemnie.ale ciesze sie, ze ten epizod mam juz za soba. jezeli ktos z Was, przegladajac oferty pracy w Danii, napotka sie na ogloszenie z farmy turystycznej Skibstedgaard w hurup, powinien sie dwa razy zastanowic, albo twardo wynegocjowac warunki pracy. oni potrzebuja dziewczyny z zagranicy, nie orientujacej sie w dunskim prawie i latwo podporzadkowujacej sie ich wymaganiom. ja nie potrafie byc asertywna i ciesze sie, ze tak sie skonczylo.Dziekuje Wam wszystkim za pomoc i odpowiedzi na moje pytania i watpliwosci. pomimo tak niefortunnego startu, nie rezygnuje z Danii, ktora nas urzekla. Jestesmy z mezem w okolichach esbjerg, ribe i tam mamy zamiar sie osiedlic. jezeli jest ktos, kto szuka znajomych w tym rejonie, to piszcie.bedzie nam bardzo milo. pozdrawiam serdecznie.

lebowski:
to powyzej, pisalam ja:) sesja mi sie zakonczyla ;Dpozdrawiam ;)

mala_z_Aarhus:
Jakby pani napisala od poczatku, ze chodzi o te miejsce ( w tym regionie Danii), moglambym wiecej wskorac.  :D

Zycze powodzenia w Danii.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej