Ogólne > Pomoc!

Dunski partner wyrzucil mnie z domu z dzieckiem

<< < (67/89) > >>

Jomir:
Bardzo mnie rozczarowales "Rogo"...

vaxa_rys:

--- Cytat: Jomir w 02 Mar 2012, 11:25:28 ---Szkoda mi Ciebie Hildegardo, ciezko zyc z taka nieufnoscia i wrogoscia do ludzi.

Powiem CI tylko tyle. Dobro zawsze powraca.
I byc moze wlasnie dlatego jest mi w zyciu dobrze.
Wraca do mnie to co daje i dlatego w swym zyciu bardzo rzadko spotykam ludzi zlych.
Takich jak Ty po prostu omijam, ot i moj przepis na szczescie. Polecam, bo naprawde w taki sposob, zyje sie bardzo dobrze.

--- Koniec cytatu ---

mam dokładnie takie samo zdanie, dobro zawsze wraca, ale zło wraca ze zdwojoną mocą, pamiętajcie o tym.

MalaCzarna:

--- Cytat: Jomir w 02 Mar 2012, 12:19:03 ---Bardzo mnie rozczarowales "Rogo"...

--- Koniec cytatu ---

A mnie nie zaskoczył.
Swego czasu był wątek o dziecku molestowanym seksualnie przez ojca duńczyka,matka polka poszukiwała pomocy.
Roga pierwszy zaczął podważać ,uczciwość matki i prawdomówność dziewczynki.

Ale pomyślałam hmm...ma jakieś swoje doświadczenia ,które karzą mu tak oceniać sprawę.

Potem zapytałam go o pewne rzeczy ...nie dla mnie ,ale znów podobnie dla matki polki .
Zapytałam o tą samą sprawę jeszcze dwie inne osoby.Okazało się Roga nie powiedział pełnej prawdy.
Pewne rzeczy przemilczał.A przemilczał te szczegóły ,które matce polce mogły pomóc.

Nie mogę więcej napisać ,ale to mnie poważnie zastanowiło.
Na pewno już nie zaufam Rodze !

Solvej:
Jomir, kazdy ma swoje zdanie i trzeba je uszanowac. Ja kibicuje, ale żebym się bardzo przejmowala ta sprawa -to nie :) A bo to jedna taka osoba? Jest wiele, i nawet w gorszej sytuacji, którzy nie maja gdzie wrocic, a Aisak przecież ma :) Ludzie radzą sobie sami i nie stawiaja wszystkich na rowne nogi.
Moja kolezanka na pewno tez bedzie niedlugo w podobnej sytuacji i sie  nasłucham jaki to Duńczyk niedobry. Bo ona house manager a  do pracy nie pójdzie bo Jej mamusia mówi: -siedz w domu, wykorzystuj dopóki możesz ;) No i placi Ten Dunczyk na Nia i Jej syna, ciekawe tylko jak długo? ;)

A Ona znowu wylatuje z prywata  :o <zalamka>

Jomir:
Jasne, ze kazdy ma prawo miec swoje zdanie. Jednak, dlaczego osoby poszukujace na forum pomocy traktuje sie jak naciagaczy emocjonalnych?
Dlaczego, od razu pada tyle oskarzen i podejrzen?
Dlaczego lawirantom podatkowym sie pomaga, a samotnym matkom nie?
Przeciez jak ktos nie chce pomagac, wcale nie musi, oczywiste. Ale dlaczego rzuca podjerzenia, zaklada z gory, ze mamy do czynienia z osoba nieuczciwa???

Masz racje, ze bolu i zla, jest pelno wokolo i calego swiata zbawic sie nie da.
Jednak codziennym drobnym dobrem, mozna zbawic jakas jego czastke. Jezeli kazdy zbawi czastke, to razem zbawimy swiat. Taaa... populizmy...
Dlatego, ja robie swoje, tak jak mi pasuje. NIe afiszuje sie z tym (nie ode mnie wyplynela informacja o moim udziale w sprawie). Natomiast sprzeciwiam sie rzucanym podjerzeniom.
Ok. nie chcesz pomagac, Twoja sprawa, ale nie pograzaj. Tym osobom jest juz wystarczajaco ciezko, nie potrzeba im "dorzucac do pieca".

Pojawil sie tu zarzut zbytniego ekshibicjininzmu Aisak czy innych osob. Mysle, ze takie wypisanie, jest jak wygadanie sie. Przynosi ulge. I znow. Jezeli komus to przeszkadza, niech nie czyta. Jezeli dziewczynom pomaga  NIECH PISZA!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej