Ogólne > Rodzina ...
Zasiłek rodzinny
agnieszka1234:
a co w takiej sytuacji jeśli mężczyzna pracuje w Danii od 3 lat, w Polse ma dwoje dzieci i jego byla żona z którą nie pozostaje w dobrych relacjach pobiera zasilek na dzieci i nie chce z niego zrezygnowac. Czy facet ma jakąś szanse dostawać tutaj zasilek rodzinny?
piotr1:
wydaje mi sie ze chyba nie bo teraz oni przesylaja do polski papiery wiec wiedzialabys o tym bo wstrzymaliby ci twoj pobierany w pl....ale to mi sie wydaje, wiec moze podpowie ktos bardziej zorientowany..
kicia:
--- Cytat: agnieszka1234 w 20 Sie 2012, 20:43:13 ---a co w takiej sytuacji jeśli mężczyzna pracuje w Danii od 3 lat, w Polse ma dwoje dzieci i jego byla żona z którą nie pozostaje w dobrych relacjach pobiera zasilek na dzieci i nie chce z niego zrezygnowac. Czy facet ma jakąś szanse dostawać tutaj zasilek rodzinny?
--- Koniec cytatu ---
niestety nie zasiłek rodzinny może byc tylko pobierany w jednym państwie
nadusiaa:
jesli ona pobiera na dzieci zasilek w polsce to z jakiej paki on mialby dostac tutaj.czy wy sami niewiecie.nie ma on zadnej mozliwosci pobierania zasilku .chyba ze sie z nia dogada ona w polsce zrezygnuje i tutaj sie postara chociaz moze byc ciezko bo jesli sa po rozwodzie niewiem.i jej oddac wieksza czesc to napewno by sie ucieszyla.
AgaZG:
Agnieszko
prawdopodobnie nie dostanie tych pieniędzy, ponieważ wysyłaja papiery do Polski i matka dzieci musi wyrazić zgodę lub podpisać jakieś dokumenty. Dokładnie nie pamiętam.
Z drugiej strony.....gość dziwny...zostawił żonę z dwójką dzieci, kobieta ma pewnie ciężko i jeszcze chce na nieszczęściu dzieci zarabiać...bo przecież nie będzie wysyłać tych pieniędzy byłej żonie....ani dzieciom.....chyba, że ma takie dobre serduszko :-)
Osobiście uważam, że świetnie, że wprowadzono taki system, ponieważ ogrom pseudotatusiów pobierało zasiłki a kasę zostawiali sobie....bo przecież i tak wysyłaja alimenty...brak słów....
sorki za zjadliwość, ale z Polski znam taki przypadek, a i tutaj nasłuchałam się dużo...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej