Ogólne > Rodzina ...

Co sie bardziej oplaca...mieszkac w Polsce, czy z mezem i dziecmi w Danii?

<< < (6/10) > >>

lilia:
Komunią ?!

[Dodane: 28 Czerwiec  2008, 16:45:19]
Wybacz zaskoczenie,ale większośc Duńczyków to ateiści..tu Ci nie pomogę- decyzję musisz podjąć sama.

Tula:

--- Cytat: lilia w 28 Cze 2008, 16:46:28 ---większośc Duńczyków to ateiści..
--- Koniec cytatu ---
Spieralabym sie. Widzialas, jakie tlumy dzieci przystepuja do konfirmacji?

Co zas do komunii, to jedynie w polskim kosciele, radze sie pani Adze zorientowac, gdzie takowy jest w poblizu ewentualnego miejsca zamieszkania i tam juz zasiegac informacji.

Klingon:

--- Cytat: Tula w 28 Cze 2008, 16:49:42 ---Spieralabym sie. Widzialas, jakie tlumy dzieci przystepuja do konfirmacji?
--- Koniec cytatu ---
Prawda, ale robią to chyba bardziej ze względu na tradycję niż religię. Myślę że niewielu chodzi w niedzielę do kościoła.

giuseppe_Randers:

--- Cytat: Klingon w 28 Cze 2008, 14:55:33 ---Dodam że ja bym szukał mieszkania w spółdzielniach gdzie reguły są przestrzegane bezstronnie, np. zwrot depozytu (3 x czynsz). Często można przejąć mieszkanie nie odnowione, wtedy też nie trzeba odnawiać przy wyprowadzaniu. Trzeba zapłacić za ewentualne wszelkie szkody, np. porysowana podłoga itd. Dlatego przy wprowadzaniu wypełnia się blankiet opisujący stan przyjmowanego mieszkania.

Nie wiem jak jest z wynajmowaniem u prywatnych osób ale przypuszczam że nie jest łatwe odzyskanie depozytu.

Poza tym, nie rozumiem albo teraz albo za rok - autobusy jeżdżą cały rok.

--- Koniec cytatu ---

Nie zmienia to jednak faktu, że pieniądze na wpłatę depozytu itp itd (forudbetalt leje) trzeba mieć niezależnie od tego kto jest wynajmującym. Nie bazowałbym raczej na ogłoszeniach prywatnych o wynajmie mieszkania, gdyż nie znając duńskiego, obyczajów itp itd można się nieźle "przejechać" jeżeli nie być po prostu oszukanym.

Pzdr. G.

agaw1375:
Sprawa mieszkania jest juz rozwiazana. Mamy juz mieszkanko. NApewno nie od oszustow, bo znajmoy rozniez od tej firmy wynajmuje i jest zadowolony.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej