poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: PORWANIE 6 MIESIĘCZNEJ MAGDY  (Przeczytany 75585 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

myszka0807

• Gość
Odp: PORWANIE 6 MIESIĘCZNEJ MAGDY
« Odpowiedź #210 dnia: 09 Wrz 2013, 20:33:34 »
A ja mogłabym się zapytać Hallo 41 a co z Toba jest nie tak, że jedne zabójstwa usprawiedliwiasz a za inne każesz zabijać?
I nie mieszaj w to żołnierzy bo ich akurat zadaniem jest bronić. Nie wkładaj obrony własnej do jednego worka z zabójstwem. Jeśli żołnierze przekroczą zasady ich obowiązujące ponoszą za to karę.
Dlaczego takie wielkie emocje wzbudza Katarzyna W a inne matki dzieciobojczynie już nie? O nich się nie wspomina, ich wyroki nie są komentowane ich sie na szafot nie wysyła?
Z Kaski zrobiona celebrytke pierwszej klasy. Można o to obwiniać media ale prawda jest taka, że gdyby na ta celebryckosc nie było poytu w społeczeństwie nikt by z niej takiej gwiazdy nie robił. Co to mówi o nas jako społeczeństwie?
Co do leczenia w Polsce, nic lepszego niż Psycho w tej sprawie nie. napiszę. Limity w Polsce są jakie są, służba zdrowia też pozostawia wiele do życzenia ale nie ma mowy o celowym unicestwianiu obywatelowi
przyjdzie i czas na inne dzieciobojczynie.Dla katarzyny powinno sie to gorzej skonczyc bo ona po zabojstwie uzywala zycia na pelen full.Wyzute babsko ze wszystkich ludzich uczuc i odruchow.Inne dzieciobojczynie ktore czekaja na wyroki zauwaz siedzisly cichutko w zaciszu swoich domow.Czemu kaska wzbudzila taki rozglos bo to aktorka ze spalonego teatru.Jak juz wspomnialam GDYBY ZOSTAWILA BARTKOWI DZIECKO I ODESZLA SIE GRZDYLIC TO BY NAWET WZMIANKI O NIEJ NIE BYLA.A ona chciala zaistniec chciala wszystkie media na nogi postawic .reasumujac DOBRZE ZE CHCIALA POMPY TYLKO TAKIEJ POMPY ZE NIE ZACHCIALO SIE JEJ ROZGLOSU NA CALY SWIAT I ZAKONCZYLA SWOJE HANIEBNE CZYNY NA JEDNYM MORDZIE.bo kit wie na kogo by sie jeszcze mogla targnac.ja bym je wszystkie do jednego wora wsadzila

Offline Idris

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 45
  • -Otrzymane: 188
  • Reputacja: +5/-0
« Odpowiedź #211 dnia: 09 Wrz 2013, 20:43:00 »
Myszka, przestań z tym gdybaniem co by było gdyby zostawiła dziecko Bartkowi. Widzisz by  Bartek był jakoś szczególnie wstrząśnięty tym co jego zona zrobiła? Ot kolejny celebryta i tyle.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #212 dnia: 09 Wrz 2013, 21:17:50 »
Abstrahujac zupelnie od rozwazan czy kara stosowna czy nie, chcialbym zwrocic Wasza uwage na to, jak chore jest to spoleczenstwo, w ktorym tym mlodym ludziom przyszlo zyc.
Dziewczyna nie chce dziecka, bo boi sie smiechu otoczenia, samotnosci, izolacji.
Jednoczesnie nie moze usunac ciazy z racji katolickiej moralnosci i chorego prawa.
Nie oddaje dziecka do adopcji pod presja rodziny i znow opniii spolecznej.

Nie bronie zbrodniarki!!! Absolutnie, ale tacy zbrodniarze i przestepsta, jak chore prawo i spoleczenstwo.

ps. moze nie za bardzo konkretnie, ale pisze "na czas", ktorego absolutnie ostatnio nie mam.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #213 dnia: 09 Wrz 2013, 21:23:49 »
Rozumiem, co masz na myśli, Jomir.
No, ale to temat na kolejne dywagacje ;). O naszej, polskiej, katolickiej "moralności".
Która nie pozwala oddać dziecka do adopcji "bo co ludzie powiedzą" , ale pozwala z zimną krwią zaplanowac morderstwo.
" Polak gorszego sortu"

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #214 dnia: 09 Wrz 2013, 21:25:01 »
Myszka, przestań z tym gdybaniem co by było gdyby zostawiła dziecko Bartkowi. Widzisz by  Bartek był jakoś szczególnie wstrząśnięty tym co jego zona zrobiła? Ot kolejny celebryta i tyle.
To raz.
Po drugie, ona nie chciała odejśc od Bartka. Jej tylko dziecko przeszkadzało  :-\
" Polak gorszego sortu"

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #215 dnia: 09 Wrz 2013, 22:36:33 »
To raz.
Po drugie, ona nie chciała odejśc od Bartka. Jej tylko dziecko przeszkadzało  :-\
nie nie ona dowiedziala sie ze Bartek ma romans przeciez z niejaka Renata
,,Katarzyna Waśniewska odkryła, że jej mąż Bartek Waśniewski miał przyjaciółkę, z którą prowadzi osobiste rozmowy na internetowym czacie - pisze "Gazeta  Wyborcza". Wszystko miało dziać się jeszcze przed styczniową tragedią, czyli gdy Madzia żyła. Z ustaleń gazety wynika, że matka Madzi natrafiła na te rozmowy w domowym komputerze. Ślady po czatach zostały i zbadała je policja, która sprawdza teraz motyw zabicia dziewczynki z zemsty. Zdrada (wciąż hipotetyczna) miałaby bardzo rozsierdzić matkę Madzi. Ale czy do tego stopnia, by Katarzyna Waśniewska targnęła się na życie własnej córki, bo maleństwo było kochane przez ojca? Taka zemsta wydaje się być najokrutniejsza z możliwych.,,
Nawet zeby Bartek ja zdradzal zeby okazalo sie ze jest gejem czy bog wie kim nikt nie dal tej mendzie prawa zabijania dziecka .miala cel zeby zabic to dziecko w zemscie za meza .?zyjesz z taka padlina pod jednym dachem tworzycie rodzine (niby)a tak naprawde nie wiesz z kim dzielisz jedno wyrko jeden talerz .ja na jego miejscu sama nie wiem co bym zrobila .bylo widac ze jej wierzyl od poczatku wspieral ja by nie miala winy ze ona dokonala zaniedban ze Madzie porwano.ale pomysl co bys poczula ze ktos ci bardzo bliski posunal sie do takiego aktu mordu na bezbronnym dzieckiem.przeciez ona znikala z domu na 2 -3tygodnie to w czym problem z gdybaniem ze mogla zniknac na zawsze i zostawic dziecko przy zyciu .Ale nie!zabrac wszystkim to co kochaja najbardziej.byla jak pijawka odchodzila i wracala ,miotala uczuciami ,akt zemsty !?!?!
« Ostatnia zmiana: 09 Wrz 2013, 23:33:40 wysłana przez myszka0807 »

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #216 dnia: 10 Wrz 2013, 01:24:26 »
A ja mogłabym się zapytać Hallo 41 a co z Toba jest nie tak, że jedne zabójstwa usprawiedliwiasz a za inne każesz zabijać?
I nie mieszaj w to żołnierzy bo ich akurat zadaniem jest bronić. Nie wkładaj obrony własnej do jednego worka z zabójstwem. Jeśli żołnierze przekroczą zasady ich obowiązujące ponoszą za to karę.
Dlaczego takie wielkie emocje wzbudza Katarzyna W a inne matki dzieciobojczynie już nie? O nich się nie wspomina, ich wyroki nie są komentowane ich sie na szafot nie wysyła?
Z Kaski zrobiona celebrytke pierwszej klasy. Można o to obwiniać media ale prawda jest taka, że gdyby na ta celebryckosc nie było poytu w społeczeństwie nikt by z niej takiej gwiazdy nie robił. Co to mówi o nas jako społeczeństwie?
Co do leczenia w Polsce, nic lepszego niż Psycho w tej sprawie nie. napiszę. Limity w Polsce są jakie są, służba zdrowia też pozostawia wiele do życzenia ale nie ma mowy o celowym unicestwianiu obywatelowi

Idris, bawi mnie Wasza/Twoja? podwojna moralnosc.
Wypowiadaliscie sie a pamietam dobrze za aborcja i nie czapkowaniu duchowi katolskiemu.
Wytlumacz mi prosze jaka Wy/Ty subtelna roznice widzicie w wymierzeniu kary smierci i podjeciu o tym decyzji, do zgladzenia zycia dziecka bez nawet osadzenia??? Cos mi sie tu nie zgadza  :-\.
Mozesz mi wytlumaczyc jak to przy takich pogladach na kare smierci, ma sie do popierania aborcji?????
Dotyczy to oczywiscie nie tylko Ciebie Idris  ;) ;) ;)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #216 dnia: 10 Wrz 2013, 01:24:26 »

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #217 dnia: 10 Wrz 2013, 06:20:49 »
Podwójna moralność ?
Alez to właśnie Katarzyna W., wierna córa KK, uczestniczka jakichś tam spotkań religijnych itd, której religia nie pozwalała używać antykoncepcji czy pigułki "dzień po" (która, wbrew temu, co twierdzą katolscy publicyści w rodzaju Terlika, co to słyszą płacz zygot, nie jest środkiem wczesnoporonnym ), czy nawet dokonać aborcji na niewykształconym jeszcze płodzie, ale ze spokojem rzuca kilkumiesięcznym dzieckiem o podłogę i potem dla pewnosci je dusi. TO jest KATOLICKA moralność  ::) >:(. Koniec, kropka.
Póki antykoncepcja będzie piętnowana przez KK, póki pani w aptece, powołując się na "klauzule sumienia", będzie miała prawo odmówić sprzedaży środków antykoncepcyjnych, póki edukacja seksualna młodzieży będzie piętnowana jako grzech najgorszy,póty będzie to trwało.
" Polak gorszego sortu"

Offline Idris

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #218 dnia: 10 Wrz 2013, 08:35:20 »
Idris, bawi mnie Wasza/Twoja? podwojna moralnosc.
Wypowiadaliscie sie a pamietam dobrze za aborcja i nie czapkowaniu duchowi katolskiemu.
Wytlumacz mi prosze jaka Wy/Ty subtelna roznice widzicie w wymierzeniu kary smierci i podjeciu o tym decyzji, do zgladzenia zycia dziecka bez nawet osadzenia??? Cos mi sie tu nie zgadza  :-\.
Mozesz mi wytlumaczyc jak to przy takich pogladach na kare smierci, ma sie do popierania aborcji?????
Dotyczy to oczywiscie nie tylko Ciebie Idris  ;) ;) ;)
41 wybacz ja juz troche wiekowa jestem i nie bardzo moge sobie przypomniec gdzie wypowiadalam sie na temat nieczapkowania duchowi katolskiemu. Gdzybys mogl mi przypomniec chociaz tytul tematu to sobie odswierze.
Problem polega na tym, ze czyn ktorego sie dopuscila pani W czyni z niej morderczynie. Ergo gdyby sad, kierujac sie zdaniem spoleczenstwa zadecydowal tez o pani W smierci bylibysmy jej rowni. Wybralibysmy taki sam sposob na rozwiazanie problemu jak ona.
Co do aborcji w pierwszych 12 tygodniach nie mow mi , ze nie widzisz roznicy miedzy aborcja a zabiciem

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #219 dnia: 10 Wrz 2013, 10:05:44 »
41 wybacz ja juz troche wiekowa jestem i nie bardzo moge sobie przypomniec gdzie wypowiadalam sie na temat nieczapkowania duchowi katolskiemu. Gdzybys mogl mi przypomniec chociaz tytul tematu to sobie odswierze.
Problem polega na tym, ze czyn ktorego sie dopuscila pani W czyni z niej morderczynie. Ergo gdyby sad, kierujac sie zdaniem spoleczenstwa zadecydowal tez o pani W smierci bylibysmy jej rowni. Wybralibysmy taki sam sposob na rozwiazanie problemu jak ona.
Co do aborcji w pierwszych 12 tygodniach nie mow mi , ze nie widzisz roznicy miedzy aborcja a zabiciem

Nie widze. to czysta hipokryzja zabijanie ludzi bez osadu a zabijanie z osadem to stanowcza roznica.
Kto dal Ci prawo do zabijania??? Nie odpowiedzialas mi na pytanie podobie jak HB.
Krotko kto Wam dal prawo zabijac??? Takiej odpowiedzi oczkiwalyscie w sprawie kary smierci i ja jej udzielilem wyczeroujaco, natomiast tu sami w swej hipokryzji zagoniliscie sie w kozi rog.
Proponowal bym wiecej rownowagi i dostrzeganie realnych problemow a nie wykrecanie kota ogonem bo W. byla katoliczka. Ona jest morderczynia niezaleznie od rasy, pochodzenia i wyznania kropka.
Wy robicie jazde po zwolennikach kary smierci, sami zabawiajac sie niejako w panow zycia i smierci nawet bez osadu sprawy bo aborcja jest niczym innym.
W Waszych argumentacjach to jakies blalala nie argumenty, to jak to jest? z ta Wasza moralnoscia kilera????

Offline Idris

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #220 dnia: 10 Wrz 2013, 10:46:45 »
Nie widze. to czysta hipokryzja zabijanie ludzi bez osadu a zabijanie z osadem to stanowcza roznica.
Kto dal Ci prawo do zabijania??? Nie odpowiedzialas mi na pytanie podobie jak HB.
Krotko kto Wam dal prawo zabijac??? Takiej odpowiedzi oczkiwalyscie w sprawie kary smierci i ja jej udzielilem wyczeroujaco, natomiast tu sami w swej hipokryzji zagoniliscie sie w kozi rog.
Proponowal bym wiecej rownowagi i dostrzeganie realnych problemow a nie wykrecanie kota ogonem bo W. byla katoliczka. Ona jest morderczynia niezaleznie od rasy, pochodzenia i wyznania kropka.
Wy robicie jazde po zwolennikach kary smierci, sami zabawiajac sie niejako w panow zycia i smierci nawet bez osadu sprawy bo aborcja jest niczym innym.
W Waszych argumentacjach to jakies blalala nie argumenty, to jak to jest? z ta Wasza moralnoscia kilera????
41 kogo ja zabilam? Kogo ja chcialam zabic? Do zabojstwa kogo namawialam? To ze uwazam, ze sa sytuacje gdzie aborcja powinna byc dozwolona jest wg ciebie zachecaniem czy popieraniem morderstwa z mojej strony?
Gdzie ja napisalam ze W morderczynia nie jest? Gdzie ja tlumaczylam jej postepowanie przynaleznoscia do tego czy innego kosciola? Jedyne z czym sie z Toba nie zgadzalam w tym  temacie to twoja wizja kary smierci jako narzedzia do eliminacji niewygodnych, aspolecznych osobnikow. No ale ty oczywiscie musisz przeinaczyc, odwrocic kota ogonem i zajatrzyc klotnie.
Mysle, ze w tym temacie ciezko nam bedzie razem rozmawiac. I nie nie strzelilam na Ciebie focha, zebys sobie nie pochlebial

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #221 dnia: 10 Wrz 2013, 10:52:33 »
Moja "moralność kilera" daje mozliwośc wyboru i decyzji matce, a nie panom w sutannach, co zza kulis sterują prawodawcami, pozal się boże.
A skoro jestes tak totalnym przeciwnikiem aborcji, zapewne nie dopuszczasz jej możliwości w wyniku gwałtu, kazirodztwa, poważnych wad płodu, oraz, oczywiście, zagrożenia zdrowia i żcyia matki, nie ? Jak zygota ma prawo zyć, to bezwzględne , nie?
Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę w swej głębokiej moralności, czym jest dla matki świadomość, że płód, który nosi, ma tak poważne wady rozwojowe, że zapewne nie dożyje planowanego terminu porodu. Czytałam kiedyś bloga koleżanki, którą lekarze zmusili(no, bo co mogła sama zrobić) , by "siłami natury " rodziła martwe dziecko.
"Tyle wiemy o sobie..."
Jako, że smiem przypuszczać, że w ciąży nigdy nie byłeś, może tez raczyłbyś nie teoretyzowac na ten temat ?
Przezyjesz to, to pogadamy, ok ?
" Polak gorszego sortu"

Offline kicia

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 23
  • -Otrzymane: 13
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #222 dnia: 10 Wrz 2013, 11:35:45 »
Dajcie juz spokój do niczego to klepania w klawisze Nas nie zaprowadzi a w ten sposób tylko robimy to co media robią Katarzyna w Katarzyna w juz sie żygac chce siedzi siedzie i niech tam gnije w zapomnieniu bo czy jej właśnie nie chodziło o to żeby na językach być(gwiazda od siedmiu bolesci tylko sie stroila jak by tu teraz sie nam pokażac)więc dla mniej najwieksza kara będzie jak o niej zapomnimy

Offline kicia

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 23
  • -Otrzymane: 13
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #223 dnia: 10 Wrz 2013, 11:38:34 »
Moja "moralność kilera" daje mozliwośc wyboru i decyzji matce, a nie panom w sutannach, co zza kulis sterują prawodawcami, pozal się boże.
A skoro jestes tak totalnym przeciwnikiem aborcji, zapewne nie dopuszczasz jej możliwości w wyniku gwałtu, kazirodztwa, poważnych wad płodu, oraz, oczywiście, zagrożenia zdrowia i żcyia matki, nie ? Jak zygota ma prawo zyć, to bezwzględne , nie?
Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę w swej głębokiej moralności, czym jest dla matki świadomość, że płód, który nosi, ma tak poważne wady rozwojowe, że zapewne nie dożyje planowanego terminu porodu. Czytałam kiedyś bloga koleżanki, którą lekarze zmusili(no, bo co mogła sama zrobić) , by "siłami natury " rodziła martwe dziecko.
"Tyle wiemy o sobie..."
Jako, że smiem przypuszczać, że w ciąży nigdy nie byłeś, może tez raczyłbyś nie teoretyzowac na ten temat ?
Ja mie musiałam czytać takiego bloga ja to znam  :(

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #224 dnia: 10 Wrz 2013, 11:42:48 »
"Tyle wiemy o sobie..."

Nie zmienia to faktu ze zabijasz, dla mnie to zadna roznica, smierc to smierc chocbys nie wiem jak zaklinala rzeczywistosc. Okolicznosci troche zmieniaja perspektywe rzecz jasna, ale co to ma za znaczenie dla trupa????
Z cala pewnoscia w religiach na ktore sie powolujesz rowniez aborcja nie jest pochwalana.
Wiec ????
Dla mnie to tak samo jestescie zabojcami jak ta cala W. Kto dal Ci takie prawo do zabijania pyam jeszcze raz????
Skoro bronisz mordercow przed kara smierci???
No ale w zasadzie to jest logiczne skoro samemu ma sie takie poglady jak ten morderca dziwne zeby domagac sie wzgledem siebie kary hehehehe.

Co do rodzenia martwych dzieci, to trafilas najgorzej jak moglas z tym argumentem jak chodzi o mnie i dalej sie z Toba nie zgodze (nie powoluj sie na cos czego sama nie doswiadczylas a nie wiesz jakie doswiadczenie ma ten wobec ktorego wysuwasz tego typu argument bo sama sie pograzasz), ale dla waszej przyjemnosci nic wiecej nie napisze hehehe.
« Ostatnia zmiana: 10 Wrz 2013, 11:55:21 wysłana przez 1941 »

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #224 dnia: 10 Wrz 2013, 11:42:48 »

Koleżanka, Kolega dla 8 miesiecznej dziewczynki, Horsens

Zaczęty przez artur.wp.plDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 5466
Ostatnia wiadomość 16 Cze 2016, 15:27:24
wysłana przez artur.wp.pl