Ogólne > Edukacja
IA sprogskole - kto skonczyl?
frisms:
dobra to ja powiem tylko krotko ze najlepsze sa "klasyczne dunskie sprogskole" z tablica, kreda i gabka do mazania...i surowa pania nauczycielka z DU 3 ;)
dawno temu byl sobie KISS ale przestal istniec i tego fenomenu juz chyba zadna szkola nie powtorzy :(
ale moze "SZYBKI DUNSKI" jest taki watek tutaj na forum - bedzie lepszy niz ta krytykowana IA tym bardziej ze za darmo ! no i tez po polsku no ale wymowa to juz po dunsku :D desværre...
po za tym, to absurdalne tak sie uczyc dunskiego - jezyk polski nie ma absolutnie ŻADNEGO "przełożenia" na duński, bywaja problemy nawet z angielskim...jezyki nordyckie sa specyficzna grupa jezykowa
slut :P
sponsorr:
To jest nauka po polsku a nie z polskiego..... Czyli mowimy: "to jest czasownik" a nie " this is verb"... Nie widze w czym az taki problem.... W grupach miedzynarodowych wykladane jest po angielsku w polskiej po polsku. Moze troszke wiecej czasu ucieka na rozmowy jednak forma nauczania nie rozni sie od grup miedzynarodowych. Przychodzi 2 modul i wykladane jest tylko po dunsku. Z tego co wiem przejmuje grupe Dunczyk.
Drogi uzytkowniku "rocznik1971" rozmawiam po angielsku bardzo dobrze (moze nawet lepiej ale ciezko siebie ocenic) jak wiele innych osob z grup polskich. A i do mojej edukacji ciezko sie przyczepic wiec takie teksty zachowaj dla siebie. Bo segregujesz ludzi odgornie co obraza niektorych.
Mieszkająca w Danii:
Chcąc dodać swój komentarz na temat moderatora tzw "Juta" byłam zmuszona się zarejestrować, więc droga Juto daruj sobie swoje "niskie" komentarze typu - "Oczywiscie, pierwszy post na forum, a wiec kampania reklamowa trwa"- bo to świadczy i nadaje odpowiednią opinię temu forum. Zauważyłam że jesteś osobą nadwymiar wszechstronną co do przekazywania informacji , tylko na ile te informacje są prawdziwe? Jako moderator powinnaś dbać o to forum i reklamować je pozytywnie, bo w końcu ma służyć nam pomocą , a nie prowadzić jakąś prywatną wojnę ze zwolennikami IA SPROGSKOLE /bo według mnie to właśnie robisz/. Każdy ma prawo swobodnej wypowiedzi. To , że nie jest ona akurat zgodna z twoimi oczekiwaniami , nie oznacza, że masz w tak brzydki sposów traktować te osoby. To samo dotyczy wypowiedzi "rocznik 71" . Tak jak wszędzie tak i odnośnie nauki języka duńskiego z polskim wykładowcą są zwolennicy i przeciwnicy i trzeba szanować wybór każdego z nas.
odnośnie wypowiedzi Rocznik 71 - ciekawi mnie skąd tak dobrze zna on działanie "glidecreme" czyżby z dowiadczenia? :D
Juta:
No to podpadlam mafii ;) obawiam sie, ze jutro znajde martwego szczura na wycieraczce, albo krew nietoperza na drzwiach. I wtedy bede wiedziala, ze podpadlam na calego ;)
A tak na serio.
1.Znam osoby, ktore uczyly sie dunskiego po polsku, takze w IA. Po roku nauki nie potrafily nawiazac najprostszej konwersacji po dunsku, kupic chleba w sklepie, spytac o to ktora godzina. Nic, totalnie nic. Wszystkie te osoby byly wsciekle, ze zmarnowaly czas. Ich dunscy szefowie i znajomi nie mogli uwierzyc, ze nauka moze byc tak wolna i nieskuteczna.
2.A co do kultury osobistej. Przeczytajcie sobie laskawie raz jeszcze swoje posty. Ja przy waszym pisaniu jestem jak szef protokolu krolowej Wielkiej Brytanii.
3. Wszystkie posty chwalace IA napisane sa takim nienaturalnym jezykiem. To jest problem marketingu szeptanego. Kiedy trzeba cos zareklamowac z musu, a nie z serca, to wychodzi to dosc drewnianie.
4. Mieszkajaca w Danii - oczywiscie, pierwszy post :) Ciekawe z ilu kont jeszcze pisalas ;)
Mieszkająca w Danii:
do Juta. Wystarczyło mi jedno konto aby wyrazić swoją opinię . i nie podoba mi się że moderator jest bardzo stronniczy świarczy to o nim i tym portalu. To wszystko
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej