Ogólne > Pomoc!

Dunski partner wyrzucil mnie z domu z dzieckiem

<< < (58/89) > >>

aisak:

--- Cytat: Idris w 01 Mar 2012, 00:17:02 ---Oczywiscie, ze nie moga dostac mieszkania od reki. Takie dostaja tylko  Ci ktorzy sa juz dluzszy czas w spoldzielniach. Tak naprawde to liczyla bym tylko na komune lub prywatnie. Inna sprawa, ze z prywatnymi sa wieksze koszty. Jomir a to nie jest przypadkiem tak, ze doplata do mieszkania zalezy od dochodu a nie od metrazu? I juz nie pamietam ale wydaje mi sie, ze w przypadku prywatnego wynajmu nie ma doplaty.

--- Koniec cytatu ---
I dochodu i metrazu i od prywatnego tylko z konraktem musi byc. Tak mnie poinformowano. Boje sie tylko jednego, ze zaszly w prawie , w stosunku do obcokrajowcow jakies ograniczenia i ze moge nie dostac dofinansowania bo jestem tu dopabuse od 9 miesiecy. Wiesz cos na ten temat??

MalaCzarna:
Jomir gdy tylko przeczytałam ,że zajęłaś się sprawą byłam spokojna ,gdyż byłam przekonana ,że zrobiłaś wszystko co trzeba.
Aisak nie ma obowiązku tłumaczyć się na forum z każdego swojego kroku czy decyzji,ona i tylko ona zna swoje możliwości i potrzeby i jestem przekonana, że rozsądnie podejmuje decyzje.

Należy zastanowić się dlaczego jens zadaje pytania /zachowuje się tak jak się zachowuje ,nie wiedząc nic o sytuacji?
Jestem przekonana że nie kieruje nim troska o tą dziewczynę i jej syna.

Zaufała w pomoc na tym forum i cieszę się ,że ją otrzymała !  To jest najważniejsze !

dobranoc wszystkim

Idris:
Z tego co wiem, ale od razu napisze ze pewnosci nie mam to obywatel kraju Uni Europejskiej mieszkajacy w Dani i majacy zatrudnienie jest traktowany tak samo jak obywatel Danii. Masz prace, oplacasz podatki doplaty Ci sie naleza. Co do børnetilskud to ja bym sie dowiedziala w komunie co w przypadku gdy zwiazek sie rozpadl ale Ty nadal mieszkasz u bylego poniewaz nie mozesz znalezc mieszkania. Bylo nie bylo nie macie juz wspolnej ekonomi i faktycznie jestes samotnym rodzicem.  Acha i jeszcze taka glupota przyszla mi do glowy. Sprawdz swoje papiery, bo jesli jestes tu na zasadzie laczenia rodzin to moze trzeba by to zmienic w papierach?

Jomir:
Powiem szczerze, zupelnie nie wiem, jak to jest w takich przypadkach. Znam tylko przepisy dotyczace emerytow. I tam jest ograniczenie dla samotnej osoby do 68 metrow.

Natomiast, jedyna informacja jaka znalazlam, mowi, ze wysokosc zalezy min. od metrazu, wiec metraz jakis wplyw ma, ale nie ma pojecia jak duzy.

http://www.vejle.dk/Borger/Bolig-og-byggeri/Boligstoette-boligsikring-boligydelse/Boligsikring.aspx

Jomir:

--- Cytat: Idris w 01 Mar 2012, 00:28:23 ---Z tego co wiem, ale od razu napisze ze pewnosci nie mam to obywatel kraju Uni Europejskiej mieszkajacy w Dani i majacy zatrudnienie jest traktowany tak samo jak obywatel Danii. Masz prace, oplacasz podatki doplaty Ci sie naleza. Co do børnetilskud to ja bym sie dowiedziala w komunie co w przypadku gdy zwiazek sie rozpadl ale Ty nadal mieszkasz u bylego poniewaz nie mozesz znalezc mieszkania. Bylo nie bylo nie macie juz wspolnej ekonomi i faktycznie jestes samotnym rodzicem.  Acha i jeszcze taka glupota przyszla mi do glowy. Sprawdz swoje papiery, bo jesli jestes tu na zasadzie laczenia rodzin to moze trzeba by to zmienic w papierach?

--- Koniec cytatu ---

Mam dokladnie takie samo zdanie, co do tego, ze jezeli pracuje, placi podatki, to czas zamieszkania nie jest istotny.
Z papierami pobytowymi bym chwile poczekala, zawsze zdarzy, a i tak ma mase na glowie. Poza tym, maja pewne znaczenie przetargowe w rozmowie z bylym.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej