Ogólne > Rodzina ...
rodzinne
monika25:
To w takim ukladzie co z wczesniejszym okresem??
aneczka.k:
--- Cytat: monika25 w 20 Kwi 2011, 19:22:05 ---To w takim ukladzie co z wczesniejszym okresem??
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: HaniaSZ21 w 20 Kwi 2011, 18:50:11 ---Ja urodziłam 26marca a dziecko zgłosiłam u pastora 5kwietnia czy jest to możliwe że zbyt pózno je zgłosiłam ponieważ nie otrzymałam dzisiaj rodzinnego.
--- Koniec cytatu ---
W obu przypadkach proponuje przejsc sie do komuny i poprostu zapytac.
My chyba tez jakos na poczatku kwietnia zglosilismy, moze to zalezy od komuny??? nie umiem wrozyc wiec najprostsza i najszybsza droga do odpowiedzi to komuna.
monika25:
jak sie nic nie zmieni to pojde po swietach.Moj znajomy mial tez podobna sytuacje,mianowicie,jednego dnia dostal jakas kwote,a nastepnego dostal wyrownanie za poprzednie miesiace.Piszac to myslalam,ze moze ktos rowniez mial podobna sytuacje i chcialam sie upewnic w swoim przekonaniu.Dziekuje za info
anha:
--- Cytat: HaniaSZ21 w 20 Kwi 2011, 18:50:11 ---Ja urodziłam 26marca a dziecko zgłosiłam u pastora 5kwietnia czy jest to możliwe że zbyt pózno je zgłosiłam ponieważ nie otrzymałam dzisiaj rodzinnego.
--- Koniec cytatu ---
Może to ma jakieś znaczenie ale w moim przypadku było tak,że mała urodziła się pod koniec czerwca,w kościele zgłosiliśmy ją miesiąc później (nie mogę sobie przypomnieć czy przed czy po 20 lipca,kiedy to dostałam pierwszy zasiłek).Więc nie miało to znaczenia.
--- Cytuj (zaznaczone) ---W obu przypadkach proponuje przejsc sie do komuny i poprostu zapytac.
--- Koniec cytatu ---
I to jest najlepsza rada.Forum tego nie wyjaśni.
Dziewczyny,a dostałyście jakiekolwiek pismo,że zasiłek będzie wypłacany?
Meddelelse om udbetaling af børnefamilieydelse
Sprawdziłam,to pismo dostałam na początku lipca czyli dziecko jeszcze nie miało imienia.
cwsm111:
Informacja od znajomego któremu urodziło się dziecko , nie pamiętam jak wygląda dokładna data wypłaty kwartalnej ale przyjmijmy że każdego pierwszego kwartału , czyli 1 styczeń ,1kwiecień itd , znajomemu urodziło się dziecko pod koniec stycznia i według komuny Odense pierwsze rodzinne będzie liczone od pierwszego kwietnia, za okres od urodzenie do 1 kwietnia nie będzie rodzinne wypłacane,jeżeli coś będziesz wiedzieć to napisz może zweryfikujemy opinie poszczególnych komun.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej