poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: alimenty w danii szukam pomocy  (Przeczytany 28497 razy)

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
Odp: alimenty w danii szukam pomocy
« Odpowiedź #30 dnia: 08 Lip 2011, 23:00:50 »
 Wiedz że to dziecko niczym  nie zasłużyło na tak głupiego rodzica   :'(
« Ostatnia zmiana: 08 Lip 2011, 23:12:31 wysłana przez vordingborg »

amica

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 08 Lip 2011, 23:41:51 »
Wiedz że to dziecko niczym  nie zasłużyło na tak głupiego rodzica   :'(
którego rodzica, w moim przypadku masz na myśli?

Nie szukam tu współczucia, bo mi tego nie potrzeba. szukam tu ojca mojego dziecka, który wymiguje się od alimentów.Wiem, ze jest w Danii, pracuje, ma się finansowo dobrze, a w kraju pozostawił swoją córkę, na którą nie łoży ani grosza.wiem, że jest tu zalogowany, zagląda tutaj, stad moja wcześniejsza "konspiracja" za która przepraszam.Sama chciałam go "namierzyć", bo nie wiem gdzie pracuje, czy legalnie czy tez nie. Nie znam prawa duńskiego, nie wiem jak znaleźć "tatusia", dlatego zwróciłam się tu o pomoc. Ale widzę, tu tylko wrogość i ciągła krytykę. Zatem, jeśli ktoś mógłby pomóc w mojej sprawie niech napisze jeśli nie milczcie. .... bo to nie wasza przecież sprawa. tylko, ze taka postawa gdzie dziecko jest skrzywdzone jest... nie ludzka. A nie reagowanie na krzywdę dziecka jest z pewnością empatyczne.

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #32 dnia: 08 Lip 2011, 23:49:15 »
którego rodzica, w moim przypadku masz na myśli?

.
amica nadal leczysz  ząbki ?

amica

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 08 Lip 2011, 23:57:24 »
Amica nie wiem jaka jest twoja sytuacja naprawdę  i praktycznie duzo mnie to nie obchodzi. Ja tylko stwierdzam fakty które wystepują i mało sie o nich mówi. Podkreślę jeszcze raz że jak matka jest pokrzywdzona to jest głośno ale jak ojciec to już nie. Życzę ci powodzenia w uzyskaniu pieniążków które nie wątpię w to że się dziecku należą. Powodzenia
Nela, bo zwykle ojcowie porzucają swoje dzieci, nie łożą na nie, nie interesują się nimi.Często dziecko zostaje właśnie z matką i to na niej spoczywa wychowywanie dziecka.A to, ze jest głośno, to tylko świadczy o tym jak podli potrafią być ojcowie i jak pospolite jest akceptowanie przez społeczeństwo taki stan rzeczy.Porzucanie dzieci przez matki jest rzadkim incydentem, dlatego nie słychać o tym.

[Posted on: 08 Lip 2011, 23:50:25]

amica nadal leczysz  ząbki ?
.. mogę ciebie wyleczyć z podłości, choć wątpię czy się uda. Zapewne siedzisz przed kompem, popijasz piwo, do kraju daleko, rodacy nie chca zaprosić, obcy kraj, i z tego zapewne powodu masz w sobie gorycz i złośliwość.

Offline AgaZG

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #34 dnia: 09 Lip 2011, 23:50:32 »
WSTYDU NIE MACIE!!! KRYTYKOWAĆ BIEDNĄ KOBIETĘ!!!!
Zamiast jej jakoś pomóc, dać wskawówki, to takie głupoty wypisujecie.....świadczy to tylko o Was, jakimi ludźmi jesteście.....

PODLI LUDZIE Z WAS.....

JULIA1964

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 10 Lip 2011, 10:26:47 »
do amica.kim jestes facetem czy kobietą ?wystarczy wejsc w twoj profil i raz piszesz jako kobieta ,raz jako mezczyzna .czyzby rozdwojejnie jazni? okresl sie.kiedys zawziecie pisałas na polonii na ten sam temat ,i ucichło. szukasz swojego byłego bo nawet dawałas namiary jak wyglada jakim autem sie porusza z jaka nowa lalką sie pokazuje .ciezko cie  zrozumiec  ??? ::)

amica

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 10 Lip 2011, 16:45:43 »
JULIA1964 aby zaspokoić Twoją ciekawość, poproszę abyś przeczytała ostatnie posty które napisałam, chyba potrafisz czytać między wierszami? Posłuchaj, tak! szukam exa bo nie łoży na dziecko, wiem, ze tu zagląda, dlatego wcześniej ukrywałam się aby nie miał świadomości że go szukam, w ten sposób chciałam sprowokować sytuację.. co się nie udało. liczyłam, ze spotkam tu ludzi wyrozumiałych, którzy potrafią wczuć sie w czyjś los i liczyłam na pomoc. Zawiodłam się. Najlepiej jest kogoś krytykować gnoić i obrzucać błotem.Bardzo dużo tu wzajemnej nienawiści. Naśmiewasz się, ze mam rozdwojenie jaźni? Jak Ci nie wstyd, kopać leżącego????

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #36 dnia: 10 Lip 2011, 16:45:43 »

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #37 dnia: 10 Lip 2011, 18:10:22 »
Jaki lezacy??
Jakie kopanie??

Rozwody sa dozwolone. Malzenstwo nie jest wyrokiem dozywotnim, 

Jezeli twój byly maz postanowil odejsc - ma do tego pelne prawo. A ze nie placi, no cóz...dobrze to o nim nie swiadczy...ale mamy tylko twoja wersje sprawy... wiedzialas co bralas...
Nie mieszaj pieniedzy z uczuciami, nie zmusisz nikogo do pozostania w zwiazku w którym nie jest mu dobrze.

Do robienia dzieci tez trzeba dwojga, dobrowolnie.

Nie bronie go - powinien zasadzone alimenty placic ale wyzalanie sie publicznie tu na internecie, jakies partyzanckie podchody, udawanie kogos innego to na prawde swiadczy gorzej o tobie niz o nim.

Moze nawet mozna by go troszke zrozumiec....Hm...A teraz jeszcze to cos z Incognito08...nawet jesli ona jest teraz z twoim bylym mezem - to i on i ona maja do tego prawo. Dla ciebie to przeszlosc i nic ci do ich zycia.
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

JULIA1964

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 10 Lip 2011, 23:57:19 »
Do amica.czy wszystko robisz podstepem? .????ty mi piszesz ze jestem beszczelna .spojrz jak ty postepujesz.napisze ci jedno ,i czytaj uwaznie to było chyba w grudniu ty go poszukiwałas ja zaczełam pisac do ciebie na priwat ,podawałas mi numer do jego nowej kobiety matki nr telefonu ,do niej ,mowilas ze poznalas jakiegos duna i chciał pisac  do ciebie cos w rodzaju polskiego mms i nie wiedzialas o co mu chodzi .wracasz na to FORUM JAK BUMERANG .PO CO ,czego szukasz .sa w polsce organy ktore sie tym zajmuja ,nikt za ciebie nie bedzie prał twoich brudow.pisałas wtedy ze byłas tez tu w Danii i leczyłas prawie za darmo polakom zeby .a na privat mi napisałas ze nie jestes zadnym stomatologiem ,tylko tak specjalnie napisałas zeby gola innym skoczyla ,ciezko cie zrozumiec bo jestes zakrecona jak mały słoiczek .zastanawiam sie czy ty masz wogle dziecko .ty piszesz ze ja KOPIE LEZACEGO ,JAK UPADŁAS TO SIE PODNIES JAK MASZ DZIECKO I SZUKASZ KASY ,NA UTRZYMANIE MALCA,TO NIE SIEDZ PRZED KOMPEM TYLKO RUSZ SIE DO PRACY,nikt z nas tu nie siedzi dla frajdy ,szukasz wrazen?jak tak to zafunduj je sama sobie .to ze probujesz uzywac mocnych słow nie ROBI CIEBIE WIELKIEJ .dla mnie jestes naprawde kobietą z wielkim problemem ale psychicznym .nawet jezeli miałas meza i odszedł od ciebie to chyba juz sie nie dziwie ,ale to juz twoj problem .jak masz zasadzone alimenty to idz do funduszu alimentacujnego i dadza ci zasadzona kwote.w grudniu pisałas raz jako mezczyzna raz jako kobieta i dlatego napisałam do ciebie na privat ,MASZ FAKTYCZNIE ROZDWOJENIE JAZNI .LECZ SIE KOBIETO

[Posted on: 10 Lip 2011, 23:34:15]

DO AMICA,a jeszcze sobie pogrzebałam w google i co ?no poczytaj sobie amica jakie ty madrosci wypisywałas 27 pazdziernika.CYTUJE TWOJE WYPOCINY,,Witam kwota alimentów jaką ma płacić Print jest realna, bo znam wiele takich przypadków gdzie pomagałam i uzyskałam kwoty alimentów granicy 2000-2700zł. Znam takie przypadki , gdzie
rodzina (jeszcze za małżeństwa) wyjeżdżała z dziećmi w zimie na
narty, potem w lecie na wczasy oraz posyłała w lecie (dłuuugim) dzieci
na dodatkowe wyjazdy typu kolonie, obozy. A po rozwodzie (zazwyczaj już w
trakcie jego trwania) tatuś deklarował taką śmieszna kwotę alimentów,
że nagle dzieci nie mogły wyjechać ani razu - nigdzie. No chyba, ze w
100% na koszt matki i pomagającej jej rodziny. Jeśli matka zarabiała
niewiele i pomagającej rodziny nie było, to te same dzieci NAGLE mogły
zapomnieć o wakacjach i autentycznie siedziały kołkiem w domu przez
wszystkie ferie, wakacje i [to one, w sposób niezawiniony ponosiły
negatywne konsekwencje rozwodu rodziców, a raczej tego faktu, że one w
związku z rozwodem rodziców zaczęły tatusiowi wisieć niemal na równi
z ich mamusią. Tatuś wziął rozwód zarówno z mamusią jak i z dziećmi
- to z tatusiowego punktu widzenia, czucia i życzenia sobie. Dopabuse dobry
adwokat mamusi i rozsądny sąd musieli przywrócić tatusiowi wiedzę, że
rozwodu z własnymi dziećmi NIE MA, a to- poprzez zasądzenie alimentów
właśnie jak wymieniłam wyżej miedzy 2 a 2,700 tys zł. I znów dzieci
mogły na wakacje jeździć.
I JAK CIEBIE ZROZUMIEC ?INNYM ZALATWIAŁAS A SOBIE POMOC NIE POTRAFISZ .LECZ SIE ALBO ZMIEN LEKARZA BO TEN CIE NAPRAWDE OSZUKUJE  ::) ::) ::)RAZ JESTES KOBIETA ,RAZ MEZCZYZNA ,RAZ STOMATOLOGIEM A TU W TYM WYPADKU PRAWNIKIEM ADWOKATEM?BOZE

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #38 dnia: 10 Lip 2011, 23:57:19 »

Urlop rodzicielski w Danii

Zaczęty przez RybkaWillegoDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 105
Wyświetleń: 307792
Ostatnia wiadomość 10 Cze 2016, 20:01:31
wysłana przez aneczka.k
uczelnie w Danii?

Zaczęty przez Mateusz199Dział Edukacja

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 16590
Ostatnia wiadomość 18 Kwi 2024, 10:49:09
wysłana przez Mateusz199
Czy przeglady techniczne aut sa obowiazkowe w Danii ?

Zaczęty przez KierowcaDział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 39505
Ostatnia wiadomość 27 Paź 2009, 22:39:26
wysłana przez Manior
Nastepny punkt do podniesienia naszej "popularnosci" w Danii...

Zaczęty przez MartynaMDział Hydepark

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 45567
Ostatnia wiadomość 16 Cze 2014, 17:07:43
wysłana przez natalaa
tanie rozmowy na stacjonarne i komórki do Danii z Polski

Zaczęty przez bazakbalDział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 42530
Ostatnia wiadomość 17 Cze 2010, 13:19:35
wysłana przez jamjurand