Ogólne > Hydepark

Czy w Polsce jest nadal tak beznadziejnie?

<< < (3/13) > >>

Rihard:
Nikt nie twierdzi,ze jest tak samo ale tez nie mowimy, ze zaszla rewolucja.Tak sie sklada,ze na biezaco analizuje sytuacje na polskim rynku i jak narazie nie widze obiecanej Irlandii.Ale jak najbardziej zdaje sobie z tego sprawe,ze polityka,dobra polityka wymaga czasu.Poza tym sama Pani dzieli Polske, tworzac tak liczne podzialy jakie sa w kraju.Co do statystyk to niejednokrotnie mielismy okazje widziec jak wladza wplywa na opinie publiczna jak i na media,a uklady w Polsce byly sa i oczywiscie rzecz jasna beda.

Tula:
Podzial na Polske A i B nie jest moim wymyslem, ja tylko przywolalam powszechnie uzywany termin...

Małgosia75:
Mozna by powiedzieć tak,nie ma podziału na Polskę.....ale jest jeden podział na biednych i bogatych,bardzo mały procent jest ludźi średnio zamoznych.Nadal Polacy wyjeżdżają,teraz zaczynają mowić o kolejnych wyjazdach do Francji,ale jak zwykle bariera jest zawsze ta sama - język.A to że gdzies tam piszą ,coś mówią w tv to jest poprostu tak zwana propaganda,przeciez nikt nie powie ,ze jest nadal źle ,że rząd niewiele robi aby stworzyć godziwe warunki bytu w Polsce,jedyne co robią politycy to obrzucają się nawzajem obelgami,tylko po co to komu?Odp,na pytanie czy  w Polsce jest nadal beznadziejnie  może stać się zabranie nam euro - rok czasu i NIC,oprócz sterty papierów i czekania ...na cud.Przykro to mówić,ale śmieją się z nas w innych krajach.

lilia:
Moze pora przestać narzekać na rząd w Polsce?!
Przepraszam,ale co ma piernik do wiatraka..?
W czym rząd przeszkadza jednemu czy drugiemu, żeby funkcjonować..?
Poza tym,to my,Polacy ,ten rząd wybieramy!

I ja nigdy nie miałam postaw roszczeniowych- "że ja nie mam,bo rząd mi nie dał" ,"bo politycy zli" etc.
Przestańcie się oglądać na innych- zapytajcie siebie- CO CI, CO TAK NARZEKAJĄ,ZROBILI ,BY POPRAWIĆ SWÓJ BYT ??!
 Nauczmy się wymagać od siebie,do cholery,a potem się patrzmy na innych!
A nie wkółko biadolenie,ach,jak to zle,jak to strasznie,k..a,bo już nie mogę!

[Posted on: 01 Lipiec  2008, 20:05:39]
Przepraszam,zagotowałam się. Bo mam już dość tłuc poniektórym ludziom w Polsce,ze rząd i polityka nie zmienią nagle statusu finansowego danej osoby! To takie naiwne oczekiwanie,wyniesione rodem z PRLu- "że ktoś mi da". A figa,jak samemu nie zadbacie o siebie,to nikt nie będzie tego robił, niezależnie od kraju!
Rząd,owszem może- obniżyć podatki,stworzyć sieć przedszkoli,ułatwić pewne rzeczy.I to wszytsko!
Nie da nikomu pracy,ani nie powie niczyjemu szefowi,żeby dał pracownikom podwyżkę!
Ale,jak pisałam,pokutuje naiwne czekanie na mannę z nieba, rodem z Wałęsy "każdemu 100 milionów" ;)

Rihard:
Otoz Pani Lilio ten wlasnie piernik ma bardzo duzo do tego wlasnie wiatraka.A wiec kazda partia rzadzaca ma do zrealizowania podczas kadencji swoj program wyborczy,do tej pory od 89r.nie zaistnialy w panstwie tak znaczace zmiany,zebysmy tryskali optymizmem,aczkolwiek nie twierdze ze nie ma zadnych zmian.To rzad ksztaltuje panstwo w przelozeniu na spoleczenstwo.Praktycznie kazda ustawa uchwalana przez sejm ma bezposredni wplyw na obywatela oczywiscie z mniej badz bardziej pozytywnym skutkiem.A wiec prosze nie twierdzic,ze nie wplywa na zycie obywateli.
Oczywiscie ze my wybieramy ale i oczekujemy. Jak by nie patrzyc dajemy wotum zaufania owej partii rzadzacej,chyba ze Pani ma gdzies pod czym sie a raczej pod jakim nazwiskiem sie podpisuje.Jak juz wczesniej napisalem wszystko wymaga czasu przede wszystkim polityka ale wkoncu przychodzi taki moment,ze cierpliwosc sie konczy i trzeba zaczac dzialac na wlasna reke.Podejrzewam,ze Pani tez nie przyjechala tu na wakacje albo z nadmiaru wolnego czasu tylko w konkretnym celu ale wczesniej cos zapewne musialo sklonic Cie do wyjazdu.Ja zaczolem pracowac od wczesnych lat mlodosci i nigdy nie oczekiwalem,ze ktos mi cos da za darmo a wiec nie zycze sobie tego typu rzalosnych owag,a te nawiazania do PRLto lekka przesada zeby nie powiedziec zenada.Czy ty wiesz w ogule o czym piszesz???Tak na marginesie moze powiesz mi co maja zrobic ludzie w srednim wieku ktorzy jeszcze nie maja wieku emerytalnego a do pracy nikt ich nie chce przyjac.Ludzie ktorzy cale zycie pracowali dla jednej firmy dostaja 700/800zlemerytury chcialbym widziec jak dodajesz im otuchy.Nie martw sie babciu wezmiemy sprawy w swoje rece :D Biurokracja tak bardzo ciazaca na naszym kraju.Te wszystkie formalnosci zwiazane z czymkolwiek zapewne znokaltowaly by Cie w 3sekundy ale Ty powiesz co ma piernik do...moglbym przytaczac tu dziesiatki przykladow zeby mlodzi mieli lepszy start ale Ty powiesz skoncz z ta blazenada i nie identyfikuj sie z Walesa.Tak poza tym historia nie gryzie i gdyby nie kilku dzialaczy okraglego stolu to dzis czekalabys w kolejce po wize aby wyjechac do Danii.Nie chce absolutnie nikogo negatywnie nastawiac do Polski ja po prostu jestem realista i potrafie odroznic dobro od zla.Mam gleboka nadzieje,ze Polska wyjdzie na prosta oczywiscie odrobina pomocy rzadu :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej