poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: PORWANIE 6 MIESIĘCZNEJ MAGDY  (Przeczytany 75555 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

myszka0807

• Gość
Odp: PORWANIE 6 MIESIĘCZNEJ MAGDY
« Odpowiedź #195 dnia: 09 Wrz 2013, 10:23:07 »
Przyłącze się do rozmowy. Może się narażę niektórym ale co tam.
Wszyscy wypowiadający sie za karą śmierci, kto/ co daje prawo do odebrania życia drugiemu człowiekowi? Jaką różnicę miedzy zabójca a społeczeństwem zabijajacym w imię prawa widzicie? To i to jest morderstwem . To i to jest morderstwem z tym, że przy karze śmierci stoi latka kary i prawomocności. Problem w tym, że ta kara nic nie wnosi. I bardziej przypomina zemstę i zabójstwo z premedytacją.
41 piszesz o karze śmierci jako metodzie niezbędnej eliminacji aspołecznych osobników. To chyba największa bzdura jaką w Twoim wydaniu czytałam. I kto niby ma decydować co jest dostatecznie aspołeczne? Kto zagwarantuje, że nie dojdzie do błędów i nadużyć w wyniku których stracony zostanie niewinny człowiek?
Piszesz, że państwo odmawia leczenia chorych. A możesz podać jakiś przykład?
Czy Katarzyna W zasługuje na śmierć? " Zasługuje. Z pewnością zasługuje. Wielu spośród żyjących zasługuje na śmierć. A niejeden z tych , którzy umierają zasługuje na życie. Czy możesz ich nim obdarzyć? Nie bądź więc tak pochopnym w ferowaniu wyroków śmierci"
idris ostatnio uslyszalam w polskiej tv jak niejaki pan Jacek Gaworski byly nasz olimpijczyk prosil ludzi o pomoc finansowa .niejako nasze polskie panstwo 10 lat temu odrzucilo go z grupy osob ubiegajacych sie o leczenie w kraju .MOTYW ZA STARY !wtedy mial ten czlowiek 37 lat .dzis ma 47 .Przez te 10 lat zbierali pieniadze ludzie dobrej woli i przezyl te 10 lat .teraz Stany Zjednoczone podjely sie jego ostatniego leczenia gdzie rokowania sa  80% ze bedzie zdrowy.Ten czlowiek wraz z rodzina znow zwrocil sie z prosba do ludzi o pomoc.I takich przypadkow mozna mnozyc .nie kazdy trafia do telewizji i prosi .Wiem ze to sa emocje kiedy sie krzyczy KARA SMIERCI POWINNA BYC.Bo to byla naprawde bestialska smierc .tak myslalam tez nad ty ze moglo by byc wykorzystywane prawo smierci zbyt czest ,ze poszlaki i buch kara smierci ,pomylki itd.Tez myslalam nad tym ze gdyby to dotyczylo kogis bliskiego z mojej rodziny czy tez bym byla za kara smierci .Ciezko mi odpowiedziec na to pytanie.jest duzo atutow ktore przemawiaja za i przeciw.my i tak nic nie zmienimy .tylko pomysl jak wymiar sprawiedliwosci pozwolil sie za nos wodzic .tu zamknal tu wypuscil .a ta zycia uzywala na pelen full .ilu ludziom zniszczyla po drodze zycie?zero zalu z jej strony zero pokory skruchy .na czole sobie wypisala ,,jestem niewinna,,i tego sie trzyma.jest tylu ludzi co adoptowaliby to dziecko czyli mam zrozumiec ze ona poprzez zaplanowanoe takiego morderstwa chciala byc w punkcie szczyty medialnego???bo przeciez gdyby zostawila mezowi dziecko i odeszla to nawet zadna gazeta zadna stacja telewizyjna by o tymnie wspomniala .ta kara by mogla byc jezeli naprawde ktos sie dopuscil ochydnego mordu i mu to udowodniono i czekal by taki skazaniej  pare lat czy pojawia sie jakies nowe dowody .sama nie wiem .kazdy z piszacych ma racje

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #196 dnia: 09 Wrz 2013, 12:21:51 »
Myszko, ale żadnemu NORMALNEMU, ZDROWEMU PSYCHICZNIE człowiekowi do głowy nie przyjdzie, by swoje problemy rozwiązywać , zabijając kogoś. Owszem, może się zdarzyć zabójstwo przypadkowe, w obronie własnej lub czyjejś na przykład.
Ale nikt normalny z zimna krwią nie decyduje się "zabiję".
Te osoby są po prostu jakieś inne, chore...
ale...to samo odnosi się do żądania kary śmierci...
Nie potrafiłabym zadecydowac, że kogoś nalezy zabić. Nawet najgorszego mordercę. Nikt mi nie dał prawa do tego, by komukolwiek życie odbierac.
I, tak, jak Idris pisze- kara smierci NIE JEST KARĄ. Jest "pozbyciem się problemu".
" Polak gorszego sortu"

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #197 dnia: 09 Wrz 2013, 12:25:54 »
Przyłącze się do rozmowy. Może się narażę niektórym ale co tam.
Wszyscy wypowiadający sie za karą śmierci, kto/ co daje prawo do odebrania życia drugiemu człowiekowi? Jaką różnicę miedzy zabójca a społeczeństwem zabijajacym w imię prawa widzicie? To i to jest morderstwem . To i to jest morderstwem z tym, że przy karze śmierci stoi latka kary i prawomocności. Problem w tym, że ta kara nic nie wnosi. I bardziej przypomina zemstę i zabójstwo z premedytacją.
41 piszesz o karze śmierci jako metodzie niezbędnej eliminacji aspołecznych osobników. To chyba największa bzdura jaką w Twoim wydaniu czytałam. I kto niby ma decydować co jest dostatecznie aspołeczne? Kto zagwarantuje, że nie dojdzie do błędów i nadużyć w wyniku których stracony zostanie niewinny człowiek?
Piszesz, że państwo odmawia leczenia chorych. A możesz podać jakiś przykład?
Czy Katarzyna W zasługuje na śmierć? " Zasługuje. Z pewnością zasługuje. Wielu spośród żyjących zasługuje na śmierć. A niejeden z tych , którzy umierają zasługuje na życie. Czy możesz ich nim obdarzyć? Nie bądź więc tak pochopnym w ferowaniu wyroków śmierci"

Pochpnie to moge stwierdzic, ze wlasnie Ty motasz sie w uczuciach. Co do kary smierci swoje uzasadnienie napisalem wystaczy przeczytac  ;)
Co do eutanazji przez panstwo swych obywateli, Ty chcesz przykladow??????? Malo Ci z tego co otaczalo Cie w Polsce i tego co slyszysz o finansowaniu leczenia oraz decyzji o przyznaniu terapii lub nie???? Jakich Ty przykladow dziewczyno jeszcze chcesz?????
Ostatnio normalny facet, doktor nauk medycznych, wprost publicznie stwierdzil, ze polityka zdrowotna panstwa to nic innego tylko wrecz oficjalna acz nienazwana wprost, eutanazja. Nazwiska kolegi uczonego nie pamietam i rowniez nosnika (chyba nawet TV ale pokazano to jednostkowo jak dobrze pamietam bo chyba nie spodziewano sie takiej szczerej wypowiedzi).
Tak wiec HB litosci  ::) ::) ::) Przy mojej calej normalnosci (niestety bo tak jest) w zakresie kary smierci jestem jak najbardziej za! Co do jej wymiaru, ferowania takiego wyroku tez sie odnioslem, wiec nie piszcie mi tu o krwawych lazniach i innych tego typu wyssanych z palucha bzdetow, ubranych w slownictwo ktore pobudza sztucznie wyobraznie i na to jest obliczone.
Kto ma decydowac? normy i jeszcze raz normy spoleczne oraz kodyfikacja prawa karnego ujeta we wlasciwy sposob i bezwzglednie podlegajaca scislej kontroli w calym procesie dowodowym, rozprawy i jej orzeczenia oraz wykonania (nie ulega watpliwosci, ze orzekanie tej kary powinno odbywac sie w rozszerzonym skladzie orzekajacym i bezwzglednym czynnikiem spolecznym w czasie rozpoznania jak obrad sadu nad orzeczeniem takiej kary).
Jak to zrobic hmmmmm a co Wy robicie w trakcie wyborow????? Glosujcie dalej na upasionych cynicznych politykabusew bo znana geba z TV i czasem uda sie moze cos madrego jednostkowo powiedziec. Szerokiej drogi i powodzenia.
Osobiscie zostaje w DK  :) :) :)

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #198 dnia: 09 Wrz 2013, 12:37:30 »
Myszko, ale żadnemu NORMALNEMU, ZDROWEMU PSYCHICZNIE człowiekowi do głowy nie przyjdzie, by swoje problemy rozwiązywać , zabijając kogoś. Owszem, może się zdarzyć zabójstwo przypadkowe, w obronie własnej lub czyjejś na przykład.
Ale nikt normalny z zimna krwią nie decyduje się "zabiję".
Te osoby są po prostu jakieś inne, chore...
ale...to samo odnosi się do żądania kary śmierci...
Nie potrafiłabym zadecydowac, że kogoś nalezy zabić. Nawet najgorszego mordercę. Nikt mi nie dał prawa do tego, by komukolwiek życie odbierac.
I, tak, jak Idris pisze- kara smierci NIE JEST KARĄ. Jest "pozbyciem się problemu".

HB kto dal prawo innym do odbierania, zycia??? Przypadek o ktorym mowa planowal z zimna krwia, wiec  ??? ::).
Nikt nie pisze, ze czape ma dostac ktos kto ukatrupil chwasta, nawet przekraczajac granice obrony koniecznej, lub jest to wynikiem fatalnego zbiegu okolicznosci lub czystego przypadku. No chyba cos nie halllo z Wami  :o skoro motacie wszystko do jednego kotla.
Natomiast co powiesz na temat zolnierzy??? To jest fach do zabijania wlasnie, co uzbroic wojsko w dlugopisy i pudelka szachow???? Czy sadzisz, ze wszyscy ze sluzb, wojska itd. to nienormalni ludzie bo szkola sie w zabijaniu i zabijaja????
Zejdzcie na ziemie i spojrzcie trzezwym okiem na problem. Jasne, ze beda skutki uboczne takiej kary, ale z cala pewnoscia mozna bedzie mowic i setnej promila w pomylkach co do tej kary, czego nie mozna przyrownac do "leczenia" w Polsce.

Hehehehe pozbycie sie problemu hehehe A Wy rozwiazujecie swoje problemy nie definitywnie? aby sie nie powtorzyly i byly sprawy zalatwione do konica i te co sie da, raz na zawsze??? Kpina w zywe oczy  ;D ;D ;D

Offline psychopata

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 42
  • -Otrzymane: 211
  • Reputacja: +5/-2
« Odpowiedź #199 dnia: 09 Wrz 2013, 12:56:09 »
Co do eutanazji przez panstwo swych obywateli, Ty chcesz przykladow? Malo Ci z tego co otaczalo Cie w Polsce i tego co slyszysz o finansowaniu leczenia oraz decyzji o przyznaniu terapii lub nie? Jakich Ty przykladow dziewczyno jeszcze chcesz??
Ostatnio normalny facet, doktor nauk medycznych, wprost publicznie stwierdzil, ze polityka zdrowotna panstwa to nic innego tylko wrecz oficjalna acz nienazwana wprost, eutanazja.
To jest demagogia, 1941. Wszyscy wiemy, ze sluzba zdrowia w Polsce zostawia wiele do zyczenia, ale na litosc boska, wszystkie te zle rzeczy, jakie sie w jej obrebie dzieja, nie dzieja sie z zamiarem pozbawienia zycia obywateli. Mozna mowic o zaniedbaniach, biurokracji, limitach, zaniechaniach, niedostatecznym wyszkoleniu personelu, oszczednosciach, o masie innych przyczyn mozna mowic, ale nigdzie swiadomie nie decyduje sie o wyroku smierci na pacjencie.
Cytuj (zaznaczone)
No chyba cos nie halllo z Wami  :o skoro motacie wszystko do jednego kotla.
Skoro juz tak osobiscie... Cos nie tak to jest na pewno z Twoim wewnetrznym kompasem moralnosci, skoro jedno morderstwo uwazasz za wlasciwe, a inne nie.
Przeraza mnie, jak wielu z Was tak latwo i lekko mowi o takich rzeczach, jak niewiele trzeba by, byscie byli linczujacym tlumem.

P.S.
Cytuj (zaznaczone)
Jak to zrobic hmmmmm a co Wy robicie w trakcie wyborow?
Ja wybieram opcje mniejszego zla ;) Polska scena polityczna zabetonowana, a ze uwazam chodzenie na wybory za swoj psi obowiazek, na cos glosowac musze. W ostatnich wyborach na przyklad zaglosowalem na Palikota i mocno sie tego teraz wstydze, wiec to by bylo na tyle z glosowania na "nowe" twarze.
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare seks, hare seks, seks, seks, hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare hare
Hare siec, hare siec, piwo, seks, muza, hare ;)

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #200 dnia: 09 Wrz 2013, 13:06:16 »
Skoro juz tak osobiscie... Cos nie tak to jest na pewno z Twoim wewnetrznym kompasem moralnosci, skoro jedno morderstwo uwazasz za wlasciwe, a inne nie.
Przeraza mnie, jak wielu z Was tak latwo i lekko mowi o takich rzeczach, jak niewiele trzeba by, byscie byli linczujacym tlumem.

Mylisz sie zupelnie, nie wiem jakie madre ksiazki Ty czytales o tym, kto jest podatny, a kto nie dla uczestniczenia w linczujacym tlumie, ale doswiadczenia zyciowego chyba nie masz za wielkiego. Gdyby Ci trzasnely kiedys jakies kosci, zaswiecila kosa przed oczami, i swistnelo cos kolo ucha, spiewalbys innym tonem albo w nieboglosy hehehehe
I nawet nie pisz mi tu o trzech przykladach, bo sam ich nigdy nie podajesz, wiec nie mam jak sie do tego odniesc, sorrrki taka prawda  :(
Wiekszosc takich charakterkow, chowa dupki za innymi bo my nie, zalatwmy to rekami innych hehehe jak juz jest bezpiecznie to wychodzicie na sceny i gadacie co wam slina na jezyk przyniesie, jacy to tamci zli bo my nie, kolejne kpiny i tyle.

Offline psychopata

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 42
  • -Otrzymane: 211
  • Reputacja: +5/-2
« Odpowiedź #201 dnia: 09 Wrz 2013, 13:10:21 »
Mylisz sie zupelnie, nie wiem jakie madre ksiazki Ty czytales o tym, kto jest podatny, a kto nie dla uczestniczenia w linczujacym tlumie, ale doswiadczenia zyciowego chyba nie masz za wielkiego. Gdyby Ci trzasnely kiedys jakies kosci, zaswiecila kosa przed oczami, i swistnelo cos kolo ucha, spiewalbys innym tonem albo w nieboglosy hehehehe.
He he he. Przeciez w kolko pisze, ze NIE WIEM, jakbym sie zachowal, gdyby to o moje dziecko chodzilo. Nie ulega tez watpliwosci, ze w obronie siebie czy rodziny zabilbym. Tyle, ze to sa sytuacje ekstremalne, a mowimy o prawodawstwie, ktore ma sluzyc przez dziesiatki lat.
Cytuj (zaznaczone)
Wiekszosc takich charakterkow, chowa dupki za innymi bo my nie, zalatwmy to rekami innych hehehe
;D ;D ;D
Piekne, nie sadzilem, ze mnie wyzwiesz od tchorzy w tym temacie. Ty zapewne bylbys w 39 na pierwszej linii frontu, nie? Z szabelka na czolgi? Fajnie tak o tym wszystkim popisac z fotela, a "tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono".
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare seks, hare seks, seks, seks, hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare hare
Hare siec, hare siec, piwo, seks, muza, hare ;)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #201 dnia: 09 Wrz 2013, 13:10:21 »

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #202 dnia: 09 Wrz 2013, 13:19:32 »
He he he. Przeciez w kolko pisze, ze NIE WIEM, jakbym sie zachowal, gdyby to o moje dziecko chodzilo. Nie ulega tez watpliwosci, ze w obronie siebie czy rodziny zabilbym. Tyle, ze to sa sytuacje ekstremalne, a mowimy o prawodawstwie, ktore ma sluzyc przez dziesiatki lat. ;D ;D ;D
Piekne, nie sadzilem, ze mnie wyzwiesz od tchorzy w tym temacie. Ty zapewne bylbys w 39 na pierwszej linii frontu, nie? Z szabelka na czolgi? Fajnie tak o tym wszystkim popisac z fotela, a "tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono".

Pisz o sobie, ja siebie sprawdzilem wiec wiem co pisze i tyle, wiecej sie nie musze tlumaczyc  8) 8)

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #203 dnia: 09 Wrz 2013, 14:29:48 »
To jest demagogia, 1941. Wszyscy wiemy, ze sluzba zdrowia w Polsce zostawia wiele do zyczenia, ale na litosc boska, wszystkie te zle rzeczy, jakie sie w jej obrebie dzieja, nie dzieja sie z zamiarem pozbawienia zycia obywateli. Mozna mowic o zaniedbaniach, biurokracji, limitach, zaniechaniach, niedostatecznym wyszkoleniu personelu, oszczednosciach, o masie innych przyczyn mozna mowic, ale nigdzie swiadomie nie decyduje sie o wyroku smierci na pacjencie. Skoro juz tak osobiscie... Cos nie tak to jest na pewno z Twoim wewnetrznym kompasem moralnosci, skoro jedno morderstwo uwazasz za wlasciwe, a inne nie.

P.S. Ja wybieram opcje mniejszego zla ;) Polska scena polityczna zabetonowana, a ze uwazam chodzenie na wybory za swoj psi obowiazek, na cos glosowac musze. W ostatnich wyborach na przyklad zaglosowalem na Palikota i mocno sie tego teraz wstydze, wiec to by bylo na tyle z glosowania na "nowe" twarze.

Rozochociles mnie kolego, swym pieknym przytoczeniem li stricte niemal dokladnie zapisem przestepstwa zabojstwa w zamiarze ewentualnym.
To co piszesz o sluzbie zdrowia to nic innego, jakbys mial troche pojecia zorietowalbys sie od razu i nie pisalbys glupot.
Jezeli nastepstwem czynow o ktorych mowa w twoim usprawiedliwieniu lecznictwa, jest smierc czlowieka podlega to karze w kodeksie karnym hehehe.
I chocby bylo to niezamiezrone bo sprawca nie chce takiego skutku ale go przewiduje, ze moze takowy nastapic i godzi sie z tym w swym postepowaniu, podlega to karze jako zabojstwo w zamiarze ewentualnym koniec kropka. Masz jeszcze jakies ciekawe pomysly na usprawiedliwienie????  ::)
To, ze nie sa wyciagane konsekwencje wzgledem tych osob, a wiec nie nastepuje sciganie z urzedu tego typu dzialania, swiadczy tylko i wylacznie, ze te panstwo nie dziala w zadnej dziedzinie. W zasadzie mozna to juz nazwac tylko krajem bo jakie to panstwo hehehe.

Offline Idris

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 45
  • -Otrzymane: 188
  • Reputacja: +5/-0
« Odpowiedź #204 dnia: 09 Wrz 2013, 14:45:54 »
HB kto dal prawo innym do odbierania, zycia??? Przypadek o ktorym mowa planowal z zimna krwia, wiec  ??? ::).
Nikt nie pisze, ze czape ma dostac ktos kto ukatrupil chwasta, nawet przekraczajac granice obrony koniecznej, lub jest to wynikiem fatalnego zbiegu okolicznosci lub czystego przypadku. No chyba cos nie halllo z Wami  :o skoro motacie wszystko do jednego kotla.
Natomiast co powiesz na temat zolnierzy??? To jest fach do zabijania wlasnie, co uzbroic wojsko w dlugopisy i pudelka szachow???? Czy sadzisz, ze wszyscy ze sluzb, wojska itd. to nienormalni ludzie bo szkola sie w zabijaniu i zabijaja????
Zejdzcie na ziemie i spojrzcie trzezwym okiem na problem. Jasne, ze beda skutki uboczne takiej kary, ale z cala pewnoscia mozna bedzie mowic i setnej promila w pomylkach co do tej kary, czego nie mozna przyrownac do "leczenia" w Polsce.

Hehehehe pozbycie sie problemu hehehe A Wy rozwiazujecie swoje problemy nie definitywnie? aby sie nie powtorzyly i byly sprawy zalatwione do konica i te co sie da, raz na zawsze??? Kpina w zywe oczy  ;D ;D ;D
A ja mogłabym się zapytać Hallo 41 a co z Toba jest nie tak, że jedne zabójstwa usprawiedliwiasz a za inne każesz zabijać?
I nie mieszaj w to żołnierzy bo ich akurat zadaniem jest bronić. Nie wkładaj obrony własnej do jednego worka z zabójstwem. Jeśli żołnierze przekroczą zasady ich obowiązujące ponoszą za to karę.
Dlaczego takie wielkie emocje wzbudza Katarzyna W a inne matki dzieciobojczynie już nie? O nich się nie wspomina, ich wyroki nie są komentowane ich sie na szafot nie wysyła?
Z Kaski zrobiona celebrytke pierwszej klasy. Można o to obwiniać media ale prawda jest taka, że gdyby na ta celebryckosc nie było poytu w społeczeństwie nikt by z niej takiej gwiazdy nie robił. Co to mówi o nas jako społeczeństwie?
Co do leczenia w Polsce, nic lepszego niż Psycho w tej sprawie nie. napiszę. Limity w Polsce są jakie są, służba zdrowia też pozostawia wiele do życzenia ale nie ma mowy o celowym unicestwianiu obywatelowi

Offline Ania8520

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 31
  • -Otrzymane: 28
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #205 dnia: 09 Wrz 2013, 15:29:35 »
Witam serdecznie,

Przykro mi ale dopabuse teraz mogę na chwilę siąść i przeczytać i odpisać.
Aisak piszesz że nie chciałabyś być moją sąsiadką - no przykro mi że mam inne poglądy jak Ty i tylko dlatego aż tak bym Ci przeszkadzała jako sąsiadka.

Psychopata - takie jest moje zdanie i tego nie zmienię. Jestem za karą śmierci i osobiście znam ludzi którzy mogliby takową funkcję hm ... kata wykonywać. Więzienia zapewne nie byłyby takie przeludnione uwierz - wiem co piszę. I nie opieram się na artykułach czy innych duperelach z internetu.

Jeśli chodzi o uśmieszek na końcu mojego zdania który tak Ci się rzucił w oczy to płakać nie mam zamiaru tym bardziej że pisząc "śmierć za śmierć" pisałam to z pełną odpowiedzialnością.

Dlaczego matka wychowująca całe życie dziecko, w pełni oddająca się swojemu maluchowi gdzie później jakiś zwyrodnialec gwałci i zabije jej dziecko ma usłyszeć w sądzie że takowy zbrodniarz dostaje 15 lat??
Następnie siedzi w celi z innymi psycholami gdzie uczy się od nich i na ich przykładach różnych ciekawych rzeczy wychodząc popełnia to samo. No proszę Cię ! Gdyby za pierwszym razem dostał kulę w łeb drugi raz nie zabiłby innej młodej osoby.

Siedzą w więzieniach mają :
- opiekę medyczną - za nasze pieniądze,
- jedzenie - za nasze pieniądze,
- ubrania - za nasze pieniądze,
- środki higieniczne - za nasze pieniądze,
- książki itp. - za nasze pieniądze,
 i tak bym mogła bez końca układać litanię.

Zyskałoby na tym i państwo i obywatele :)

Ludzie po 25 latach bycia w więzieniu nie potrafią później żyć w normalnych realiach. Po wyjściu z więzienia życie staje im do góry nogami, nie potrafią się odnaleźć i żyć samodzielnie.
I nie piszcie o systemie. System jest gówno wart kiedy człowiek zawodzi.

Oczywiście większość z Was się ze mną nie zgodzi ale po to jest to forum żeby każdy mógł się wypowiedzieć.

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #206 dnia: 09 Wrz 2013, 16:15:15 »
Jeszcze raz :
zabijanie jest ZŁE. Jakiekolwiek, w jakiejkolwiek INTENCJI ."Prywatne" czy "państwowe"
Jestem przeciwna karze smierci i nic tego nie zmieni- chyba mam do tego prawo ?

Jeszcze co do żołnierzy.
O jakich mówimy?
O tych "z poboru", co to w razie konieczności bronią nas wszystkich, czy o tych, co wybieraja "kariery wojskowe".
Trochę lat już zyję na tym swiecie i znam sporo takich. Psychopatyczne osobniki, z problemami z samymi soba, rodziną i otoczeniem.
Sorry, ale jak dla mnie dobrowolne zostanie żołnierzem tez świadczy, ze z danym człowiekiem coś "nie halo " ;P
" Polak gorszego sortu"

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #207 dnia: 09 Wrz 2013, 18:42:06 »
Jeszcze raz :
zabijanie jest ZŁE. Jakiekolwiek, w jakiejkolwiek INTENCJI ."Prywatne" czy "państwowe"
Jestem przeciwna karze smierci i nic tego nie zmieni- chyba mam do tego prawo ?

Jeszcze co do żołnierzy.
O jakich mówimy?
O tych "z poboru", co to w razie konieczności bronią nas wszystkich, czy o tych, co wybieraja "kariery wojskowe".
Trochę lat już zyję na tym swiecie i znam sporo takich. Psychopatyczne osobniki, z problemami z samymi soba, rodziną i otoczeniem.
Sorry, ale jak dla mnie dobrowolne zostanie żołnierzem tez świadczy, ze z danym człowiekiem coś "nie halo " ;P

Niestety tylko sie usmieje. Problemy??? owszem ale znacznie, znacznie pozniej, jasne, ze w normalnych przypadkach. W tych innych roznie bywa oczywiste.
a jestem za i mam do tego prawo, nie powiem jednak tak jak przeciwnicy kary, ze cos z nimi nie tak hehe.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #208 dnia: 09 Wrz 2013, 18:47:50 »
A ja mogłabym się zapytać Hallo 41 a co z Toba jest nie tak, że jedne zabójstwa usprawiedliwiasz a za inne każesz zabijać?
I nie mieszaj w to żołnierzy bo ich akurat zadaniem jest bronić. Nie wkładaj obrony własnej do jednego worka z zabójstwem. Jeśli żołnierze przekroczą zasady ich obowiązujące ponoszą za to karę.
Dlaczego takie wielkie emocje wzbudza Katarzyna W a inne matki dzieciobojczynie już nie? O nich się nie wspomina, ich wyroki nie są komentowane ich sie na szafot nie wysyła?
Z Kaski zrobiona celebrytke pierwszej klasy. Można o to obwiniać media ale prawda jest taka, że gdyby na ta celebryckosc nie było poytu w społeczeństwie nikt by z niej takiej gwiazdy nie robił. Co to mówi o nas jako społeczeństwie?
Co do leczenia w Polsce, nic lepszego niż Psycho w tej sprawie nie. napiszę. Limity w Polsce są jakie są, służba zdrowia też pozostawia wiele do życzenia ale nie ma mowy o celowym unicestwianiu obywatelowi

Czy ja gdzíes cos usprawiedliwiam, opisuje jaki jest swiat i rzeczywistosc.
Co do sluzby zdrowia nie pisz lepiej dla mnie to dzialalnosc przestepcza, ktora nawet pacyfici usprawiedliwiaja?, to sie w glowie nie miesci.
Co do tej pani, hmmmmmmmmmmm  ;)

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #209 dnia: 09 Wrz 2013, 20:26:24 »
Witam serdecznie,

Przykro mi ale dopabuse teraz mogę na chwilę siąść i przeczytać i odpisać.
Aisak piszesz że nie chciałabyś być moją sąsiadką - no przykro mi że mam inne poglądy jak Ty i tylko dlatego aż tak bym Ci przeszkadzała jako sąsiadka.

Wyluzuj Anka, pisalam to tylko w sensie, ze strach sie bac ;) :D.
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #209 dnia: 09 Wrz 2013, 20:26:24 »

Koleżanka, Kolega dla 8 miesiecznej dziewczynki, Horsens

Zaczęty przez artur.wp.plDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 5462
Ostatnia wiadomość 16 Cze 2016, 15:27:24
wysłana przez artur.wp.pl