Osobiscie to nie ja zaczalem nawolywac do burd w" knajpie " . Pamietasz jeszcze knajpy i kufle

Wiekszosc z osob zagladajacych tutaj raczej nie rozumie wypowiedzi Langballe na temat Niemiec . Moze powienies byc pomocny i to przetlumaczyc , co mysla na temat swoich sasiadow ... Niemcy maja traume nazistow ... Szwedzi to pewnie urodzeni alkoholicy ... a ci z pl to pewnie kradna ile wlezie ... Dziwne ze ktos z Danii w ogole odwaza sie komentowac ich historie . Nie mieli tu zbyt wielu problemow w tym czasie . Kilkanascie lat temu to byl ok kraj .. tez narzekali na cudzoziemcow tylko ze teraz to jest codziennosc . Moze trzeba sie zreformowac troszke prosze panstwa . Ja stad spadam najdalej w 2016 .. ciekwae ile kryzysow do toj pory przejdziemy .
Co do tego tivoli kolo Køge to .. firmy istniejaprzynajmniej od 2007 . Czy kantuja tego nie wiem . Tu ostatnio wszyscy kantuja , zwlaszcza ci w bankach , bo to taka moda i zwyczaj tu ostatnio . Patrzac na tego z Dan Staff ktory ostanio dal dupy poraz 10 .. hmmm .. nic tylko krasc .. No chyba ze sie dyrektorem w Amagerbanken bylo to sie wtedy 12 baniek dostaje ... oj to tak jak w pl bylo na poczatku lat .. tylko ze tam niektorych wsadzili .. tu to pewnie lepsza robote dostana .... 2016 and back home .. chyba ze do tej pory zaczna tych z niedunskimi paszportami deportowac za przejscie na czerwonym .....
pS. a co to za przerwa na stronce .. w poscie Antygony ?? Taka pauza w rozliczeniach pracodawcy ze skat ? no to by pasowalo moze ... Napisalem do kolezanki odnosnie firm .. na to ze cos sie zmieni odosnie gonienia pajacow ktorzy firmy zamykaja i otwieraja .. to sie poczeka az socjademokraty wladze obejma ale ... ja k co niektorzy pamietaja pewnie .. " jak partia mowi ze nie da , to nie da , a jak mowi ze da , to mowi ;-)
Od dzis to my rzadzimy unia .. poptrzcie tylko na eurpln .. so sweet .. dla tych z shortami
A moze .. moze , moze .. te zmiany w prawie odnosnie cudzoziemcow polegaja na tym zeby sie pozbyc tych polskich robotnikow ktorzy nagle pensji nie dostja .. przed zmianami mogli temu ktory im z premedytacja nie wyplaca po prostu dac w ryj .. teraz to juz nie bardzo .. bo jest ekstradycja od razu ... do dunskich sadow to bym raczej nie radil .. maja problem nawet z dostarczeniem pozwu .. 2 miesiace z Frederiksberg do Farum ...