Ogólne > Edukacja
IA sprogskole - kto skonczyl?
Emill:
--- Cytat: malinkaaa0071 w 10 Mar 2011, 23:08:51 ---
Tylko ciekawa jestem, czy jeśli ukończe już 6 moduł, to przyda mi się " dyplom ukończenia" w przypadku rekrutacji na studia...
--- Koniec cytatu ---
Zależy czego to jest szósty moduł - DU2 czy DU3.
Większość uczelni przy rekrutacji wymaga studieprøven, który można zdawać, przynajmniej w teorii, tylko po zaliczeniu Prøve i Dansk 3 (czyli po pięciu modułach DU3), na 10 lub12. W praktyce bywa różnie.
edytaaa100:
TO ZALEZY CO CHCESZ STUDIOWAC. WEJSCIOWKA NA DUNSKI UNIWEREK TO DANSKUDDANNELSE 3 MODUL 6, ALE NA STUDIOWANIE W BUSINESS COLLEGE MODUL 5 ( DU3) W WIEKSZOSCI PRZYPADKOW JEST WYSTARCZAJACY.
Sokorta:
hej:) uważam, że IA SPROG jest bardzo dobą szkołą. Uczęszczam tam od około roku w polskiej grupie. Jestem bardzo zadowolona, przede wszystkim dlatego, że jest duży nacisk na gramatykę i dobrą wymowę:)- z czym my polacy mamy największy problem. Moim zdaniem ważne jest to, żeby przynajmniej gramatykę znać "od deski do deski"-mi wydaje się, że po zajęciach z p. Zofią mogłabym ją wykładać (tyle co oczywiście jej poznałam), mówiąc metaforycznie :) Nie oceniam innych szkół bo do owych nie uczęszczałam. Gdybym miała jeszcze raz wybierac szkolę to była by to ta sama. Także polecam.
Juta:
Jakie to ciekawe- wszyscy (lub prawie wszyscy) chwalacy polska grupe w IA to zupelnie nowe osoby na forum, majace po 1 lub kilka postow. A moze to ta sama osoba, logujaca sie pod innymi nickami? Reklama dzwignia handlu :) Coz, w realu spotykam tylko takich, ktorzy niczego sie w polskiej grupie nie nauczyli.
rocznik 1971:
To Ia sprogskole ma nawet klase dla analfabetow .....woow
" Danskuddannelse 1 er for udlændinge, som ikke har lært at læse og skrive.
Danskuddannelse 1 afsluttes med Prøve i dansk 1 efter
modul 6. "
Ta ich strona przypomina jakis kolejny cyrk polegajacy na wypompowaniu kasy z komuny , panstwa , unii europejskiej itd ....
" Pani Zosia " ;D ..co to za szkola jezykowa ktora nawet nie ma " natives " jako wykladowcow ??????
To dla tych co mieli " kort skolegang "w PL ? ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej