Ogólne > Kultura
Brak kultury
jamjurand:
Reformer,
Sadze, ze jako kabusewnik "pogotowia ratunkowego" Roga ma ogromny kontakt z rodakami (pacjentami)i dlatego wie o czym pisze.
Osobiscie mialem kontakt, bedac m.in. tlumaczem, z ok. 80 budowlancami z kraju i bylo to przygnebiajace przezycie, tak wielu obibokow, partaczy, zlodzieji i oszustow nigdy nie spotkalem; codzienne pijanstwo, bezradnosc, kompletny brak dumy zawodowej, rodzinne haracze, "dzialki" od sasiadow z Polski, zupelny brak jakiejkolwiek solidarnosci wobec innych pracownikow; to byla "normalka". Odbieralem tez ich mieszkania jak i bywalem w ich stolowkach, deprymujace obrazy wandalizmu i brudu.
"Kultura" to pewnie byla jakas gazeta na gwozdziu w ich szkolnych ubikacjach.
cwsm111
Chcesz mnie zameldowac na polonijny komisariat? Za co?
kaja83:
Rozumiem Cię frisms, jednak ja nigdy nie zaprzeczyłam i negowałam swojego pochodzenia/obywatelstwa.
Swoją postawą w pracy i na codzień staram się przełamać streotyp polaka, i udaje mi się to :)
cwsm111:
Chcesz mnie zameldowac na polonijny komisariat? Za co?
Jeszce za nic. Jeszcze ;D
frisms napisała że sama zgłaszała do moderatora i jej się udało ,mnie niestety nie. Potem zacząłem testować na forumowiczach jak działa zasada zgłaszania moderatorowi , leciałem kluczem zalogowany czy nie ilość postów i nie mam pojęcia o co biega . Posłużyłem się tobą jako królikiem doświadczalnym.
Każdy z nas w Polsce dobiera sobie znajomych pod różnym kątem - zainteresowania ,hobby , wykształcenie , rodzinne koneksje , praca , kultura czy cokolwiek innego ,a czytając niektóre wpisy w tym temacie jak i wielu innych watkach na tym forum, mam tutaj w Danii rzucać się wszystkim z uśmiechem na szyję gdy tylko usłyszę polski język i zobaczę polską blachę .Poza tym wielokrotne przykłady sprawiły że staram się ograniczać lub rezygnować z zakupów gdy widzę pod sklepem polskie blachy .Poza tym kiedyś miałem okazję być na imprezie w Odense i powiedziałem sobie ostatki k... raz na takiej imprezie byłem .
teraz:
frisms
strzelam podałas sie za Niemkę - to taki kraj z tradycja ;) zatopiony??
mam nadzieję ,ze jesli podajesz (kłamliwą)prawdę o sobie robisz to do ludzi malo insotnych dla Ciebie, np kiedy chodzi o datek na ulicy na organizacje gejowskie etc , mi sie raz zdarzylo powiedzieć ,ze jestm litwin czy lotwin -do jednego co pokazywal mapę gdzie jest dyskryminacja ..... nie uchronilo mnie to przed pouczeniem ,ze w tym kraju wystepuje duza dyskryminacja swobód ...ble ble....
sądzę ,ze lepszą odpowiedzią jest pochdze z chin ,aby dać komuś do zrozumienia ,ze sie nie ma ochoty udzielac informaji bądz poprostu nie towj interes, ale uśmiechajac sie i mowiaC JEG KOMMER FRA ..... musi Ci serduszko zabić niepewnie no i ten rumieniec na twarzy :P
pozdrawaim
vordingborg:
Polonia nie składa się tylko z budowlańców a i tych bym też nie obrażał tu jest ponad 13000 użytkowników i kilku cwaniaków i krzykaczy .Roga się naraził bo odebrał możliwość dodatkowego dochodu tym co oferowali swoją pomoc ODPŁATNIE to i też czasami i mu się dostanie ,ale szybko zapomina że niemal co dzień czyta podziękowania i że jest doceniany za to co robi . Ostatnimi czasy ten sam Roga pisze nawet że polonii nie ma (było mi bardzo przykro) i taka mała uwaga dla naszej pani artystki i innych jeśli ktoś nie czuje się polakiem to co tu robi ???
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej