Regionalne > Esbjerg, Haderslev, Kolding ...

łapanka w Esbjergu

<< < (3/6) > >>

mar_fil:
w stege też jakis czas temu były tzw.łapanki ale chodziło o sprawdzenie czy auta na firme z zółtymi blachami są wykozystywane do celów przeznaczonych dla nich,bo Duńczycy nie sa głupi i kupuja takie auta bo jest taniej,sam mój szef ma auto 500 tys dkk i tylko 2 siedzonka, :oczemu? bo tańsze autko jest

turbo:

--- Cytat: asia1234 w 15 Sty 2011, 20:37:15 ---... wstydzicie się jeździć gratem za 5 tysięcy?!Ja tak zaczynałam i korona mi z głowy nie spadła!
...

--- Koniec cytatu ---

jej ale ty jesteś konfliktowa :o sam jeżdżę gratem za 9 000DKK  ;D sypie się w oczach ale dopóki będzie na chodzie będę go użytkował  ;) i się tego nie wstydzę :D ale nikomu nie wytykam że jeździ na PL i nikomu nie złorzeczę że powinni wszystkich wyłapać, bo to nie mój ani też Twój zasmarkany interes że ktoś ma auto na PL a kto inny na DK. to naprawdę też nie nasza sprawa kto co zrobi: kupi czy przerejestruje a może będzie ryzykował zapłaceniem kary czy też utratą auta.
każdy z nas jak sądzę jest osobą dorosłą i jako taki swój rozum posiada. jestem tego zdania że jak sobie zrobią, tak będą mieli i kropka.
PS: proszę cie tylko o nie ripostowanie mojej wypowiedzi bo ta dyskusja nie ma sensu, gość chciał dobrze zakładając ten wątek ale mu nie wyszło he he he bo nic dobrego z tego nie wynika(nie)  ;D

Sobalka:

--- Cytat: asia1234 w 15 Sty 2011, 20:37:15 ---nie boli mnie to,co miałam,a co mam teraz.bo teraz mam dużo lepsze auto niż wcześniej,na duńskich blachach.i wcale nie sa tak drogie samochody tutaj,jak co niektórzy piszą.jesli chce się mieć nówkę z salonu-to na pewno.my teraz mamy dobry,5-letni samochód,a ceny zbliżone do tych w Polsce.poza tym,nie zgadzam się z opinią,ze w żadnym innym kraju tak nie ma!tak się składa,że parę lat mieszkałam w Holandii i tam nie ma takiej "zabawy" z autami,jak tu!po prostu policja zamyka z dwóch stron ulice i po kolei!!!łapią wszystkich cudzoziemców!W Danii i tak mieliśmy duzo czasu na przerejestrowanie.Poza tym,jak piszecie,że wpadacie tu na parę miesięcy,to nie zarabiacie po 10000dkk na miesiąc,a 2 lub 3 razy wiecej!I co,nie stać Was na samochód tutaj?!Albo wstydzicie się jeździć gratem za 5 tysięcy?!Ja tak zaczynałam i korona mi z głowy nie spadła!
A co do 60 dkk-właśnie to Polacy zgodzili się tak robić i jeśli ktoś ma pretensje,to nie do mnie!Pozdrawiam.

--- Koniec cytatu ---

a kto zarabia więcej niż 10000dkk na miesiąc albo dwa lub trzy razy więcej? niewiem, ale ja chyba na jakieś innej wyspie mieszkam  :P
a poza tym to chyba nie ma większego sensu przekonywać na siłę innych rodaków do własnej ideologii. Jeżeli komuś pasują polskie blachy to proszę bardzo (byle legalnie bo konsekwencje są ponoć dotkliwe) a jeżeli duńskie blachy to również wedle życzenia.

IIIIIII:

--- Cytat: asia1234 w 15 Sty 2011, 20:37:15 ---nie boli mnie to,co miałam,a co mam teraz.bo teraz mam dużo lepsze auto niż wcześniej,na duńskich blachach.i wcale nie sa tak drogie samochody tutaj,jak co niektórzy piszą.jesli chce się mieć nówkę z salonu-to na pewno.my teraz mamy dobry,5-letni samochód,a ceny zbliżone do tych w Polsce.poza tym,nie zgadzam się z opinią,ze w żadnym innym kraju tak nie ma!tak się składa,że parę lat mieszkałam w Holandii i tam nie ma takiej "zabawy" z autami,jak tu!po prostu policja zamyka z dwóch stron ulice i po kolei!!!łapią wszystkich cudzoziemców!W Danii i tak mieliśmy duzo czasu na przerejestrowanie.Poza tym,jak piszecie,że wpadacie tu na parę miesięcy,to nie zarabiacie po 10000dkk na miesiąc,a 2 lub 3 razy wiecej!I co,nie stać Was na samochód tutaj?!Albo wstydzicie się jeździć gratem za 5 tysięcy?!Ja tak zaczynałam i korona mi z głowy nie spadła!
A co do 60 dkk-właśnie to Polacy zgodzili się tak robić i jeśli ktoś ma pretensje,to nie do mnie!Pozdrawiam.

--- Koniec cytatu ---
Co ty pierd.... co policja w Holandii robi.... ??? Chyba za dużo trawy tam paliłaś!!!!! Tam są najtańsze auta na świecie i najtańsze utrzymanie samochodu!!!! Brat zony 10 lat tam jeździ autem z polski, a pracuje jako funkcjonariusz policji.

faja:
Nie wiem po co to obrzucanie wyzwiskami i licytacje kto ma lepiej, kto gorzej.
Nalezy podziekowac tym, ktorzy pisza o lapankach, niech ci co jezdza nielegalnie trzesa portkami.
Uwazam, ze najbardziej boli tych, ktorym skat odbierze auto >:(
Milego wieczorku!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej