poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: CIĄŻA  (Przeczytany 244945 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MalaCzarna

• Gość
Odp: CIĄŻA
« Odpowiedź #405 dnia: 11 Cze 2012, 19:32:11 »
JOMIR nie ma już żadnych wątpliwości SCZEPIENIA = AUTYZM

Jeśli śledziłaś aferę grypową ze szczepieniami na ADH1 -jakoś tak
lekarze w Anglii, USA dostawali kasę za przekonanie pacjentów do szczepień ,afera była opisana w zagranicznych czasopismach . I co z tymi autorytetami po studiach ? Za kasę sprzedają wszystko ,a ofiarami są dzieci  :'( :'( :'(

Kobieta opowiada o swoim dziecku ,po 18 mies. życia dostał autyzmu .Powód ? Szczepienie!
« Ostatnia zmiana: 11 Cze 2012, 19:50:38 wysłana przez MalaCzarna »

Offline Reksio

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 169
  • Reputacja: +21/-15
  • "Żyjmy chwilą, powtórek w życiu nie ma..."
« Odpowiedź #406 dnia: 11 Cze 2012, 19:33:47 »
Ja napisałam odpowiedź na twoje zaczepki, i napisałam "...a może..." - co nie jest stwierdzeniem tylko zdaniem hipotetycznym. I nie tobie też pouczać innych, pani tłumacz, "gruboskórny" pisze się przez o z kreską  ;D

A to ty się przyczepiłaś, ja zamieściłam jedynie linki, powtórzę jeszcze raz, bo nie zrozumiałaś, dla innych zainteresowanych a nie dla kogoś z twoją sytuacją, kto oczywiście takie zdanie będzię podważał z całych sił.
"Przejmuj się tylko tymi na których masz wpływ - na pozostałych szkoda twoich nerwów..."

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #407 dnia: 11 Cze 2012, 19:35:28 »
Jasne i masz prawo tam myslec. Natomiast argument dla innych to zaden.
Generalnie, przyznam, ze nieuwaznie przeczytalam Twoja wypowiedz. Tobie chodzilo o zupelnie co innego :)

OK rozumiem !  Za szybko się dyskusja toczy ,ja też mam problem z połapaniem się kto ,co i kiedy napisał ,
Chyba lepiej podyskutować przy kawie i dobrym cieście  ;D ;D ;D i ze spokojem  :)
Napisz jakie ciasto lubisz i nie ma sprawy  :) ;D ok.20-tego będzie u mnie na stole !

Filmik dla wszystkich / zobaczcie postawę lekarzy  :(    
Powikłania poszczepienne - historia bliźniąt.

« Ostatnia zmiana: 11 Cze 2012, 20:03:30 wysłana przez MalaCzarna »

Offline kama

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 5
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #408 dnia: 11 Cze 2012, 20:34:47 »
Witam,
nie jestem jeszcze mama ale z wielka uwaga sledze owy watek, przyznam rady kazdej z Was sa bezcenne jednak irytuje mnie dogryzanie zwlaszcza jak jeszcze dziecko bierze w tym udzial..
cytat: "A może dziecko tak gruboskórne jak i matka"...
To takie tanie ze az wstyd... poczulas sie z tym lepiej???
P.S to jest uwaga i nie zamierzam na jej temat dyskutowac z Toba
pozdrawiam

Offline Reksio

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #409 dnia: 11 Cze 2012, 20:48:00 »
To nie dyskutuj. A ja mogę i tak napisać swoje zdanie, i nie, nie muszę się w ten sposób dowartościowywać, piszę co myślę i tyle. Nie poddaję zwykłych pyskówek większej analizie. Zostawiam to innym, niech się za mnie gorszą  :)
"Przejmuj się tylko tymi na których masz wpływ - na pozostałych szkoda twoich nerwów..."

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #410 dnia: 11 Cze 2012, 21:13:22 »
Reksio  :) cieszę się ze masz otwarty umysł ,to prawdziwy dar!
Wiesz jednak w kwestii chorób poszczepiennych trzeba mówić baaardzo delikatnie a na pewno nie wolno robić personalnych wycieczek ,bo można zrobić więcej szkody niż pożytku.

Dwa przykłady trochę z innej bajki ale wierzę ze wszyscy zrozumieją  :
1.Matka zaniepokojona częstym chorowaniem swoich dzieci pod wpływem matki b.chorego dziecka naczytała się o tej właśnie chorobie . Pojawiła się na forum medycznym dla rodziców ,będąc niemalże pewna, że jej dzieci mają ciężką genetyczną chorobą.ŻADNE argumenty jej nie przekonywały ,że to może być zwykła grypa ,zwykła biegunka itd.
Dzieci swoje przebadała lepiej niż kosmonautów  :D ;) ,badania NIC nie wykazały ,a ona i tak dalej wierzyła że dzieci są chore na ciężką chorobę . 
Poradziłam jej zrobienie badania genetycznego na własny koszt ok.2000 tys.zł i się kobieta uspokoiła hahaha

2.Rodzice b.chorego dziecka nie zgadzali się na badania ,gdyż widzieli zwykłą grypę a nie objawy ciężkiej choroby płuc.Zaniedbali rehabilitację,leczenie... dopabuse jak dziecko odwieziono w ciężkim stanie do szpitala pojęli swój błąd.Powodem była młoda chora dziewczyna /siostra matki ,ktora z uporem maniaka (jak im sie wydawało) , wmawiała im ze dziecko ma tą samą chorobę co ona .

Chcę pokazac ze odpowiednie/delikatne poinformowanie o zagrożeniach zdrowotnych jest niezwykle ważne !

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #411 dnia: 11 Cze 2012, 21:32:09 »
Troche tylko dziwne ze autyzm jest stary jak ludzkosc a szczepienia pojawily sie stosunkowo niedawno...

Zebym tak chociaz jeden link do naukowych publikacji potwierdzajacych teorie szczepienia-autyzm...nic tylko jedna baba drugiej babie...

;D
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #411 dnia: 11 Cze 2012, 21:32:09 »

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #412 dnia: 11 Cze 2012, 21:39:08 »
AE koleżanko znów błąd  ;) autyzm 1943/44
 pierwsza szczepionka ospa prawdziwa 1796

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #413 dnia: 11 Cze 2012, 22:25:56 »
JOMIR nie ma już żadnych wątpliwości SCZEPIENIA = AUTYZM

Jeśli śledziłaś aferę grypową ze szczepieniami na ADH1 -jakoś tak
lekarze w Anglii, USA dostawali kasę za przekonanie pacjentów do szczepień ,afera była opisana w zagranicznych czasopismach . I co z tymi autorytetami po studiach ? Za kasę sprzedają wszystko ,a ofiarami są dzieci  :'( :'( :'(

Kobieta opowiada o swoim dziecku ,po 18 mies. życia dostał autyzmu .Powód ? Szczepienie!

Mam troje dzieci, wszystkie byly szczepione, tylko jedno jest autystyczne.
Autyzmu nie mozna ot tak sobie dostac w wieku 18 miesiecy. Mozna go zaobserwowac. Dlaczego wlasnie wtedy?
Bo najwiekszym problemem dzieci autycznych sa zaburzenia interakcji z otoczniem. Do roku czasu, dziecko jest mniej spoleczne pozniej rozwijaja sie interakcjie.
Jakby wyjsc z Twojego punktu widzenia, to moj syn "dostal autyzmu" w wieku 8 lat, wtedy dopabuse udalo sie postawic ostateczna diagnoze. Wiec jak to sie ma to nastapienia objawow po szczepionce????
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #414 dnia: 11 Cze 2012, 22:27:09 »
Troche tylko dziwne ze autyzm jest stary jak ludzkosc a szczepienia pojawily sie stosunkowo niedawno...

Zebym tak chociaz jeden link do naukowych publikacji potwierdzajacych teorie szczepienia-autyzm...nic tylko jedna baba drugiej babie...

;D
No wlasnie. Obecne badania historyczne, stwierdzaja, ze Einstain byl autystykiem (dokladnei Aspergerem). Kto go zaszczepil na te pneumokoki, co ???

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #415 dnia: 11 Cze 2012, 22:29:00 »
Ja napisałam odpowiedź na twoje zaczepki, i napisałam "...a może..." - co nie jest stwierdzeniem tylko zdaniem hipotetycznym. I nie tobie też pouczać innych, pani tłumacz, "gruboskórny" pisze się przez o z kreską  ;D

A to ty się przyczepiłaś, ja zamieściłam jedynie linki, powtórzę jeszcze raz, bo nie zrozumiałaś, dla innych zainteresowanych a nie dla kogoś z twoją sytuacją, kto oczywiście takie zdanie będzię podważał z całych sił.
CHyba cos Ci sie pomieszalo?
Jak bym chetnie przystala na teze szczepienie = autyzm, w koncu na mnie kasa z odszkodowania czeka, np. dozywotnia renta dla mojego syna.... Toz to nic tylko przytaknac.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #416 dnia: 11 Cze 2012, 22:31:50 »
AE koleżanko znów błąd  ;) autyzm 1943/44
 pierwsza szczepionka ospa prawdziwa 1796

No dobra, wiec pierwsza szczepionka w 1796, a objawy autyzmu po prawie 150 latach, alez opoznione dzialanie uboczne...

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #417 dnia: 11 Cze 2012, 22:35:02 »

Co do bledu ortograficznego, gwizdze na niego, na forum jestem w czasie wolnym i nie zamierzam mu poswiecic wiecej uawgi niz to absolutnie konieczne.
Natomiast, Twoja odpowiedz swiadczy tylko o Tobie. Wstyd CI sie zrobilo i jak zwykle atakujesz. Zawsze atakujesz, gdy brak CI argumentow. Wyluzuj, juz tyle razy pisalam.

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #418 dnia: 11 Cze 2012, 23:30:14 »

No dobra, wiec pierwsza szczepionka w 1796, a objawy autyzmu po prawie 150 latach, alez opoznione dzialanie uboczne...

Wcześniej też pewnie były ale w 1943  dopabuse jednostka chorobowa została nazwana i zdiagnozowana,jeśli dobrze pamiętam jednocześnie w dwóch ośrodkach chyyyba Wiedeń i USA poszukaj to znajdziesz mnie się nie chce :-[
Wolę się przyłączyć do twojej drużyny gwiżdżących, obiecuję dać z siebie wszystko  ;) :D

Einstein hihihi mnie uczono, że miał ADHD biedny już mu tyle choróbsk przypisano, a to wszystko że zwiał ze szkoły w 6 klasie hihihi  :D   

Offline Reksio

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #419 dnia: 11 Cze 2012, 23:57:48 »
Co do bledu ortograficznego, gwizdze na niego, na forum jestem w czasie wolnym i nie zamierzam mu poswiecic wiecej uawgi niz to absolutnie konieczne.
Natomiast, Twoja odpowiedz swiadczy tylko o Tobie. Wstyd CI sie zrobilo i jak zwykle atakujesz. Zawsze atakujesz, gdy brak CI argumentow. Wyluzuj, juz tyle razy pisalam.

No to masz sporo wolnego czasu, bo ciagle tu jesteś; jak zwykle rozindyczyłaś się i walisz z błędami.
I nie, nie zrobiło mi się wstyd, bo do tego trzeba byłoby godnej osoby żeby mnie zawstydzić, a ty nie jesteś i nigdy nie będziesz w stanie mnie zawstydzić. Byle kto z wyrośniętym ego nie będzie też mi mówił co mam robić, słonko. Też tyle razy już ci to pisałam.

Ja argumenty mam tyle że niezgodne z twoim zdaniem, a ty przecież musisz miec rację. Już na początku, kiedy sie ze mną kłóciłaś, ludzie mi pisali na privie żebym nie dała ci się sprowokować bo to lubisz i nie odpuszczasz. Po kilku miesiącach zaczynam im przyznawać rację.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #419 dnia: 11 Cze 2012, 23:57:48 »

ciaza

Zaczęty przez kjoopDział Dania i o Danii

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 6854
Ostatnia wiadomość 30 Gru 2014, 08:58:30
wysłana przez Jomir
Ciąża

Zaczęty przez Hania1111Dział Rodzina ...

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 8210
Ostatnia wiadomość 21 Sie 2022, 21:41:32
wysłana przez RybkaWillego
Ciąża a akasse

Zaczęty przez ewkasDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 6796
Ostatnia wiadomość 07 Maj 2014, 10:21:42
wysłana przez letniak
Ciąża a praca na farmie norek

Zaczęty przez asienka17225Dział Rodzina ...

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 9064
Ostatnia wiadomość 16 Maj 2018, 09:34:26
wysłana przez Michalina3838
Ciąża i bezrobocie.

Zaczęty przez ewelina_corazonDział Podatki

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 12471
Ostatnia wiadomość 14 Paź 2012, 17:55:33
wysłana przez roga