Ogólne > Pomoc!
Dunski partner wyrzucil mnie z domu z dzieckiem
Idris:
Dzieki za powitanie. Owszem zypelnie nowy :)
aisak:
--- Cytat: jens w 01 Mar 2012, 00:00:23 ---o witamy kogos całkiem nowego ,a nasza aisak poszła spac
--- Koniec cytatu ---
no to wrocilam zweby ci odpowiedziec:) ufff
aisak:
--- Cytat: Idris w 29 Lut 2012, 23:58:44 ---Asiak kiedy skladalas podanie o mieszkanie w komunie? Bo jak rozumie skladalas. Z tego co sie orientuje na odpowiedz trzeba czekac okolo miesiaca. I czy gdy skladalas podanie opisalas swoja sytuacje? Tylko nie slownie pani przy biurku a pisemnie, cala prawde jaka jest. Chcesz zeby dziecko chodzilo do szkoly w Ishoj i ja to rozumie, ale tak na dluzsza mete co zrobisz jesli mieszkania nie znajdziesz w Ishoj? Moze zastanow sie nad szukaniem w innej miejscowosci. Juz lepiej dla mlodego zmienic szkole niz zyc w chorej atmosferze w domu. I czy ubiegasz sie o børnetilskud? Piszesz ze nie chcesz prosic o kontanhjelp, super tylko pomysl, masz dziecko, nieciekawa sytuacje mieszkaniowa, no i ile zarobisz pracujac 15 h tygodniowo. Jesli mam byc szczera to bedac w Twojej sytuacji machnela bym reka na dume i sprawdzila co komuna ma do zaoferowania.
--- Koniec cytatu ---
Idris, wrocilam sie jeszcze sprawdzic, co kto napisal przed snem. Zlozylam 3 tyg temu i opisalam dokladnie. Oczywiscie w kaboie mam zapisane na miejscowosci w okolicy. Praca , dzieki Jomir mam juz wiecej godzin. A o børnetilskud slyszalam ale to chyba jak juz bede miala nowy adres????? A z duma?? Zobaczymy ile bedzie wynosic moja pensja, moze dume schowam moze nie bede musiala :). Dziekuje serdecznie za pomoc:) Milych snow
Jomir:
Jens, na mieszkania w Ishøj, Greve, Hundige czeka sie okolo 6 miesiecy, a do tego duzo latwiej dostac duze mieszkanie.
Aisek nie moze przyjac zbyt duzego, bo nie otrzyma dofinansowania.
To wszystko, powoduje, ze nie jest tak jak mowisz, ze mozna mieszkanie od reki dostac.
Idris:
Oczywiscie, ze nie moga dostac mieszkania od reki. Takie dostaja tylko Ci ktorzy sa juz dluzszy czas w spoldzielniach. Tak naprawde to liczyla bym tylko na komune lub prywatnie. Inna sprawa, ze z prywatnymi sa wieksze koszty. Jomir a to nie jest przypadkiem tak, ze doplata do mieszkania zalezy od dochodu a nie od metrazu? I juz nie pamietam ale wydaje mi sie, ze w przypadku prywatnego wynajmu nie ma doplaty.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej