Ogólne > Hydepark

"Kupie-sprzedam prace"

<< < (3/7) > >>

ReFormer:
inna bo Ty nie masz racji  ;)

cwsm111:

--- Cytat: Juta w 29 Sty 2011, 20:22:38 ---Ja to sie bardziej dziwie pracodawcom. No bo, jestem szefem w jakiejs firmie i tu nagle przychodzi do mnie pracownik i oswiadcza, ze juz wiecej nie pracuje i przyprowadzil zastepce. Wywalilabym obie osoby na zbity pysk, bo to ja decyduje kto bedzie u mnie pracowal. Nawet jesli mowimy o sprzataniu na czarno. To ja decyduje, komu daje robote.

[Posted on: 29 Sty 2011, 20:20:31]
Gdybym to ja oswiadczyla szefowej, ze koncze prace i mam kogos na swoje miejsce, to bym zostala odwieziona w kaftanie bezpieczenstwa na dokladne badania ;)

--- Koniec cytatu ---

Co innego jest stanowisko osadzane przez osobę wyłanianą przez dosyć szczelne sito rekrutacji a co innego stanowisko pracy które może być obsadzone przez osobę która nie potrafi rozmawiać po dońsku a angielski jest na poziomie podstawowym,na stanowisko spedytora nie zostanie zaproponowana osoba która nie ma zielonego pojęcia o specyfice tej pracy oraz nie potrafi wysłowić się praktycznie w żadny języku. wielokrotnie widziałem sytuację że przyjmowane zostały do pracy osoby z polecenia ponieważ rekrutacja byłaby po pierwsze kosztowna a po drugie rozwleczona w czasie,a zakres pracy,wynagrodzenie i obowiązki pozwalają na zatrudnienie kogoś z ulicy.

Poza tym część ludzi którzy maja prywatne kontrakty wcześniej pracowała w firmach jako vikar i dopabuse to było loterią.

ReFormer:
Ja to bym sie bal polecac pierwsza lepsza osobe, by sobie dobrego imienia nie pobrudzic.

cwsm111:

--- Cytat: ReFormer w 29 Sty 2011, 21:25:56 ---Ja to bym sie bal polecac pierwsza lepsza osobe, by sobie dobrego imienia nie pobrudzic.

--- Koniec cytatu ---

My rozmawiamy w tym temacie raczej o braniu pieniędzy za załatwienie pracy , a czym innym jest przedstawienie czy polecenie osoby na swoje czy podobne stanowisko postronnej osoby lub powiedzenie że w danym miejscu pracy potrzebują  osoby o pewnych predyspozycja ,wyszkoleniu czy umiejętnościach , i nie maja uprzedzeń w stosunku do obcokrajowców z europy wschodniej beż żądania za to kasy.

ReFormer:
Jak to ujal pitrkkbh - to jest forum, tutaj sie rozmawia o wszystkim, o tym co lezy na sercu, jak i o tym, co nie lezy, nawet jak nie lezy na sercu.

Zatem prosze mnie nie pouczac w jaki sposob mam sie tutaj poruszac, bo biorac sobie slowa pitrkakbh do serca, na ktorym, na chwile obecna, nic nie lezy, dzialam w sposob przemyslany i uwazam, iz moje dzialanie w zadnym stopniu nie narusza obecnie przyjetych norm forumowych, tudziez norm, ktore defiunuja zachowanie osoby chcacej ich nie naruszac.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej