Regionalne > Esbjerg, Haderslev, Kolding ...

Zostałem oszukany

<< < (4/5) > >>

seba08:
Nie jest do końca tak jak piszesz roga. Duńczycy pracujacy na stanowiskach takich jak początkujacy polscy sprzątacze maja na wszystko pieniądze i sa poprostu skromnymi obywatelami jak mówisz. Nie byłeś w Polsce dawno i widac nie wiesz że  tam przykladowo polska nauczycielka je chleb z pasztetem i pali skrety w domu a w pracy kupne żeby zaoszczedzic sobie wstydu też jest jak dunka "ydmyg" Roznica jest prosta tutaj sie zarabia 6 tysiecy polskich złotych a w Pl 1 tysiak albo dwa .Co by taki duńczyk zrobił gdyby go wysłać po wypłacie ,oplaceniu czynszu itd. do megasamu ... do nastepnej wyplaty miesiac a tu 3 stowki zostało to na papabuseski mało a gdzie reszta. Ceny w Polsce sa teraz takie prawie jak tu .Zabawne jest że na wakacje lepiej leciec na Karaiby bo taniej jak do Polski  :)

mala30:
Autor wątku pisał tą wiadomość w tamtym roku..  ;)

jens:

--- Cytat: mala30 w 11 Mar 2012, 15:38:00 ---Autor wątku pisał tą wiadomość w tamtym roku..  ;)

--- Koniec cytatu ---
Nie jest juz teraz istotne kiedy to miało miejsce .ale wazne jest podejscie do sytuacji,nie nalezy zapominac ze w Polsce naprawde poszło wsystko w gore .fajnie jezdzi sie tam na wakacje nie patrzac co ile kosztuje .SEBA ma racje mimo ze ja naprawde zarabiam tu bardzo duzo i moze dziwne ale tez klepie fajki ,ale nie z oszczednosci ale  tak w Polsce klepałem i tu tez .duzo ludzi nie stac w Polsce na zrealizowanie recept ,maja zaległe czynsze ,nie stac ich na takie luksusy jak nas tu ,pewnie nikt nam nie daje ,tez tu pracujemy i niektorzy bardzo ciezko ,ale nie nalezy zapominac skad pochodzimy i ze tam sa nasi bliscy .

mala30:
Jens ja nie pisałam do Ciebie tylko do ''jservicebest'' który podawał namiary na prace autorowi wątku.
A jak jest w naszym wspaniałym kraju pewnie wszyscy doskonale wiedzą i na pewno nikt nie zapomniał skąd pochodzi..

jens:

--- Cytat: mala30 w 12 Mar 2012, 11:11:52 ---Jens ja nie pisałam do Ciebie tylko do ''jservicebest'' który podawał namiary na prace autorowi wątku.
A jak jest w naszym wspaniałym kraju pewnie wszyscy doskonale wiedzą i na pewno nikt nie zapomniał skąd pochodzi..

--- Koniec cytatu ---
a on do ciebie tez nie pisał :o ::) piszesz na forum i nie zaznaczyłas do kogo piszesz :-[

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej