poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: PORWANIE 6 MIESIĘCZNEJ MAGDY  (Przeczytany 75556 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline psychopata

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 42
  • -Otrzymane: 211
  • Reputacja: +5/-2
Odp: PORWANIE 6 MIESIĘCZNEJ MAGDY
« Odpowiedź #225 dnia: 10 Wrz 2013, 11:47:29 »
To ze uwazam, ze sa sytuacje gdzie aborcja powinna byc dozwolona jest wg ciebie zachecaniem czy popieraniem morderstwa z mojej strony?
Bylem pewien, ze skonczy sie na aborcji. BTW, zauwazylyscie, drogie panie, ze wiekszosc z tych, ktorzy sa prolife, sa jednoczesnie za kara smierci? Po raz kolejny jest zycie dzielone w ich glowach na lepsze i gorsze, bardziej wartosciowe i mniej. I oczywiscie, plod niewyksztalcony jeszcze wazy wiecej niz czlowiek juz urodzony.
Ja do aborcji mam stosunek mieszany; uwazam, ze kazda kobieta powinna miec prawo decydowania o swoim brzuchu, ale juz nie jestem za aborcja na zyczenie, bo obawiam sie, ze przy swiadomosci seksualnej spoleczenstwa, to bedzie to po prostu traktowane jak srodek antykoncepcyjny.
Jomir madrze napisala, ze ta sprawa z Magda ma drugie dno, siedzace wlasnie w naszym katolicyzmie, dulszczyznie i ogolnym braku przyzwolenia spolecznego na niechec do macierzynstwa.
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare seks, hare seks, seks, seks, hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare hare
Hare siec, hare siec, piwo, seks, muza, hare ;)

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #226 dnia: 10 Wrz 2013, 11:48:16 »
Dajcie juz spokój do niczego to klepania w klawisze Nas nie zaprowadzi a w ten sposób tylko robimy to co media robią Katarzyna w Katarzyna w juz sie żygac chce siedzi siedzie i niech tam gnije w zapomnieniu bo czy jej właśnie nie chodziło o to żeby na językach być(gwiazda od siedmiu bolesci tylko sie stroila jak by tu teraz sie nam pokażac)więc dla mniej najwieksza kara będzie jak o niej zapomnimy
W dawnych czasach, czlowiek pierwotny chcac ukarac wspolplemienca wysylal go poza obreb/granice wlasnej siedziby. Tam wyrzutek spoleczenstwa mial pozostac w odosobnieniu pewien czas, lub jesli popelnil wyjatkowo okrutna zbrodnie, na zawsze...

Byla to najgorsza kara dla czlowieka: odosobnienie i skazanie na zycie poza wlasna spolecznoscia. O takim skazancu nie mozna bylo mowic, ani go wspominac... Najczesciej bardzo szybko umieral...
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

Offline psychopata

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #227 dnia: 10 Wrz 2013, 11:54:02 »
Psychopata - takie jest moje zdanie i tego nie zmienię.
Skad ta pewnosc? W zyciu sie rozne rzeczy dzieja ;)
Cytuj (zaznaczone)
Jestem za karą śmierci i osobiście znam ludzi którzy mogliby takową funkcję hm ... kata wykonywać.
Wspolczuje szczerze, mam nadzieje, ze masz tez normalnych znajomych.
Cytuj (zaznaczone)
I nie opieram się na artykułach czy innych duperelach z internetu.
Raporty Amnesty International sa fizycznie na papierze, to raz, dwa, nie wszystko, co jest w internecie, jest duperelami, trzeba po prostu te wiedze weryfikowac i byc krytycznym.
Cytuj (zaznaczone)
Jeśli chodzi o uśmieszek na końcu mojego zdania który tak Ci się rzucił w oczy to płakać nie mam zamiaru tym bardziej że pisząc "śmierć za śmierć" pisałam to z pełną odpowiedzialnością.
I z nieukrywana wesoloscia, jak widac.
Cytuj (zaznaczone)
Ludzie po 25 latach bycia w więzieniu nie potrafią później żyć w normalnych realiach. Po wyjściu z więzienia życie staje im do góry nogami, nie potrafią się odnaleźć i żyć samodzielnie.
Tak, sa tacy. Sa tez tacy, ktorzy w wiezieniu przechodza metamorfozy i po wyjsciu probuja odkupic swoje winy.

Offline kicia

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 23
  • -Otrzymane: 13
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #228 dnia: 10 Wrz 2013, 12:02:16 »

Z cala pewnoscia w religiach na ktore sie powolujesz rowniez aborcja nie jest pochwalana.
Wiec ????

Zgadza sie aborcja nie jest pochwalana bo to człowiek  żywa istota itp. okreslenia  tylko wiesz co popros księdza tak z ciekawości czy pochowa Ci dziecko tak do 22 tygodnia ciazy bo jeszcze 5 lat temu jak jeździłam z jej mężem poprosić to dopabuse 6 ksiądz sie zgodzić więc o czy tu mowa mało tego jaka batalię przeszła żeby ochrzcili i wydali jej dziecko ze szpitala
Jednym słowem zbaczacie  z tematu i zaczynacie poruszać temat na jaki tak do końca nie macie pojęcia    Nie wspomnę juz ze mylicie pojęcia kara śmierci ......aborcja bo według mnie to co innego

Offline Idris

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 45
  • -Otrzymane: 188
  • Reputacja: +5/-0
« Odpowiedź #229 dnia: 10 Wrz 2013, 12:04:08 »
Bylem pewien, ze skonczy sie na aborcji. BTW, zauwazylyscie, drogie panie, ze wiekszosc z tych, ktorzy sa prolife, sa jednoczesnie za kara smierci? Po raz kolejny jest zycie dzielone w ich glowach na lepsze i gorsze, bardziej wartosciowe i mniej. I oczywiscie, plod niewyksztalcony jeszcze wazy wiecej niz czlowiek juz urodzony.
Ja do aborcji mam stosunek mieszany; uwazam, ze kazda kobieta powinna miec prawo decydowania o swoim brzuchu, ale juz nie jestem za aborcja na zyczenie, bo obawiam sie, ze przy swiadomosci seksualnej spoleczenstwa, to bedzie to po prostu traktowane jak srodek antykoncepcyjny.
Jomir madrze napisala, ze ta sprawa z Magda ma drugie dno, siedzace wlasnie w naszym katolicyzmie, dulszczyznie i ogolnym braku przyzwolenia spolecznego na niechec do macierzynstwa.
Psycho tylko, ze ja odnosze wrazenie ,ze nasz pro live dyskutant wyskoczyl z ta aborcja tylko po to by podjudzac i podyskutowac. Jakos tak na zasadzie nie mam juz argumentow to aborcje wcisne niech maja.
Co do sprawy z Magda, moze i tak. Tyle tylko, ze to wyrachowanie i planowanie jest ze strony K przerazajace. Ja jestem w stanie zrozumiec ze kobieta nie chce dziecka ale zostaje przez spoleczenstwo , rodzine w jakims stopniu przymuszona do tego by go urodzic. Jestem w stanie zrozumiec, ze tego dziecka nie pokocha i w koncu zrobi mu krzywde powodowana emocjami, depresja czy nie wiem czym jeszcze. Ale to bylo dokladnie zaplanowane, przeprowadzone z zimna krwia i nie widac najmniejszej oznaki jakichkolwiek uczuc. Katolicyzm i dulszczyzna niewiele ma tu do rzeczy.
A juz najgorsze co sie stalo to cala ta otoczka i wychodzenie na swiecznik. Jakim jestesmy spoleczenstwem , ze byl popyt na takich celebrytow?

Offline psychopata

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #230 dnia: 10 Wrz 2013, 12:08:09 »
Psycho tylko, ze ja odnosze wrazenie ,ze nasz pro live dyskutant wyskoczyl z ta aborcja tylko po to by podjudzac i podyskutowac. Jakos tak na zasadzie nie mam juz argumentow to aborcje wcisne niech maja.
Byc moze.
Cytuj (zaznaczone)
A juz najgorsze co sie stalo to cala ta otoczka i wychodzenie na swiecznik.
Tak. Ten sam szmatlawiec, ktory trzy miesiace wczesniej robil jej zdjecia w bikini na koniu i opowiadal o jej pasjach, pozniej dawal jej zdjecie z okrzykiem "morderczyni". Ze litosciwie nie wspomne nazwiska pani redaktor naczelnej, ktora zapewne weszac kase, wydala slynna ksiazke.
Cytuj (zaznaczone)
Jaim jestesmy spoleczenstwem , ze byl popyt na takich celebrytow?
No.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #231 dnia: 10 Wrz 2013, 12:17:36 »
Co do sprawy z Magda, moze i tak. Tyle tylko, ze to wyrachowanie i planowanie jest ze strony K przerazajace. Ja jestem w stanie zrozumiec ze kobieta nie chce dziecka ale zostaje przez spoleczenstwo , rodzine w jakims stopniu przymuszona do tego by go urodzic. Jestem w stanie zrozumiec, ze tego dziecka nie pokocha i w koncu zrobi mu krzywde powodowana emocjami, depresja czy nie wiem czym jeszcze. Ale to bylo dokladnie zaplanowane, przeprowadzone z zimna krwia i nie widac najmniejszej oznaki jakichkolwiek uczuc. Katolicyzm i dulszczyzna niewiele ma tu do rzeczy.
A juz najgorsze co sie stalo to cala ta otoczka i wychodzenie na swiecznik. Jakim jestesmy spoleczenstwem , ze byl popyt na takich celebrytow?

No wpadlismy w kozi rog i teraz probojemy, z twarza jakos sie z tego wykaraskac hehehe.
Choc to jedynie mi sie podoba  ;) ;D ;D ;D

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #231 dnia: 10 Wrz 2013, 12:17:36 »

Offline Idris

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 45
  • -Otrzymane: 188
  • Reputacja: +5/-0
« Odpowiedź #232 dnia: 10 Wrz 2013, 12:32:53 »

No wpadlismy w kozi rog i teraz probojemy, z twarza jakos sie z tego wykaraskac hehehe.
Choc to jedynie mi sie podoba  ;) ;D ;D ;D
41 nie pochlebiaj sobie. Ani w kozi rog ani wykaraskac. jakos nie widze w ktorym momencie bylam chocby w poblizu tego koziego rogu

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #233 dnia: 10 Wrz 2013, 12:44:20 »
41 nie pochlebiaj sobie. Ani w kozi rog ani wykaraskac. jakos nie widze w ktorym momencie bylam chocby w poblizu tego koziego rogu

Hehehehe tak trzymaj hehehehe sie mnie nawet podoba  ;) ;D

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #234 dnia: 10 Wrz 2013, 15:20:59 »
Primo, 41- na JAKIE religie ja się powołuję? Przypomnij mi łaskawie , bo jakos nie potrafię sama ?
Secundo- co do rodzenia martwego dziecka- Ty rodziłeś???Ty w ciąży byłeś ??? Nie mając doświadczenia fizycznego, co to znaczy byc w ciąży, doświadczenia tego stanu , nie jesteś w stanie nawet sobie wyobrazić, co to znaczy DLA KOBIETY .
Po trzecie, ponieważ ządasz odwołania się do własnych doswiadczeń, nie nazywaj mnie i innych normalnych rozsądnych kobiet, które urodziły i wychowały swoje dzieci, morderczyniami, ok ? Ja nikogo nie zamordowałam , więc ...wyluzuj i przystopuj trochę, bo się zapędziłes.
" Polak gorszego sortu"

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #235 dnia: 10 Wrz 2013, 17:07:04 »
Primo, 41- na JAKIE religie ja się powołuję? Przypomnij mi łaskawie , bo jakos nie potrafię sama ?
Secundo- co do rodzenia martwego dziecka- Ty rodziłeś???Ty w ciąży byłeś ??? Nie mając doświadczenia fizycznego, co to znaczy byc w ciąży, doświadczenia tego stanu , nie jesteś w stanie nawet sobie wyobrazić, co to znaczy DLA KOBIETY .
Po trzecie, ponieważ ządasz odwołania się do własnych doswiadczeń, nie nazywaj mnie i innych normalnych rozsądnych kobiet, które urodziły i wychowały swoje dzieci, morderczyniami, ok ? Ja nikogo nie zamordowałam , więc ...wyluzuj i przystopuj trochę, bo się zapędziłes.

Dodam, ze sam osobiscie popieram aborcje  ;)  ;D ;D ;D
Dlatego nie mam problemow z kara smierci co zdaje sie byc oczywiste  ;)

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #236 dnia: 10 Wrz 2013, 21:30:22 »
 :o

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #237 dnia: 11 Wrz 2013, 09:56:17 »
Dodam, ze sam osobiscie popieram aborcje  ;)  ;D ;D ;D
Dlatego nie mam problemow z kara smierci co zdaje sie byc oczywiste  ;)
Twoje poglady, to Twoje poglady. Szanuje, ze jakies masz... Ale ten smiech/buzki...?

Tak z ciekawosci tylko, popierasz aborcje jako w miare szybka i skuteczna metode antykoncepcji?

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #238 dnia: 11 Wrz 2013, 10:31:20 »
Padlam :)  8) :P ::) :-[ az  sobie musialam poklikac na buzki :)
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #239 dnia: 11 Wrz 2013, 10:43:28 »
Padlam :)  8) :P ::) :-[ az  sobie musialam poklikac na buzki :)
No coz, ja stracilam 1 dziecko... wiem jaki to bol....  Jestem przeciwko aborcji, jako metodzie antykoncepcyjnej. Tu zacytowalam slowa znajomej Dunki, siostry mojego ex, pielegniarki ::), ktora w ten sposob, posiadajac juz 3 dzieci, potrakowala 5 nastepnych ciazy...

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #239 dnia: 11 Wrz 2013, 10:43:28 »

Koleżanka, Kolega dla 8 miesiecznej dziewczynki, Horsens

Zaczęty przez artur.wp.plDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 5462
Ostatnia wiadomość 16 Cze 2016, 15:27:24
wysłana przez artur.wp.pl