sŁuchajcie dlaczego wy ciągle kombinujecie jak nie zaplacic peŁnego podatku, mieszkacie tu, chcecie korzystać z lekarza, dodatków na dzieci, nie pracującą żone - dostać mieszkanie, dostać doplate do komornego i ciągle tylko jak oszukać system żeby było 8%.
Normalne duny płacą co sie należy i nie ma odwołania od tego. Co sie należy to sie należy ale uważam to za obrzydliwe takie spekulowania jak oszukac. Pracujecie za te same stawki co wasi duńscy koledzy o to walczyły związki zawodowe to jeżeli chcecie tu żyć dobrze i bezproblemowo
to przestańcie kombinować i żyjcie jak ludzie
czy kombinowaniem nazywasz wykorzystanie w 100% tego co mówią duńskie przepisy i na co pozwalają?
mieszkamy tu, ale myślami jesteśmy w naszej kochanej ojczyźnie.
nie wszyscy korzystają z duńskich lekarzy, taki zdrowy tryb życia się prowadzi.
nie każdy ma dzieci.
niektórzy są kawalerami lub pannami.
zapisuje się do spółdzielni, czekam i mam mieszkanie, za które płacę. w polsce trzeba je zazwyczaj kupić. trzeba na to zarobić. ciężko z polską emeryturą czy tez rentą wynajmować mieszkanie(kawalerkę) i jeszcze mieć pieniądze na inne potrzebne rzeczy.
jak można dostać dopłatę do czynszu jak tak dużo się zarabia bo płaci się tylko (zawsze, przeważnie)8%?!
nikt nie oszukuje systemu. po prostu nie wszyscy wiedzą jeszcze jak go można legalnie wykorzystać.
my jesteśmy normalnymi polaczkami w danii.
danii na pewno należy się 8%, nam może zostać reszta. robimy to możemy.
spekulacje są ryzykiem, oszustwo jest obrzydliwe.
jeżeli wykonujemy taką samą prace jak duńscy koledzy to z jakiej racji mamy dostawać mniej. to nie przywilej. to norma.
każdy chce żyć dobrze i bezproblemowo. jednym nawet to się udaje. oni nie mają do nikogo wtedy pretensji, że wypracowali to.
co to znaczy-żyć jak ludzie? każdy człowiek żyje jak ,,ludź"
kto kombinuje...?
to słowo w tym znaczeniu ma negatywny oddźwięk. proszę o nieużywanie negatywnych słów do powyższych prób i starań na lepsze życie. to jest legalne.
czy legalne może być kombinowanie...?
czy myślisz, że łatwo jest tak zmieniać pracę, stanowiska, mieć wszystko pod kontrolą, aby zachowywać zawsze ulgi i płacić 8%(ja płacę ponad to podatek, ponieważ mi jest za mało ulg)?
to jest mój kolejny etat. spotkania z księgowymi, czytanie na forach, porządek w papierach, rozmowy z pracodawcami itp. itd.