Ogólne > Pomoc!
Dunski partner wyrzucil mnie z domu z dzieckiem
RybkaWillego:
A ja was nie rozumiem, dlaczego się tak strasznie czepiacie Jomir. Nie podoba się wam to, że pomaga innym ludziom? To jej prywatna sprawa co robi z wolnym czasem. Dla mnie to ona robi bardzo dobrą robotę tu na forum. Tak trzymaj Jomir :)
Pozdrawiam
victoria:
--- Cytat: RybkaWillego w 02 Mar 2012, 10:38:51 ---A ja was nie rozumiem, dlaczego się tak strasznie czepiacie Jomir. Nie podoba się wam to, że pomaga innym ludziom? To jej prywatna sprawa co robi z wolnym czasem. Dla mnie to ona robi bardzo dobrą robotę tu na forum. Tak trzymaj Jomir :)
Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Popieram w 100%
Bez komentarza!
Jomir:
Szkoda mi Ciebie Hildegardo, ciezko zyc z taka nieufnoscia i wrogoscia do ludzi.
Powiem CI tylko tyle. Dobro zawsze powraca.
I byc moze wlasnie dlatego jest mi w zyciu dobrze.
Wraca do mnie to co daje i dlatego w swym zyciu bardzo rzadko spotykam ludzi zlych.
Takich jak Ty po prostu omijam, ot i moj przepis na szczescie. Polecam, bo naprawde w taki sposob, zyje sie bardzo dobrze.
Jomir:
--- Cytat: gumiscph w 02 Mar 2012, 02:27:09 --- Taka mialem nadzieje ze ktos co madrego na temat dunskiego systemu powie . A tu polski folwark w najlepsze , jak na odpuscie po mszy pod pcimiem dolnym . A co do Jomir to cos slyszalem , od jej sasiadki :)
--- Koniec cytatu ---
Gumis, nie wiem co slyszales, ale tak naprawde nie interesuje mnie co ludzie mowia. Wiem co robie, wiem kim jestem. Moge patrzec w lustro bez obrzydzenia. To dla mnie najwazniejsze. Ludzie zawsze beda mowili, taka juz ich natura.
Co do pierwszej czesci wypowiedzi, moze zalozmy watek na temat systemu i dysktujmy, choc obawiam sie, ze bedzie sie w nim "krew lala" :)
roga:
--- Cytat: Hildegarda w 02 Mar 2012, 01:06:55 ---to jest wrecz obrzydliwe, rodzaj narcisme albo psychiske masochisme - poprawcie mnie wszyscy bedacy dobrze w temacie. Ile mozna znecac sie nad nami?
Temat zaczal sie od biednej nauczycielki polskiego...a co dalej?
im wiecej czytamy, to bym bardziej durni jestesmy. Owa istota pisze, ze ona nie jest dobra filolog, i "nie ma nerwow"... ale czeka na "pieniazki z komuny, ktore dostanie pozniej"...
--- Koniec cytatu ---
Niestety takie sa prawa tego Forum i niech sobie kazdy pisze co chce. Moje zadanie podobne do Twojego, ale byc moze temat bardzo interesujacy, skoro przeczytalo go okolo 6.800 osob. Dziwi mnie tylko, ze inne tematy zycia codziennego w Danii, ktore powinnyby bardziej interesowac "czytelnikow" nie znajduja wiekszego zainteresowania. Ale papier cierpliwy, jak mowi powiedzenie. Wydaje mi sie, ze ta osoba opisujaca swoj los w Danii, bawi sie swirnie Waszym zainteresowaniem, zwracaniem na nia uwagi. Przeciez mieszkamy w kraju opiekunczym i jakby chciala uzyskac pomocy droga odicjalna, tym bardziej, ze maz ja wyrzucil zdzieckiem, nie ma najmniejszego problemu. Taich spraw spotykam kilkanascie w ciagu roku i wszystko odbywa sie normalnie tak jak powinno, z zabezpieczeniem podstawowych potrzeb matki i dziecka. Nie sadze ze ta osoba ma takie realne potrzeby. Cozby zrobila gdyb nie mogla orzymywac tych wszystkich postow z radami, poradami, uwagami i pocieszeniem. Gra trwa dalej. A moze by dac "czerwona kartke" albo przynajmniej zolta, zaprzestajac komentowania postow tego osobnika. Ryzyko, ze osoba zmini swoj nick i od nowa.....
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej