Ogólne > Rodzina ...
rodzinne
roga:
--- Cytat: monika25 w 20 Kwi 2011, 23:00:08 ---To jak ja mam to rozumiec,ze te 5 miesiecy bylo minelo i teraz dali mi z laski na ucieche i powinnam byc szczesliwa? Bo oni chyba maja w systemie kto dostal ile dostal i kiedy dostal.Mam juz dosc chodzenia i odsylania mnie z kwitkiem czasem nawet mowia,ze czrne jest czerne a w rezultacie okazuje sie biale.Ja juz coraz mniej rozumiem ich.
[Posted on: 20 Kwi 2011, 22:56:51]
Mam wrazenie, ze im wiecej wiem tym mniej wiem.
--- Koniec cytatu ---
,,,,,,,Mam wrazenie, ze im wiecej wiem tym mniej wiem,,,,,,,
Tez mam takie wrazenie. Komunikowanie z urzednikami to nie latwa sprawa, szczegolnie kiedy nie zawsze jestesmy przygotowani do rozmowy i przychodzimy "zapytac".
varszafiak:
--- Cytat: monika25 w 20 Kwi 2011, 23:00:08 ---.
[Posted on: 20 Kwi 2011, 22:56:51]
Mam wrazenie, ze im wiecej wiem tym mniej wiem.
--- Koniec cytatu ---
ja mam tak samo ;) , a czasami mam wrazenie ze zbywaja ludzi majac nadzieje ze juz nie wroca
monika25:
Do aneczki.k ja juz bylam w tym urzedzie od rodzinnego, nie pamietam jego nazwy i tam udzielili mi podobnej odpowiedzi. Ja juz czasami nie mam sily. Byla jedna sytuacja,ze dostalam jeden dokument do wypelnienia i odeslania i nie wiedzialam jaka date wpisac.Poszlam wiec do komuny zapytac,bo od czegos w koncu oni sa.Nie uwierzycie,ale 5 osob przyszlo i z 10 minut dyskutowano co to moze byc za data,bo nik nie wiedzial. Po czym jakis starszy pracownik podszedl obejrzal ten papier i dopabuse mi odpowiedzial.Dochodze do wniosku ,ze jesli urzednik ma problem z wypelnieniem jednej daty to co dopabuse obcokrajowiec,ktory nie zna jezyka i w zasadzie prawa dabego kraju.Wiem,ze to nie na temat,ale nie moglam sobie darowac :o
HaniaSZ21:
A czy ktos wie kiedy wyplacaja rodzinne w Vejle?
roga:
--- Cytat: HaniaSZ21 w 21 Kwi 2011, 11:50:14 ---A czy ktos wie kiedy wyplacaja rodzinne w Vejle?
--- Koniec cytatu ---
Tak jak w Vordingborg, Viborg i Vodskov - wszystko na V. To tylko zart. Czytaj uwaznie posty. W Danii nie ma indywidualnego ustalenia dat wyplat swiadczen.
Hania: Czytaj uwaznie posty. Nie ma indywidualnych ustalen wyplat w poszczegolnych komunach.
Wyplata Dzieci urodzone w Wyplata z gory za
20. kwietnia styczniu, lutym, marcu kwiecien, maj, czerwiec
20. lipca kwietniu, maju, czerwcu lipiec, sierpien, wrzesien
20. pazdziernika lipcu, sierpniu, wrzesniu pazdziernik, listopad, grudzien
20. stycznia pazdzierniku, listopadzie,grudniu styczen, luty, marzec
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej